„Mezi hráčkami jsem udělal menší průzkum a zjistil, že z osmnácti oslavených děvčat pouze čtyři chtějí hrát druhou ligu," říká dlouholetý šéf hodonínského Nesytu Jan Šnajdr.

Zkušený funkcionář upozorňuje, že vyšší soutěž by byla časově i finančně mnohem náročnější. „Naše děvčata živí klasické zaměstnání, fotbal hrají hlavně pro radost. A třeba na utkání do Rakovníka, který by byl nejvzdálenějším soupeřem, bychom urazili 336 kilometrů," upozorňuje Šnajdr.

Ani další účastníci celostátní druhé ligy ovšem nejsou za rohem. „Jenom pro zajímavost jsem si spočítal, že za celou sezonu bychom urazili více než tři tisíce kilometrů," řekl předseda hodonínského klubu.

Zpráva nepřekvapila hráčky ani trenéra Jana Dohnálka, který družstvo v rozehrané sezoně převzal po bývalém parťákovi Jaroslavu Řezáčovi. „Je to škoda, ale bohužel v ženském fotbale nejsou takové podmínky ani členská základna jako v tom mužském. Pro vítězství v soutěži jsme ale uděli maximum," zůstal realistou Dohnálek.

Jeho tým měl přitom cestu do vyšší soutěže umetenou. Slovácký celek s přehledem ovládl Moravskoslezskou ligu žen a zvládl i šestikolovou nadstavbu. V baráži o druhou ligu se měl Nesyt utkat s Příbramí. Středočešky ale stejně jako další dva oslovené týmy podle pořadí účast v baráži odmítly, vedení Komise fotbalu žen tak Hodonínu nabídlo přímý postup do celostátní soutěže.

Šéf Nesytu Jan Šnajdr ale nabídku nepřijal. „Rozhodli jsme se, že v nadcházející sezoně budeme opět hrát Moravskoslezskou ligu. A pokud ji znovu vyhrajeme, nebudeme se bránit případné účasti v baráži. To je však zatím příliš daleko," dodal Šnajdr.