Vacenovice náročný duel zvládly i bez dvou důležitých ofenzivních hráčů. Knotka do hry nepustil disciplinární trest po vyloučení s Velkou nad Velikou, Slovák Paszko je zase zranění. Nedvěd s Milanem Příkazským ovšem zastoupili spoluhráče dobře.

První poločase ovšem přinesl pouze průměrný fotbal s minimem vyložených šancí. „V první půli nebyla naše hra dobrá. Bylo to bez pohybu, nápadu. Dlouho jsme se nemohli dostat do tempa," řekl vacenovický kouč Petr Bezouška.

Olejářům pomohla až proměněná penalta stopera Pavla Grufíka. Domácí Drozd předtím fauloval Jakubíčka a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Hosté přesilovku před mizernou návštěvou zvládli skvěle. V 51. minutě Jakubíček zvýšil na 2:0 a v 62. minutě Slovák Rehák zatloukl balon do sítě potřetí. Oslabený Hlohovec stačil výsledek pouze zkorigovat. Po ojedinělé akci snížil hlavičkující Radkovič. Žádné drama se se ale na Břeclavsku nekonalo. Domácí hru otevřeli a inkasovali počtvrté. Vacenovický triumf završil Rehák. „Je to pro nás důležitá výhra. Sice všechna mužstva před námi rovněž bodovala, ale venku se nevyhrává každý den. Důležité je, že jsme neztratili kontakt s rovněž sestupem ohroženými týmy," pravil Bezouška.

Vedoucí Velká nad Veličkou opět po týdnu pouze remizovala. Po Krumvíři a Vacenovicích se lídr nejnižší krajské soutěže o body dělil i s Hovorany, kde hrál 2:2.

Hosté za remízu děkovali především výtečnému brankáři Tomáši Sládečkovi, který mužstvo bravurními zákroky uchránil od první jarní porážky.

Celek z Horňácka zaskočil okresního rivala hned ve 3. minutě, kdy se po nakrátko rozehraném rohovém kopu prosadil Petr Horák. Jeho centr i díky poryvu větru zaplachtil pod břevno Gebhartovy svatyně. Hovorany se po inkasované brance rychle otřepaly. Výsledek byla vyrovnávací trefa Zdeňka Šurýna, jenž skóroval elegantní patičkou. Domácí za nerozhodného stavu 1:1 ožili. Hovorany byly herně lepší, ale další šance neproměnily. Gólman Sládeček se vyznamenal hlavně při střele Hudce, kterou s obtížemi vytěsnil na břevno. Šance kapitána Knoflíčka po standardní situaci zase skončila na tyči. V koncovce následně selhal i mazák Zemánek, gól nedal ani Hudec. „První poločas byl z naší strany velmi dobrý. Takto dobře jsme na jaře ještě nehráli," řekl šéf Hovoran Vlastimil Podivínský. Tlak domácího celku pokračoval i po změně stran. Nápor Hovoran vygradoval po hodině hry, kdy svůj důraz před brankou soupeře uplatnil Skopal. Hovorany se ale z vedení radovaly pouze pár desítek vteřin. Hosté totiž odpověděli téměř okamžitě. Tečovaná rána Hrbáče skončila až za nešťastným Gebhartem. Ve zbytku utkání se oba týmy snažily strhnout vítězství na svoji stranu, skóre se však již nezměnilo. „Hrál se oboustranně otevřený fotbal. Šancí jsme měli o něco víc než Velká. Na výborného Sládečka jsme si už nepřišli," prohlásil Podivínský, který vyzdvihl především výkon hostujícího gólmana. „Byl to jeho zápas," řekl zkušený funkcionář, který litoval hlavně neproměnných šancí. „Když jsme brzy prohrávali, tak bych bod bral, ale vzhledem k tomu, že jsme vedli 2:1, tak je to pro nás ztráta," dodal Podivínský.

Podzimní nadílka je zapomenuta, Kněždub se z debaklu 1:6 poučil a na Zelničkách urval cenný bod. Hroznová Lhota po bezbrankové remíze litovala hlavně neproměněných šancí, dělbu bodů ale nakonec brala.

„Výsledek je spravedlivý. Zápas byl od začátku zajímavý, vyrovnaný, vyhecovaný. Jenom škoda, že nepadly žádné branky," uvedl kouč Traubenu Josef Pavlica. Hroznovka vyrukovala na tradičního rivala s omilostněným špílmachrem Ondřejem Bílou, kterému svazoví činovníci pominuli zbytek trestu. Domácí naopak scházel potrestaný bek Vařecha i stoper Schwarzbier. Hosté byli téměř kompletní. Slušná návštěva viděla atraktivní duel. Třaskavé derby mělo atmosféru, kulisu i náboj, natěšeným fanouškům scházely pouze branky. „Soupeř byl kvalitní, disciplinovaný. Těžko jsme se do šancí dostávali," přiznal Pavlica.

Domácí tým byl v úvodu střetnutí aktivnější, pozorný gólman Podolan se ale nachytat nenechal. Na druhé straně se několikrát vyznamenal Smetka. Kněždub zahrozil Klimkem, Romanem Grabcem a Davidem Grabcem, domácí odpověděli Falešníkem a Petrem Lipčíkem. Čekání na gól pokračovalo i po změně stran. Oba soupeři si nic nedarovali, hrálo se ale fér. Ke kvalitě utkání přispěl i výborný rozhodčí Vondryska. „Druhý poločas byl takový opatrný. Nikdo nechtěl udělat chybu a prohrát," řekl Pavlica.

Blíže k vítězství nakonec měl Trauben. Domácí v krátkém sledu zahrávali tři rohy po sobě. Po prvním z nich Falešník nastřelil tyč. Po druhém rohovém kopu pálil tentýž hráč do břevna a vše završila dorážka Petra Lipčíka do ruky pohotového a dobře postaveného Podolana. Kněždub nepříjemné chvíle přečkal a dokonce mohl udeřit, slibné akce ale nedotáhl do konce.

Miloticím utkání 19. kola první B třídy vůbec nevyšlo. Tým vedený hrajícím koučem Ladislavem Holubem prohrál po mizerném výkonu v Křepicích 1:5 a v tabulce se propadl právě za svého nedělního soupeře na desáté místo.

Hosté se po nepříjemném debaklu neměli na co vymlouvat. „Zklamání je velké. Místo toho, abychom se porvali o body, tak jsme se na to vykašlali. Pokud i nadále takto budeme přistupovat ke každému zápasu, tak se budeme zachraňovat až do konce," uvedl milotický předseda Richard Dobeš, který neměl hráče za co pochválit. „Podali jsme velmi špatný výkon. Chyběla nám kvalita i fotbalovost. Hráli jsme odevzdaně, bez zájmu. Prostě jsme utkání odchodili," zlobil se Dobeš.

Hosté poprvé inkasovali v 8. minutě, kdy se prosadil Lukáš Bílek. Druhý gól Křepic přidal Philip Leasure. Milotice se probraly až za nepříznivého stavu 0:2. Slovák Gergel sice z penalty snížil, ale další branky hosté nepřidali. „Nějaké šance jsme měli, ale netrefili jsme vůbec branku soupeře. Naopak domácí do čeho kopli, to skončilo v naší síti," řekl Dobeš.

Dvoubrankový náskok domácímu týmu vrátil v závěru prvního poločasu Libor Zástěra. Celek z Hodonínska mohl krátce po změně stran snížit, ale vyloženou šanci neproměnil, a tak přišel na druhé straně trest. V 65. minutě zvýšil Zástěra na 4:1. Milotice se na odpor nezmohly a v závěru ještě inkasovaly pátou branku. Triumf Křepic završil rovněž dvougólový Leasure. „Domácí si výhru zasloužili, protože v útoku byli nebezpečnější. My jsme nic moc nepředvedli," dodal Dobeš.