Moravanům se sázka na poctivou defenzivu vyplatila. Celek z Kyjovska postavil před vlastní brankou Velkou čínskou zeď. Zkušená obranná čtveřice, jejíž věkový součet byl 143 let, odolala v tropickém vedru stejně jako starý systém opevnění táhnoucí se napříč severní Čínou všem vnorovským nájezdům. Za bojovnost a chytrost si hosté tři body zasloužili.

„Podali jsme zodpovědný výkon. Hráli jsme pozorně v obraně a na rychlé brejky. Dojeli jsme si pro bod, ale nakonec si domů vezeme tři. Což nás těší, protože ve Vnorovech mnoho týmů nevyhraje," radoval se z prvního letošního vítězství kouč Moravan Jaroslav Kalinec.

Ten po zápase ocenil výkon všech svěřenců. „Kluci zaslouží absolutorium," řekl Kalinec. „Domácí museli hrál ve druhém poločase do plných, což v tom vedru nebylo jednoduché. V útoku hrál výborně Otáhal, který uhrál spoustu míču a svým pohybem zaměstnával domácí obranu. Obranu držel Roman Udržal. Posbíral všechny hlavy. S Bařinou se navíc dobře doplňovali.," doplnil bývalý gólman Kyjova a Veselí nad Moravou.

Hostům příliš nevadila ani absence kvarteta Petr Zbořil, Kalinec, Vlachovský a Měsíček. Kuriózní zranění si v sobotu dopoledne přivodil obránce Kalinec. Syn trenéra Slavoje se zranil při jízdě na motorce, když mu nohu poranil výfuk. „To se může stát jenom u nás," kroutil hlavou šéf moravanského klubu Albín Ondříšek.

Domácím zase v úvodním zápase sezony scházeli Janoušek, Mánek, Tomeček a Knotek. Vnorovy vstoupily do utkání lépe, ale z úvodního tlaku si nic mimořádného nevytvořily.

Hosté hrozili po celý zápas z rychlých brejků. Po jednom protiútoku slabě střílel aktivní Otáhal. Moravany se dokázaly poprvé prosadit ve 22. minutě, kdy penaltu nařízenou za zbytečný faul na Tychtla proměnil Pintera.

Domácí se ani ve druhé půli nepučili. Krátce po změně stran fauloval Roman Hlůšek rychlého Otáhala a sudí Rotter bez váhání ukázal na bílý puntík. Míč si znovu postavil Pintera, který s přehledem překonal bezmocného Maradu i podruhé. „Při té první penaltě jsem byl více nervózní, protože jsem pokutový kop dlouho nekopal," usmíval se hrdina duelu, který šel kopat místo tradiční exekutora Petra Zbořila. „Jelikož je Peťa zraněný a nikdo další nechtěl jít, vzal jsem to na sebe. Ve Věteřově jsem je totiž pravidelně zahrával," pravil.

Vnorovy se snažily ve zbytku utkání zápas zdramatizovat, ale proti organizované obraně se neprosadily. Nejblíže ke gólu měl Studnička. Jeho ránu vytěsnil hostující brankář Strmiska konečky prstů na břevno. Horní konstrukce branky pomohla Slavoji i při centru Motyčky.

Více toho Vnorovští směrem dopředu nepředvedli. A tak po zásluze přenechali všechny body soupeři. „Poslední vzájemný zápas nám vůbec nevyšel, proto jsme nečekali, že bychom tady mohli vyhrát. Jsme moc rádi za tři body," řekl Pintera.

Domácí byli po utkání zklamaní. Po výborné přípravě si věřili, start do sezony jim však vůbec nevyšel. „Příprava nám sice vyšla, ale nijak jsme ji nepřeceňovali. Každý ale musel vidět, že vítězství k nám samo nepřijde. Moravany na nás byly připravené. Poučily se z jarního zápasu, takticky hrály velmi dobře. Do zakončení jsme se vůbec nedostali," uvedl asistent domácího trenéra Marek Janoušek.

Ten litoval hlavně hrubých chyb v obraně a zbytečných penaltových zákroků. „V prvním poločase jsme si vypracovali několik pološancí, gól jsme bohužel nedali. Po změně stran jsme chtěli soupeře dostat pod tlak. To se nám bohužel nepovedlo. Naše platonická převaha přišla vniveč," dodal Janoušek.

13. kolo Okresního přeboru –

Agro Vnorovy – Slavoj Moravany 0:2 (0:1)

Branky: 22. a 52. Ludvík Pintera (obě z penalty)

Rozhodčí: Rotter – Pokorák, Lipár

Žluté karty: Vajdík, Chudík – M. Zbořil, Otáhal, Bařina

Diváci: 100

Vnorovy: Marada – Roman Hlůšek, Svoboda, Vajdík, Procházka, Jan Motyčka, Patrik Hlůšek, Jiří Třináctý (79. Jan Třináctý), Studnička, Chudík, Janulík.

Moravany: Strmiska – Mikéska (65. Ingr), Bařina, Udržal, Drobilík (83. Marčík) – Kříž, M. Zbořil (75. Klimeš), Tychtl, Soukup – Pintera, Otáhal.