Střet Nesytu Hodonín a Pardubic přinesl pěknou nedělní podívanou pro diváky, kteří se už ve třinácté minutě mohli radovat spolu s autorkou prvního gólu Blahovou. Ta se prosadila po přesné přihrávce do běhu od Psotkové. Začátek zápasu vyšel jednoznačně lépe domácím fotbalistkám, které neustále na soupeře tlačily a de facto jim nepůjčily míč. Ve dvacáté minutě to bylo 2:0 pro Hodonín.

Perfektní spolupráci předvedly útočnice Blahová s Psotkovou, která lehce uklidila balon za záda hostující gólmanky Dostálové. Vůbec první příležitost se prosadit měli hosté až v šestadvacáté minutě, kdy po faulu Dřímalové kopali přímý kop, který se štěstím proměnila Ninczová.

Nervozita u Hodoňaček ze snižujícího gólu hostů nebyla vůbec znát, neboť o dvě minuty později přišla hodonínská smršť gólových šancí, ale bohužel ani jedna střela neskončila v síti. „Dneska to byl ubojovaný zápas, se kterým jsme počítali. Věděli jsme, že soupeř není žádná Barcelona, na druhé straně víme, že Pardubice jsou nebezpečné, umí dobře kombinovat, jsou rychlé a technicky vybavené. My jsme hráli jednoduchý fotbal, který se nám vyplatil. S výkonem hráček jsem spokojen,“ řekl trenér Nesytu Ján Lahvička.

Po obrátce převzaly kontrolu nad míčem Pardubice, které se pokoušely o vyrovnávající branku, ale dobrá obranná činnost domácích jim to neumožnila. Naopak v sedmdesáté minutě se opět radoval Hodonín. Dobrý balon ze středu hřiště dostala Psotková, která okamžitě založila rychlý brejk po pravé straně, ale před bránou hostů nenašla volnou spoluhráčku, a tak zkusila střelecké štěstí podruhé v zápase, které jí vyšlo. Hosté však v sedmasedmdesáté minutě trochu zdramatizovali poslední desetiminutovku hry. Po špatném výkopu domácí brankářky se prosadila hostující Soukupová, která neměla sebemenší problém překopnout Horákovou z opuštěné brány.

Avšak o minutu později vzala vítr z plachet Pardubicím Blahová, která si šikovně naběhla v malém vápně na rozehrávající rohový kop a hlavou zakončila. Po tomto gólu bylo utkání rozhodnuté, a domácí se mohli radovat z výhry 4:2. „Na Moravu jsme rozhodně jeli s cílem získat alespoň bod. Zopakovali jsme totožný výkon z minulého roku, kdy jsme tady prohráli. Domácí si udělali náskok už v prvním poločase. Sice jsme dali kontaktní gól, ale nijak výrazně to výkonu nepomohlo. Myslím si, že na obou stranách to byl pěkný fotbalový výkon. Mrzí mě, že jsme ve druhé části inkasovali třetí gól,“ zhodnotil lodivod Pardubic Josef Karabinoš.

Nesyt bude 17. listopadu hrát 3. kolo Českého poháru žen, který sehrají od 14.00 na umělé trávě v Dubňanech proti Lokomotivě Brno-Horní Heršpice.

FC NESYT Hodonín – SK DFO Pardubice 4:2 (2:1)

Branky: 13. a 79. Alexandra Blahová, 20. a 70. Kristýna Psotková Kristýna – 26. Bibiana Ninczová, 77. Kateřina Soukupová. Rozhodčí: Horáková – Čikl, Hlavinka. Diváci: 50.