„Utkání určitě splnilo cíl, pro který jsme ho sjednávali. Chtěli jsme hrát na přírodní trávě se slušným soupeřem, což se nám povedlo,“ těší hodonínského trenéra Františka Komňackého.

Jeho tým se v derby s Břeclaví slušně vypořádal s přechodem na přírodní trávu i absencí sedmi hráčů. „Povrch nám trochu dělal problémy. Hřiště po dlouhé zimě nebylo úplně ideální, navíc hráči jsou zvyklí na umělku. Problémy dělal i silný vítr, který oběma mužstvům znepříjemňoval kombinaci i hru. K vidění byla spousta nepřesností a chyb. Kvůli tomu vznikaly i vyložené šance,“ prohlásil Komňacký.

V sobotním rušném zápase jako první udeřili Břeclavští. Hosté po standardní situaci neodvrátili míč, záložník Paděra v závaru fauloval protihráče a sudí nařídil pokutový kop.

Kapitán MSK Simandl se nemýlil a domácí šli v 19. minutě do vedení. Hodonínští fotbalisté výsledek ještě do přestávky dvěma góly otočili. Vyrovnání zařídil dorážející Čambal, bleskový obrat završil druhý forvard Masaryk.

Slovácký celek měl i po změně stran navrch. Svoji převahu hosté vyjádřili i gólově. Na 3:1 zvýšil krajní bek Fojtík, triumf Hodonína završil čtvrt hodiny před koncem Masaryk. „V zápase jsme měli znatelnou převahu. Byli jsme herně lepší než domácí. Měli jsme mnohem víc šancí, než jsme proměnili,“ řekl Komňacký.

S přístupem i výkonem oslabeného mužstva byl spokojený. „V bojovném utkání se až do konce hrálo v solidním tempu,“ prohlásil kouč Hodonína.

Známý trenér v sobotu postrádal hned sedm hráčů z kádru. „Sasín se minule zranil, v pořádku nejsou ani Polách s Voříškem a Marešem. Trenérské kurzy zase absolvovali Petráš s Kyselkou a Konečným,“ vypočítává ztráty Komňacký.

Právě absence a zdravotním stav některých hráčů zkušeného kouče necelé dva týdny před startem druhé poloviny sezony trápí ze všeho nejvíc. „Dělá mi to starosti,“ přiznává bývalý ligový trenér, který by jarními odvetami potřeboval kádr rozšířit o jednoho až dva hotového fotbalistu.

„Ještě rozhodíme sítě, abychom nešli do velkého rizika. Chceme, aby i na lavičce byla síla. Samozřejmě si můžeme pomoct kluky z dorostu, ale já bych spíše potřeboval někoho zkušeného. Abychom se při plnění postupového cíle nedostali do potíží,“ dodává Komňacký.

Divizní lídr se v generálce na Uherský Brod představí v Blansku. Poslední přípravný duel Hodonín odehraje v sobotu dopoledne.

MSK Břeclav – FK Hodonín 1:4 (1:2)

Branky: 19. Pavel Simandl z penalty – 39. a 76. Pavol Masaryk, 33. Lukáš Čambal, 49. Petr Fojtík.

Hodonín: Kokeš – Holešinský, Červinek, Hesek, Fojtík – Dovhanyuk, Paděra, Bartoš, Šturma – Čambal, Masaryk.