Ratíškovice tak okresnímu rivalovi oplatili porážku z podzimu, kdy v Dubňanech prohráli gólem z poslední minuty 3:4. V sobotu se ze tří bodů radovali svěřenci trenéra Petra Kopla, kteří v první A třídě uhájili pozici mezi nejlepšími třemi týmy krajské soutěže. „Jsme moc rádi, že jsme derby takto zvládli. Výkon samozřejmě nebyl ideální, ale vzhledem k tomu, jakou jsme měli přípravu a jak složitě skládáme mančaft dohromady, vítězství si nesmírně vážíme. Za bojovnost ve druhé půli jsme si ho i zasloužili," uvedl domácí trenér Petr Kopl, který oproti podzimu postrádá několik důležitých hráčů. Mimo hru je i navrátilec z Rakouska Bábíček, kterého čeká operace kolena.

Staronovou tváří v ratíškovickém dresu je kromě Slováka Breziny také záložník Lukáš Koplík, kterého vedení klubu z nedostatku hráčů neuvolnilo na hostování do Mutěnic. Dubňany zase vyrukovaly na soupeře s Robinem Habáněm. Zkušený fotbalista přišel jako náhrada za stopera Janíka na hostování z Milotic. Podzim ale strávil v Osvětimanech. „Získali jsme kvalitního hráče do obrany, určitě pro nás bude posilou," říká hostující kouč Milan Bidmon. Tomu o víkendu scházeli Sviták s Klečkou, kteří lyžovali na horách.

Početnou enklávu dubňanských fanoušků potěšil už v 11. minutě kapitán Pochylý, který se hlavou trefil po rohu Skočíka. Hosté mohli své vedení ještě navýšit, ale Krejčiřík po průnikové přihrávce od Bekera netrefil branku. „V prvním poločase jsme měli utkání celkem pod kontrolou," řekl Bidmon.

Ratíškovice tak nebezpečné nebyly. Domácí zahrozili pouze v úvodu, Tomáš Voříšek ale nebyl v koncovce přesný. Klíčové momenty přišly až ve druhé půli. Rozhodnout duel mohl krátce po změně stran hostující Koryčánek. Jeden z nejlepších kanonýrů soutěže ovšem pálil pouze do tyče Doležalovy svatyně. „V té chvíli se zápas zlomil," ví Bidmon. „Měli jsme štěstí. Pokud bychom inkasovali, zápas bychom asi neotočili," tuší Kopl.

Ratíškovičtí však zlomovou chvíli přečkali a v 65. minutě udeřily. Vacenovský dalekonosnou ranou z třiceti metrů zaskočil bývalého spoluhráče Myšáka a bylo to 1:1. Zatímco domácí příznivci ožili, hostující fandové spílali zkušenému gólmanovi. „Takové střely by měl brankář chytat," míní Bidmon.

Další Vacenovského chvíle přišla v 83. minutě. Vysoký útočník si naskočil na dobře kopnutý rohový kop Korduly a hlavou zacílil přesně. Dubňany se snažily urvat alespoň bod, nadšeně hrající domácí náskok nepustili. V závěru se na trávník dostal i hodonínský hokejista Erik Hložánek. Mladý Drtič si v ratíškovickém dresu odbyl soutěžní premiéru ve fotbalové soutěži. „Moc jsem toho ale neukázal," usmíval se devatenáctiletý sportovec.

Zatímco domácí slavili povedený vstup a tři body, hosté jeli přes kopec s prázdnou. „Jsme samozřejmě zklamaní, protože nám Ratíškovice vrátily porážku z podzimu. I když to bylo oboustranně hodně rozhárané utkání se spoustou chyb a nepřesností, tak jsme v zápase měli víc vyložených příležitostí. Utkání jsme si však prohráli vlastní hloupostí a neproměněnými šancemi," prohlásil kouč Dubňan.