„Tohoto vítězství si ohromně cením, protože se stejně jako nedávno v Ratíškovicích nerodilo vůbec lehce. Rohatec se chtěl rehabilitovat za vysokou porážku v Blatnici, kde nehrál zase tak špatně. Očekával jsem těžké utkání. Věděl jsem, že se soupeře bude chtít na nás vytáhnout, což se taky potvrdilo,“ uvedl veselský trenér Richard Hrotek.

Jeho tým se na hřišti okresního rivala dlouho nemohl pořádně prosadit. Veselí si v prvním poločase vypracovalo jedinou šanci, ale kanonýr Pollák po centru Jocha ve výhodné pozici netrefil míč a na zadní tyči ukrytý Janík netrefil odkrytou branku.

Rohatečtí fotbalisté se chtěli věrným příznivcům revanšovat po minulém výpadku v Blatnici, což se jim dlouho dařilo. Hráči Slavoje běhali, bojovali a protivníkovi hlavně po standardních situacích zle zatápěli. Herzán šel z boku sám na gólmana Motyčku, ale v jasné šanci minul branku. Stoper Netík zase po rohovém kopu hlavičkoval mimo.

V derby začaly branky padat až ve druhém poločase. Jako první ve vyrovnané bitvě udeřil domácí útočník David Šimánek. Dvacetiletý mladík v 58. minutě otevřel skóre. Veselané po inkasovaném gólu neznervózněli. Naopak, hosté zachovali klid a dál hráli svoji typickou kombinační hru. Vyrovnání zařídil kapitán Pollák, který na rohu šestnáctky dostal spoustu prostoru od obránců Slavoje a parádní ranou vymetl šibenici.

Fotbalisté Hodonína (v červených dresech) nestačili ve 28. kole na Rosice a po porážce 1:3 zůstali v divizní tabulce na druhém místě.
Hodonín odmítl posun do čela tabulky. V Rosicích po chybách prohrál 1:3

Veselané měli za nerozhodného stavu 1:1 navrch a s přibývajícími minutami začali utahovat smyčku. Rohatečtí se na konci střetnutí bránili, remízu ale neudrželi.

Hostujícímu kouč Hrotkovi vyšlo ve druhé půli střídání. Mladí dravci Dominik Hodonský s Vaďurou oživili hru. První šanci Vaďura ještě neproměnil, ale po zaváhání mazáka Vaška a nedůrazu Páleníka povedenou ranou prostřelil bezmocného Domanského a strhl vítězství na hostující stranu.

Slavoj po obdrženém gólu otevřel hru a potřetí inkasoval. Brejkovou akci výborně vyřešil Radmil, který po samostatném úniku nedal Domanskému žádnou šanci.

Domácí dřeli až do konce. Odměnou jim byla kontaktní branka Igora Petráka, kterého nádherným pasem uvolnil střídající Tomšej. „Naše vítězství je zasloužené. V závěru rozhodla naše lepší kondice. Škoda gólu na 2:3. Na konci z toho bylo zbytečné drama,“ prohlásil Hrotek.

Kouč Rohatce Cyril Blahůšek svěřence i po domácí porážce 2:3 svěřence chválil. „Oproti Blatnici to byl úplně jiný zápas. Veselí ukázalo, že má výborný tým. My jsme mu však byli rovnocenným soupeřem. První půlka byla naprosto vyrovnaná. Hosté nás přehrávali až v posledních dvaceti minutách,“ upozornil Blahůšek. Jeho tým klesl v tabulce na šesté místo.