„S umístěním jsme spokojení, ale poslední výsledek nás v žádném případě netěší. Chtěli jsme se s fanoušky rozloučit výhrou, což se nám nepodařilo. Je to velká škoda, zápas jsme měli rozehraný velmi dobře," uvedl krátce po utkání domácí kouč Vyškovský.

Vedení Nesytu se před sobotním utkáním rozloučilo s brankářkou Barborou Růžičkovou. Patnáctileté gólmance, která odchází do ligového Slovácka, předa šéf klubu dárkové balení. „Za všechno, co pro náš klub odvedla, jí patří velký dík. Věřím, že se prosadí i ve Slovácku. Budeme jí držet palce," pravil Jan Šnajdr.

Fotbalistky Hodonína začaly proti Bruntálu velmi dobře. Už v 10. minutě poslala domácí tým do vedení Kristýna Lokajová, která se prosadila parádní ranou do pravé šibenice. O minutu později orazítkovala břevno Lamáčková. To bylo ze strany Nesytu na dlouhou dobu vše.

Celek ze severu Moravy postupem času vyrovnal hru. Pokus Lexové skončil nad. Domácí tým, kterému scházely Šťastná, Podrazilová, Fritzová, Ptáčková a Měchurová, se již v prvním poločase výrazněji neprosadil.

„Sice jsme byli o něco fotbalovější, ale místo toho, abychom více využívali křídelní prostory, tak jsme všechny akce tahali středem," řekl Vyškovský.

Bruntál se vyrovnání dočkal ve 49. minutě, kdy se po chybě Koplíkové ve středu hřiště dostal míč k Anetě Schoberové, která ranou k tyči překonala bezmocnou Růžičkovou.

Vedení na stranu Nesytu vrátila výborně hrající stoperka Bílíková, která prodloužila do sítě povedený centr Lamáčkové. Třetí gól Hodonína dala v 57. minutě Elena Bučková. Slovenská středopolařka potrestala nepovedenou malou domů Jarošové a zblízka poslala míč do dokryté branky.

V té chvíli to vypadalo na jasnou výhru slováckého celku. Hráčky Bruntálu ale nesložily zbraně a dvěma brankami dovedly zápas do remízového konce. V 77. minutě se nejprve prosadila ve skrumáži Lexová, která mohla vzápětí přidat svůj druhý gól, ale Růžičková dobře zasáhla. Tlak Olympie vyústil v 86. minutě, kdy vyrovnala Helekalová na konečných 3:3.

2. liga žen, 20. kolo

FC Nesyt Hodonín – TJ Olympia Bruntál 3:3 (1:0)

Branky: 10. Kristýna Lokajová, 51. Helena Bílíková, 57. Elena Bučková – 49. Aneta Schoberová, 77. Hana Lexová, 86. Marie Helekalová

Rozhodčí: Štípský

Žluté karty: Bučková, Bukovská, Blahová (všechny Hodonín)

Diváci: 50

Hodonín: Růžičková – Bukovská, Dřímalová, Bílíková, Košková – Lamáčková, Bučková, Koplíková (59. Hlaváčová), Jandová – Lokajová, Blahová.