Ani gól z nastavení však Vnorovům k vytouženému postupu nestačil. Pokutové kopy totiž ovládly Ratíškovice. Zatímco Vacenovský, Kováč, Voříšek a Kordula se z jedenácti metrů nemýlili, domácí Janda v první a Tomeček ve čtvrté sérii selhali.

„Jsme zklamaní. Přestože nám chyběla spousta hráčů, chtěli jsme vyhrát a postoupit do finále. Šanci dostali kluci z béčka a dorostenci. Ti mě nezklamali. Hlavně ve druhém poločase jsme byli Ratíškovicím více než vyrovnaným soupeřem," prohlásil trenér Agra Marek Janoušek.

Mládežnický kouč, který po debaklu ve Ždánicích nahradil na lavičce prvního týmu Miroslava Čajku, nepřesným exekutorům nic nevyčítal. „Kdo si věřil, tak na penaltu šel. Byla to loterie. Pokutový kop nedají jiní hráči," mávl rukou.

Ani hostující trenér Jiří Voříšek svěřence nepřemlouval. „Někteří hráči se na penalty necítili. Dostali šanci ti, kteří si věřili. Věděl jsem, že půjdou Kováč s Voříškem. Přihlásili se i Vacenovský s brankářem Tomanem, na kterého nakonec řada nepřišla," prozradil ratíškovický kormidelník.

Béčko Baníku mělo proti Vnorovům velkou motivaci uspět, protože už loni bylo velmi blízko postupu do finále. V Lipově ale rezerva Ratíškovic poslední krok neudělala, když po bídném výkonu ostudně prohrála. Ve středu už byla o poznání úspěšnější.

„Odehráli jsme podstatně lepší utkání než před rokem v Lipově, kde jsme vyloženě propadli. Teď kluci dřeli od první do poslední minuty. Za přístup i výkon jim děkuji," prohlásil Voříšek.

Necelá stovka diváků ovšem úchvatný fotbal se spoustou šancí neviděla. Oba týmy zahrávaly v úvodních dvaceti minutách spoustu rohových kopů. Ani standardní situace ovšem vyložené šance nepřinesly. Po nadýchaném centru Kováče nedokázal Kopl usměrnit balon do sítě.

Hosté byli v prvním poločase o něco nebezpečnější. Kováč ale prováhal vhodný okamžik k zakončení a s pokusem Voříška si pozorný brankář Marada bez problémů poradil. Gólem neskončily ani tečovaná rána Kováče a šance Kopla.

„V prvním poločase byla z obou stran k vidění spousta nepřesností. Fotbal se rozhodně nemohl divákům líbit," řekl Janoušek.

Ratíškovická rezerva se dokázala prosadit až na začátku druhé půle. Kapitán Kopl elegantně vysunul Voříška, který chytře přehodil vyběhnutého gólmana Maradu. „Byl to lob jako od Matějovského," usmíval se záložník Baníku.

Hosté se po vedoucí brance zatáhli a čekali na odpověď soupeře. Vnorovy převzaly iniciativu a začaly s dobýváním ratíškovické defenzivy. Na dostřel mladého brankáře Tomana se však dostávaly spíše výjimečně.

Nejblíže vyrovnání byl Jiří Třináctý. Jeho střela skončila na pravé tyči. S dalšími centry a nákopy do šestnáctky si hostující obrana věděla rady.

„Pomohlo nám až střídání. Mladí kluci hru týmu oživili. Při troše štěstí jsme mohli vyrovnat i dříve. Třeba bychom pak zápas rozhodli ve hře," přemítal Janoušek.

Ten svému týmu věřil i za nepříznivého stavu. „Jinak bych na té střídačce nebyl," pronesl domácí trenér. Ratíškovice se měly v hektickém závěru co ohánět. „Posledních dvacet minut jsme se velmi trápili," přiznal hostující kouč.

Průměrný duel mohl v 89. minutě definitivně rozhodnout Voříšek. Jeho další přehození Marady po přihrávce střídajícího Nováka skončilo nad.

Agro bojovalo o postup až do konce. Zvýšené úsilí se nakonec domácím hráčům vyplatilo. V čase 91:22 se do míče opřel dorostenec Michal Kočiš, který přesnou ranou k pravé tyči nedal Tomanovi žádnou šanci a poslal utkání do penaltového rozstřelu. Pokutové kopy už patřily hostům.

„Někteří diváci nám vyčítali, že jsme v závěru nestřídali, ale jelikož jsme neměli balon pod kontrolou, do mužstva jsem nezasahoval. Nakonec jsme dostali gól, který nás mohl zlomit a dostat na dno. Penalty jsme naštěstí zvládli. Díky nim jsme postoupili do finále," oddechl si Voříšek.

Jeho tým se v souboji o dvacet tisíc korun postaví favorizovaným Hovoranům. „Pokud chceme finále důstojně odehrát, musíme se posílit o hráče z áčka. V této sestavě bychom proti lídrovi okresního přeboru neměli šanci," uvědomuje si Voříšek.

Finálový duel hostí ve středu 3. června stadion ve Veselí nad Moravou. Utkání bude moderovat sekretář Kyjova Rostislav Řihák.

Semifinále okresního poháru 

Agro Vnorovy – FK Baník Ratíškovice B 1:1 (0:0), 2:4 na pokutové kopy

Branky: 92. Michal Kočiš – 47. Tomáš Voříšek

Pokutové kopy: Vacenovský 0:1, Janda nedal, Kováč 0:2, Kočiš 1:2, Voříšek 1:3, Bittner 2:3, Kordula 2:4, Tomeček nedal.

Rozhodčí: Voříšek – T. Hulcký, Vavřinová

Žluté karty: P. Kordula, Mačuda, Vacenovský (všichni Ratíškovice B)

Diváci: 80

Vnorovy: Marada – T. Svoboda, Jan Motyčka, R. Hlůšek, Jiří Motyčka – Čajka (66. Vyskočil), Ježek, Jiří Třináctý, Bittner, Tomeček – Jan Třináctý (46. P. Hlůšek, 53. Kočiš) .

Ratíškovice B: Toman – P. Kordula, Machala, P. Mačuda, Křižka – J. Kotásek (81. Novák), M. Vacenovský, Kopl, Kováč – T. Voříšek, A. Kordula.