Domácí fanoušci už nevěřili, že by mohl padnout ještě jeden gól. Někteří z nich už byli u brány, když Lukáš Příkazský dal vítězný gól Vracova. „Je to další šťastné vítězství. Určitě jsme nepředvedli optimální výkon. Hosté k nám ale přijeli s defenzivní taktikou a destruktivní hrou, proti kterým jsme to měli složité," uvedl krátce po skončení sobotního duelu vracovský trenér Petr Bezouška.

Jeho tým se při dobývání pozorné soupeřovi obrany pořádně natrápil. „Letos jsme takto do plných nehráli. Druhé poločasy jsme byli většinou pod tlakem a bránili náskok. Teď to bylo obráceně. Soupeř pouze čekal na protiútoky. Naši branku ale trefil za celý zápas pouze jednou, takže nevím, z čeho by chtěli vyhrát," prohlásil Bezouška.

Tomu se vůbec nelíbilo chování hostujících hráčů. „I díky nim to bylo velmi nervózní utkání," řekl Bezouška. „Spílali nám, že jsme podplatili rozhodčího, jehož výkon mi nepřísluší hodnotit. Nevím, proč nás takovým způsobem někdo napadá. Každý v okolí ví, v jaké jsme situaci. Aby na mě hráči Velké pokřikovali a uráželi mě, na to nemají tolik naběháno dopředu, co já odcouváno," přidal naštvaný kouč.

Hosté naopak byli po těsné prohře hodně zklamaní. Frustraci ale nechali na trávníku a v kabině. Po utkání už byli nad věcí. „Do Vracova jsme samozřejmě jeli s obavami, protože jsme nevěděli, co nás na hřišti vedoucího týmu čeká. Věděli jsme, že to tady budeme mít těžké. Nakonec jsme mohli mít bod. Bohužel jsme nepokryli jeden nákop do šestnáctky," pronesl kouč Kordárny Petr Kohůt starší.

Favorita poslal do vedení ve 4. minutě kanonýr Loprais, který se těsně za hranicí šestnáctky opřel do míče a prudkou ranou nedal šanci hostujícímu gólmanovi.

Vracov byl v úvodu utkání aktivnější. Na Lopraisovu přihrávku Mlček nedosáhl, střela Červinky šla mimo. Další pokus Lopraise zase vyrazil pozorný brankář Lipár na roh.

Velká poprvé zahrozila ve 25. minutě a hned z toho byl gól. Rychlý brejk zakončil Petr Kohůt.

Ve zbytku první půle se více debatovalo než hrálo. Nervózní pasáž vygradovala ve 45. minutě. Nejprve byl Loprais před pokutovým územím Velké nedovoleně atakován třemi protihráči, vzápětí byl v šestnáctce Vracova faulován Kohůt. Ani jeden zákrok ovšem sudí Malík nedopískal.

Emoce nevyprchaly ani v kabině. I na začátku druhé půle byly na trávníku k vidění drobné rozmíšky, strkanice a slovní výměny názorů. Žádná červená karta ale nepadla. Ve zbytečně nervózním duelu mnoho šancí k vidění nebylo.

Valáškovi chyběl k pořádnému zakončení krok, Kohůt zase balon ve vyložené pozici dobře netrefil. Na druhé straně hlavičkoval těsně vedle Kratina, ránu Čožíka zase vyrazil pozorný Lipár.

Gólman Kordárny podruhé inkasoval až v závěru. Magulákův centr z levé strany přetavil ve výhru další Bezouškův žolík Lukáš Příkazský.

Veličanům k bodovému zisku, od kterého je dělily pouze vteřiny, nepomohlo ani nasazení známého atleta Ondřeje Spaziera. Vynikající koulař nastoupil v soutěžním zápase po patnácti letech!

„Ondra kdysi hrával v žákovském družstvu společně s bratry, Kučerou, Kohůtem a Mackama. V mládí byl výborný fotbalista. Měl velmi dobrou kopací techniku. Pak začal s atletikou a trochu přibral," řekl Kohůt starší.

Před několika lety odehrál starší bratr hodonínského kapitána pár zápasů za béčko. Letos se k fotbalu nečekaně vrátil. „Ondra hrával různé turnaje. Nakonec přišel i na trénink a začal se s námi připravovat. Ze začátku jsme ho trochu přemlouvali, ale teď už je to jasné. Vyřídili jsme mu registračku a zaplatili FAČR, a tak hraje," pravil Kohůt.

Člen AK Hodonín svým výkonem rozhodně nezklamal. „Perfektně přihrál na gól. Takových momentů tam měl ale víc. V obranné činnosti i v rozehrávce byl nesmírně platný. S jeho výkonem jsme spokojení," uvedl hostující kouč.

Velického kormidelníka mrzel hlavně nepovedený začátek. „Hned ve čtvrté minutě jsme nepokryli nejlepšího hráče soupeře. Loprais nám neutekl, ale dal nám gól po standardce. Bohužel jsme ho nepokryli," řekl Kohůt.

Celek z Horňácka nakopla až vyrovnávací branka, kterou dal ve 25. minutě po rychlé brejkové akci Petr Kohůt. Hostující forvard po Spazierově přihrávce přelstil domácího stopera Chovance a chytrou ranou přes vyběhnutého Pelíška se trefil přesně pod břevno. „Poločas jsme bez problémů dohráli. Místy jsme byli i lepší," řekl Kohůt starší.

Ve druhé půli už se více diskutovalo než hrálo. „Bylo to i kvůli nepřesnostem rozhodčího dost rozhárané. Když se to uklidnilo, tak to byl pěkný zápas. Klukům děkuji za přístup a bojovnost. Takto kdybychom hráli celý podzim, tak bychom záchranářské starosti určitě neměli," dodal Kohůt.

FC Vracov – Kordárna Velká nad Veličkou 2:1 (1:1)

Branky: 4. Petr Loprais, 90. Lukáš Příkaský – 25. Petr Kohůt

Rozhodčí: Malík – Polcr, Ševela

Žluté karty: Červinka, Loprais – M. Kohůt, P. Kohůt, Valášek, Machálek

Diváci: 130

Vracov: Pelíšek – Procházka, Chovanec, Vybíral, Červinka – Mezihorák (46. Příkaský), Kotásek, Čožík, Mlček (70. Magulák) – Kratina, Loprais.

Velká nad Veličkou: Lipár – Milan Mikéska, M. Kohůt, Miroslav Mikéska, Horák – Koželuha, O. Spazier (82. Machálek), Valášek, Bančák – Jagoš, P. Kohůt.