Hovorany podaly v Miloticích snaživý výkon, na soupeře však opět neměly. „Hosté k nám přijeli velmi dobře připraveni. Na krajích hřiště měli velmi rychlé hráče, kteří nám třicet minut dělali problémy," uvedl milotický předseda Richard Dobeš.

Domácí postupem času převzali iniciativu a ke konci poločasu několikrát zahrozili. Ve vyložené šanci neuspěl Holub, druhý forvard Kasan zase hlavou orazítkoval spojnici břevna a tyče.

Milotice se gólu dočkaly až ve 46. minutě, kdy rohový kop Kundraty usměrnil za bezmocného brankáře Grmolce dobře postavený Petr Holub. Pojistku přidal Radek Kundrata, který proměnil penaltu nařízenou za faul Grmolce na Michala Antoše.

Domácí se definitivně uklidnili a ve zbytku utkání mohli své vedení ještě navýšit, ale Vaněk ani Holub se ve slibné pozici netrefili. Hovorany mohly duel zdramatizovat, ale pokutový kop neproměnily, když své spoluhráče bravurním zákrokem podržel gólman Nedvědický. „Se vstupem do sezony jsme spokojení," řekl Dobeš. Ten vyzdvihl výkon Hroudného, Kundraty, brankáře Nedvědického i dalších borců. „Celý mančaft utkání odmakal. My takové zápasy musíme odedřít," pronesl Dobeš.

Domácím scházel pouze nemocný Šifel. Naopak v základní sestavě se objevil Habáň, jenž se do Milotic vrátil z Osvětiman oklikou přes Dubňany. „Tým momentálně máme docela pohromadě, takže ambice máme o něco vyšší než v předcházejících sezonách. Po dvou letech, kdy jsme se na jaře ohlíželi za sebe, bychom na jaře získali alespoň dvacet bodů. V kabině se mluví o pátém místě, já bych tomu byl samozřejmě rád, ale hlavní je záchrana," dodal Dobeš.

Rehák sestřelil Žarošice hattrickem

Šest branek, hattrick slovenského útočníka Mariána Reháka, dvě červené karty a triumf Vacenovic viděli diváci v Žarošicích, odkud si hosté odvezli zasloužené tři body. Posílený tým vedený trenérem Petrem Bezouškou zvítězil v úvodním zápase nové sezony 4:2.

„Jeli jsme si tam pro tři body, které jsme právem získali. Hráči splnili úkol, který jsem jim před utkáním dal. Jsem spokojený," uvedl trenér Vacenovic Petr Bezouška.

Jeho tým hrál v minulé sezoně pouze o záchranu nejnižší krajské soutěže, v letošním ročníku pomýšlejí Příkazský a spol. na nejvyšší příčky. „Nebudu vyhlašovat, že budeme spokojení s pátým nebo desátým místem. Chceme být první," prohlásil napůl v žertu Bezouška.

Vacenovice se v letní přestávce posílily. Domů se vrátili Špaček s Petruchou a Mírovským, kteří si v Hodoníně zahráli divizi. Navíc zůstal Slovák Rehák, který hned v prvním kole střelecky zářil. „Jsme silnější než loni," říká Bezouška.

Naopak v Žarošicích mají po prvním zápase o čem přemýšlet. Nový trenér Zdeněk Marčík nemá k dispozici tak silný tým jako jeho předchůdce Maleňák. „Žarošice jsou oslabené. V sestavě měly i dost mladých hráčů," všiml si i Bezouška.

Náhradou za Jankůje a Konečného, kteří společně s brankářem Chromým zamířili do Ratíškovic, jsou dorostenci Douda s Kolaříkem. Novicem byl i další mladík Hála. „Chvilku potrvá, než dáme mužstvo dohromady," tuší známý žarošický funkcionář Rudolf Svoboda.

Vacenovice začaly lépe. První šanci zahodil stoper Špaček, který zblízka mířil nad. Bývalý hráč Hodonína a Bzence měl podíl na vedoucí brance hostů. Po standardní situaci a hlavičce Špačka dorazil balon do sítě nekrytý Rehák.

Žarošice nebyly tak nebezpečné jako soupeř. Přesto se ve 36. minutě dočkaly vyrovnání. Po ojedinělé akci a nekoncentrovanosti vacenovické defenzivy skóroval Frýbort.

Hosté byli i po změně stran lepší. Vedení na stranu Vacenovic vrátil velmi dobře hrající zadák Špaček. Pak se na hřišti dvakrát červenalo. Nejprve šel ze hřiště hostující obránce Rupec, který byl za zdržování hry po druhé žluté kartě vyloučen. Vzápětí se do sprchy pakoval i domácí Hála. Ten neudržel nervy na uzdě, v nepřerušené hře kopl soupeře ze strany do nohy a Žarošice šly do deseti.

Rozhodující chvíle ovšem přišly až v poslední desetiminutovce. Nejprve domácí Bělohoubek srovnal na 2:2. Žarošice se však dlouho neradovaly. Vedení na hostující stranu strhl útočník Rehák, který v 89. minutě z penalty nařízené za faul na Špačka završil hattrick i vacenovický triumf.