Uničov do zápasu nevstoupil dobře, když prohrával již po šesti minutách po přesné trefě hodonínského útočníka Sasína. Domácí krátce na to sice srovnali, ale snajpr Sasín v osmnácté minutě poslal znovu svůj tým do vedení. I na tento gól však Uničov dokázal zareagovat, když se po více než půlhodince hry prosadil Komenda. Slušně vedené utkání (žluté karty 1:0) mělo náboj i po přestávce.

V sobotu dopoledne se v Hodoníně  konalo  vyhlášení  Hodonínský Běžecký Pohár Mládeže 2017.
Nejlepší Kyjov získal osmnáct trofejí



Důležitý moment nastal čtvrt hodiny před koncem, když střídající stoper Kyselka po dvouminutovém pobytu na hřišti nešťastně při skluzu zahrál rukou a hlavní rozhodčí nařídil proti Hodonínu pokutový kop. K jeho provedení se postavil domácí kapitán Juřátek, ale obrovskou šanci z bílého bodu nevyužil, když balon namířil pouze na pravou tyč Lupačovy branky. „První gól jsme dostali po našem špatně zahraném ofsajd systému, kdy se za obrannou linií zapomněl náš bek Vinkler. I druhou branku jsme domácím v podstatě připravili, když po špatně vhozeném autu se dostal Uničov do rychlého útoku. Z toho byl následně roh a po něm se prosadili domácí,“ řekl vedoucí mužstva hostů Stanislav Urbánek, který po utkání poděkoval hlavnímu rozhodčímu za dobrou práci. Další utkání sehraje Hodonín mimořádně v neděli, kdy doma přivítá od 14.00 SK Hulín.

SK Uničov – FK Hodonín 2:2 (2:2).
Branky: 10. Filip Markovič, 32. Tomáš Komenda – 6. a 18. Radek Sasín. Žlutá karta: Koutek. Rozhodčí: Nováček – Petr, Rosický (Rabušic). Diváci: 160.

Baník Ratíškovice se trápil. Přesto vyhrál  

Ratíškovice – V dohrávce prvního kola I. A třídy, skupiny B, hostili fotbalisté z Ratíškovic poslední tým tabulky - Blatnici pod Svatým Antonínkem. Ta za půl sezony nevyhrála ani jeden zápas, tudíž domácí Ratíškovice šly do zápasu jako favorité. To se potvrdilo hned v úvodu utkání, kdy po čtyřech minutách hry se po pěkné centrové akci prosadil Jankůj. Fotbalovější Ratíškovice znovu zaúřadovaly o dvacet minut později, kdy gól padl až po dorážce Bábíčka, který se nemýlil, a navýšil tak stav zápasu na 2:0.

„První poločas byl z naší strany velmi špatný. O přestávce byla velká bouřka v šatně, kdy jsem musel na hráče zvýšit hlas,“ prozradil hostující kouč Ján Ondra. Po obrátce se jeho celek probral a hned na začátku druhé půle vstřelil skóre snižující gól Cícha. „Zápas jsme měli pod kontrolou, ale ve druhé části jsme si to zkomplikovali a zbytečně zdramatizovali,“ řekl domácí trenér Petr Kotásek. Domácí však nezaspali a v 67. minutě vzal hostům naději znovu Jankůj, který zvyšoval na 3:1. Po boji v závěrečných minutách zápasu vyšly Ratíškovice vítězně 4:2. „Dali jsme šanci i klukům z lavičky, ale celkově k ideálu to má dneska daleko. Nicméně třem bodům jsme rádi. Celkově nám první půle sezony vyšla, takže spokojenost,“ těšil se Kotásek.

Hokejisté Hodonína se v posledních zápasech hodně trápí. Doma podlehli Porubě 2:6.
Utrpení Drtičů. Domácí porážku s Porubou odnesl Beťko

FK Baník Ratíškovice – FK Blatnice pod Sv. Antonínkem 4:2 (2:0). 
Branky: 4. a 67. Dominik Jankůj, 24. Jakub Bábíček, 82. Petr Vavřík (vl.) – 46. Jakub Cícha, 80. Tomáš Straka. Rozhodčí: Laštůvka – Vodák, Pláteník. Diváci: 150. Sestava Ratíškovice: Dohnálek – Ščevík (Dobeš), Maléř, Konečný, Křižka (Koplík) – M. Kordula (J. Kotásek), Jankůj, Štreit, Šimek – Kundrata (Měsíček), Bábíček (A. Kordula).

Rozsíval zničil Bzenec čtyřmi brankami

Šumperk – Ve čtrnáctém kole divizního fotbalu skupiny D se v neděli odpoledne utkal domácí Šumperk se Bzencem, který na hřišti sedmého týmu měl hrát důstojnou úlohu. Oba celky jsou v horní polovině tabulky, a před tímto soubojem měly shodný počet dvaceti bodů. 

Opak byl ale pravdou, když již po dvou minutách hry prohrávali Jihomoravané 0:1 po brance z penalty, a do konce poločasu ještě inkasovali další dva góly. Bzeneckou defenzivu totálně rozebral domácí kanonýr Filip Rozsíval, který brankáře Lukáše Maňáka pokořil hned ve čtyřech případech. S touto nadílkou se hosté už nedokázali vypořádat a nakonec ostudně prohráli v posledním zápase tohoto kalendářního roku ve čtvrté nejvyšší soutěži v Česku vysoko 0:7. Toto však není jediný výbuch Slovanu Bzenec, neboť již v prvním kole na začátku sezony v sobotu 5. srpna prohrál v Polné taktéž vysoko 1:7. 

Fotbalový klub Šumperk – TJ Slovan Bzenec 7:0 (3:0). 
Branky: 2. z (PK), 37.,76. a 87. Filip Rozsíval, 18. Miroslav Podhorný, 82. Jan Nimrichtr, 85. Jan Křepelka. Žluté karty: Bernard – Košut, Škodík mladší.
Rozhodčí: Nápravník – Staněk, Havlín (Kubíček). Diváci: 150.

Kyjov si zatím dost zahrává  

Kyjov – V nezvyklém sobotním dopoledni hostil domácí celek, který potřebuje body jako sůl, tým Velkých Pavlovic, který byl podle papírových předpokladů mírným favoritem.

Hokejisté Hodonína se v posledních zápasech hodně trápí. Doma podlehli Porubě 2:6.
Utrpení Drtičů. Domácí porážku s Porubou odnesl Beťko

Domácí naopak nashromáždili zatím pouhých devět bodů, takže každý bodový zisk má pro tým kouče Miroslava Čady cenu zlata. Kyjov začal souboj dobře, když už po třech minutách vyhrával 1:0. Nicméně hosté zvedli hlavy a ještě do přestávky stačili skóre otočit ve svůj prospěch. Protože po obrátce už branka nepadla, sedmdesátka diváků odcházela zklamaná.

FC Kyjov 1919 – TJ Slavoj Velké Pavlovice 1:2 (1:2). 
Branky: 3. Martin Dufek – 34. Tomáš Kruták, 36. Miroslav Záblacký. Rozhodčí: Hrazdíra – Urbánek,Frydrych.