„Postup určitě není naší prioritou. Současné umístění odpovídá síle mužstva," říká trenér Žádovic Karel Rotter. Bývalý gólman, který na Hodonínsku působí i jako rozhodčí, chce na jaře udržet domácí neporazitelnost a bavit věrné fanoušky atraktivním fotbalem. „Naším cílem je udržet se v tabulce nahoře a boj o postup znepříjemnit klubům, kteří na něj naopak usilují," prohlásil Rotter. „Když budou hráči i fanoušci po utkání ze stadionu spokojeně odcházet, bude to nejlepší ocenění naší práce," přidává. „Chápu, že funkcionáři chtějí pro své kluby to nejlepší a jen vyhrávat, ale hlavně si každý musí uvědomit, že fotbal je jen sport a na světě jsou mnohem důležitější věci," dodal.

Žádovice zahájily zimní přípravu již v sobotu 10.ledna. Hráči Sokola se k nabírání fyzické kondice scházejí dvakrát týdně. Vedení klubu mužstvu naplánovalo pět přípravných zápasů na umělé trávě. „Jedno je již za námi, když jsme ve Strážnici remizovali s Moravským Pískem 1:1," hlásil Rotter.

Zpestření pro celek z Kyjovska je soustředění, které fotbalisté Žádovic absolvují v Rosicích, kde budou ubytováni v hotelu Slovan. „Hráči tam najdou veškerý komfort," říká Rotter.

Vedení Sokola žádné velké změny nechystá. Hostování skončilo Velebovi z Vlkoše, citelnou ztrátou je pak odchod útočníka Karla Ingra, který se rozhodl pomoci Vracovu v boji o udržení nejnižší krajské soutěže. „Bude nám chybět, protože ve třetí třídě byl nadstandardním hráčem," uvědomuje si Rotter.

Ve Vracově rovněž zahájil zimní přípravu kmenový hráč Žádovic Jiří Zbořil. Ten oblékal dres posledního týmu první B třídy už na podzim. Funkcionáři Sokola se snaží najít především za Ingra náhradu. „Mohu prozradit, že jsme oslovili tři hráče, z nichž dva působí ve vyšších soutěžích. Jména zatím neprozradím, ale když se ve finále podaří zrealizovat příchod alespoň jednoho z nich, tak budu velmi rád, protože jednání jsou složitá," prohlásil Rotter.

Žádovice neshánějí velká jména, spíše chtějí rozšířit úzký kádr a mužstvo doplnit. „Nejsme nuceni za každou cenu někoho přivést, jen by bylo potřeba zvýšit konkurenci. Někteří hráči si totiž myslí, že mají místo jisté a to je špatně," uvedl Rotter, který spoléhá i na Adama Smoláka, jenž stále laboruje se zraněním.

Žádovice chtějí na jaře potrápit vedoucí Kozojídky a prohnat i momentálně třetí Vlkoš. Jednatřicet bodů jim navíc dává klid na práci i zapracování mladých kluků do sestavy. „Samozřejmě bodů mohlo být i více, ale i tak panuje s umístěním spokojenost. Za zmínku stojí, že jsme na podzim v domácím prostředí neztratili ani bod. Doufám, že tato série bude na jaře pokračovat," dodal Rotter.