Veselanům to proti Baníku nejde. Nováček soutěže neuspěl s okresním rivalem už na podzim, zdolat Ratíškovice se mu nepovedlo ani v sobotu. „Góly, které jsme dali v některých předcházejících zápasech, nám teď chyběly. Navíc nás stejně jako na podzim vychytal gólman. Máme na ratíškovické brankáře prostě smůlu," trpce se pousmál hostující trenér Robert Zeman.

Ten v derby postrádal hned čtyři hráče. Veselí nastoupilo do utkání bez Prajzy, Jocha, Grabce a Furyho, přesto bylo fotbalovější i nebezpečnější. „Soupeř měl herní převahu. Na šance to ale bylo celkem vyrovnané," řekl ratíškovický trenér Petr Kopl, který řeší absence hráčů týden co týden.

Jednou z jistot Baníku je brankář Doležal, který v prvním poločase zneškodnil dvě příležitosti Kučery i střelu Janíka. Ratíškovice zahrozily v úvodní části dvakrát. Záložník Vrba hlavičkoval po rohu těsně vedle, mladíka Daniela Macka nadvakrát vychytal Motyčka, který si poradil se střelou i následující dorážkou.

Hosté měli i po přestávce míč častěji na kopačkách, domácí ale o body bojovali. Rozhodnout mohl Pollák, který po proháčkování soupeřovy defenzivy mířil těsně vedle levé šibenice. Veselí dál šturmovalo za výhrou, střelecky se ale soužilo. Diváci nakonec žádnou branku neviděli. „Je to pro nás ztráta. Herně jsme byli lepší. Měli jsme více ze hry a vypracovali si i více brankových příležitostí," řekl Zeman.

Závěr sobotního utkání pokazil asistent rozhodčího Patrik Blažek. Sudí z Těmic totiž přehlédl evidentní ofsajd, po kterém šel Vardan sám na brankáře Doležala, jenž zneškodnil i další tutovku soupeře. Domácí střídačka stejně jako diváci vehementně protestovala. Nejhlasitější byl zraněný a vystřídaný Michal Voříšek, který se neudržel a za kritiku arbitra byl vyloučen. „Museli jsme pro něj jít až do kabin, protože předtím stačil odejít ze střídačky," uvedl Kopl, který byl jinak s řízením derby naprosto spokojený.

„Byl to klidný, pohodový zápas. Až sudí nepochopitelně pustil dvoumetrový ofsajd a závěr pokazil," řekl Kopl.

Baník mohl nakonec i vyhrát, ale Kundrata v nastaveném čase minul Motyčkovu svatyni. „Remíza byla zasloužená," dodal ratíškovický kouč.

Oba celky z Hodonínska zůstaly po dělbě bodů v popředí tabulky. Ratíškovice jsou čtvrté, Veselí třetí.

Kyjov konečně vyhrál

Fotbalisté Kyjova v první A třídě přerušili nepříznivou sérii pěti zápasů bez výhry a po měsíci a půl se radovali ze zisku tří bodů. Svěřenci trenéra Jaroslava Kalince doma přehráli břeclavskou rezervu 3:1 a v tabulce se dostali před Šaratice a Rakvice na jedenáctou příčku.

Vítězství Kyjova bylo naprosto zasloužené. Domácí, kteří do nedělního utkání nastoupili s brankářem Michalem Kůřilem na hrotu útoku, byli od začátku lepším týmem a svoji převahu vyjádřili i gólově. Slovácký celek poslal do vedení ve 13. minutě Dalibor Adamec. Pro zimní posilu z divizního Hodonína to byla druhá trefa v kyjovském dresu. Tentokrát Adamec skóroval po spolupráci Čady s Lukášem Klimešem. Na 2:0 zvýšil právě Lukáš Klimeš, který se trefil po dlouhém autu Kuchaře a přiťuknutí Kůřila.

Hosté příliš nebezpeční nebyli, přesto se ve 24. minutě vrátili do hry o body. Kontaktní branku zaznamenal po Kuchařově zaváhání nejstarší muž na trávníku, osmatřicetiletý mazák Ivan Dvořák.

Domácí měli i po přestávce navrch. Triumf Kyjova stvrdil Kůřil, který v 69. minutě po centru Kuchaře upravil na konečných 3:1. „Po včerejší výhře posledního Mikulova jsme doma nutně potřebovali bodovat, což se nám podařilo. Utkání nebylo příliš pohledné. Herně jsme sice byli lepší, ale ve druhém poločase už někteří naši hráči tahali nohy, protože pět z nich v sobotu absolvovalo turnaj malé kopané v Bratislavě," uvedl asistent kyjovského kouče Miroslav Čada.

Na umělé trávě Interu se z překvapivého triumfu radovali i Dalibor Adamec, Lukáš Klimeš, Josef Klimeš, Martin Riedl a Martin Chytka. V závěru nedělního utkání se na trávník dostal i Čada starší, který se hned po svém příchodu na hřiště dostal do šance, sudí Lenfeld ale utkání ukončil.