O tom, že bývalý hráč Zbrojovky Brno, Slovácka, Dubnice nad Váhom nebo Zlína na vyšší soutěž má, nikdo z hodonínských fanoušků nepochybuje. Své umění rodák z Brumova prokázal i ve středu proti Mutěnicím. „Jestli to ještě bude fungovat, ukáže až sezona a mistrovské zápasy,“ říká Polách.

Jak hodnotíte první přípravný zápas?
Prostřídali jsme se všichni, bylo nás tady více než dvacet. Vyhráli jsme 6:0, dali jsme krásné branky, takže s prvním zápasem můžeme být spokojení.

Kádr se oproti minulé sezoně hodně změnil. Odešlo šest hráčů, přišli noví kluci, včetně několika dorostenců. Bude velký problém se sehrát?
To je fotbalový život. Vždycky je to o tom, že někteří hráči odejdou a jiní zase přijdou. Musíme poskládat dobré mužstvo na to, abychom ve třetí lize obstáli. Času na sehrání máme dost.

Na hodnocení je ještě brzy, ale má současný kádr na to, aby hrál ve třetí lize nahoře?
Je těžké to hodnotit po pár trénincích a jednom zápase. Já si myslím, že ještě dojde k nějakým změnám a že se mužstvo posílí. Určitě budeme mít kvalitní tým.

Vy jste po posledním zápase minulé sezony váhal, zda budete v Hodoníně pokračovat. Co nakonec rozhodlo?
Chci mužstvu pomoct ve třetí lize. Sám jsem zvědavý, jestli to ještě bude fungovat. Cítím se dobře. Jak to ale bude vypadat, ukáže až sezona a mistrovské zápasy.

Očekáváte oproti divizi velký skok, máte přehled o třetiligových soupeřích?
Skok to bude, ale jak velký, nevím. My se musíme dobře připravit, protože není jednoduché vyhrát divizi a další rok ve třetí lize působit jako nováček. Je důležité stabilizovat kádr a hrát někde uprostřed tabulky a předvádět dobrý fotbal.

Fotbalisté třetiligového Hodonína (v červených dresech) si na úvod letní přípravy poradili se sousedními Mutěnice, které na hřišti v Lužicích přehráli jasně 6:0.
Hodonín na úvod přípravy rozstřílel Mutěnice. Dovhanyuk dal hattrick



Tréninky v pohodě zvládáte?
Tréninky jsou takové výživné. (úsměv) Máme za sebou deset nebo jedenáct dnů. I v úterý jsme docela tvrdě trénovali. Proti Mutěnicím jsme odehráli každý poločas a bylo to tak akorát.