Příliš krásy a sportovního umění k vidění nebylo, šlo spíše o poměrně vyhecovanou bitvu se šťastným koncem pro domácí mužstvo a smutnými pocity pro hosty.

První poločas se odehrával v dosti rozdílných čtvrthodinkách. V té první měli výrazně navrch domácí, jimž se aktivita rozhodně nedá odepřít, a vytvořili si i šance. Snaha Šardic ale ke kýženému vedení také nevedla. Do kabin se nakonec šlo za bezbrankového stavu a příchozí fotbal dost nudil.

Na tom, že toto střetnutí se rozhodně nezapíše mezi ty nejkrásnější na pohled v letošním ročníku, se nic nezměnilo ani po přestávce. Několikrát obě družstva žádala pokutový kop po nastřelených rukách či náznacích faulu. „Určitě to bylo vyhecované. Protivník má velké ambice na postup a my jsme nechtěli dát kůži zadarmo,” vyhlásil kouč Štěpán.

Situace po jedné ze strkanic rozhodla o výsledku celém boji. Před rozehráním rohového kopu se v pokutovém území hráči vzájemně nešetřili a rozhodčí Virčík musel fotbalisty uklidňovat a několikrát ukázat žlutou kartu.

Roh potom přistál přesně na hlavě Kolečkáře, a ten uklidil míč do brány, k čemuž mu pomohl i nedůraz šardického gólmana Korčeka. „Tuhle standardní situaci jsme prostě nezvládli.

Mrzí to ještě víc tím, že jsme tím prohráli,” uvedl Ondrůšek.
O všem tak opravdu rozhodl právě tento moment, protože i když hosté předvedli výrazný závěrečný tlak, ke kterému mimo jiné přispělo i devítiminutové nastavení díky mnoha střídáním a protestům, byl pouze platonický.

Tři body tak zůstaly v Dědicích a domácí byli doslova nadšeni. „Jsem nesmírně spokojený. Měli jsme hru postavenou na bojovnosti, aby Šardice nemohly stoprocentně kombinovat. Vydrželi jsme fyzicky a zvládli to,” radoval se Štěpán.

Jeho protějšek na lavičce hostí měl samozřejmě opačné pocity. „Celé utkání jsme nehráli, co jsme si řekli, tedy souhra po zemi. Na to jsme doplatili. Dědice byly lepší o to, že daly gól,” uzavřel Ondrůšek.

 

Pod mikroskopem Rovnosti: TJ Sokol Dědice - FC Šardice

1. Utkání začíná za slunného počasí před slušně zaplněnou dědickou tribunou.
2. Domácí útočí první: Sigmund prošel do šestnáctky, ale dostal se kličkou hodně do strany a pak rozvlnil síť jen z boční strany.
6. Dědice přehnaly kombinaci: Foldyna mohl střílet z patnácti metrů, ale zbytečně dále nahrával a z akce nic nebylo.
8. Sokol zůstává v útoku: dlouhý pas hezky zpracoval Kolečkář a jeho pokus zblokovala obrana hostů na rohový kop.
11. A počtvrté domácí: záložník zahrál dlouhý aut až těsně před brankáře Šardic, kde stál Lžičař, ovšem ten neměl čas obelstit strážce branky.
17. Hosté se probouzí: rohový kop z pravé strany zahrával Vavruš, a i když Šimeček z voleje netrefil tak, jak chtěl, nebyl od úspěchu daleko.
26. Hrubá chyba domácích: dědická obrana doslova namazala bardickému Foltánovi, ten ale po třicetimetrovém sprintu nestřílel, kličkou prováhal ten správný okamžik a pak zamířil vedle.
28. Šardice předvedly brejk: po centru přiťukával Vavruš Foltánovi, ale ten se s koncovkou opět nesrovnal.
29. Hosté jsou nebezpeční: na rozehrání si naběhl Vavruš, zamířil k brance ještě na Štěpanovského, ale nic z toho nebylo.
32. Hosté se zlobí: přesný pas na Köiga znamenal po jeho hlavičce dotek míče s rukou jednoho z domácích obránců, ale penalta se nekopala.
45. Sokol málem vedl: aut Janík hodil kolmo od rohového praporku tak, že balón proskákal celou šestnáctku bez doteku, i když k zakončení některým jeho spoluhráčům chyběl kousek.
45. Končí první poločas, hra nemá velký spád a remíza je prozatím spravedlivým odrazem hry.
50. Dědice reklamují ruku: po skrumáží ve velkém vápně Šardic míč skákal po nohou i rukou obránců, ale sudí nechal pokračovat ve hře.
55. První velká standardní situace: přímý volný kop z dvaceti metrů po faulu po průniku zahrál výborně Horváth, ale brankář Korček situaci pohlídal.
57. Strkanice u branky hostů: v přerušené hře před zahráním dědického rohového kopu hrají roli tvrdé lokty. Nervózní moment fotbalový soudce řeší několika žlutými kartami a domluvou.
58. 1:0 – Kolečkář. Dědice jdou do vedení: zmiňovaný rohový kop zahráli domácí přesně na hlavu Kolečkářem, který přeskočil gólmana a skóroval.
59. Hosté mohli rychle srovnat: Malušek našel střídajícího Hofra, ale ten hlavou zamířil jen doprostřed brány.
68. I Šardice jsou sehrané: před šestnáctkou Sokola hosté předvedli hezkou kombinaci. Na jejím konci stál úplně osamocen Vavruš, ale přestřelil.
78. Domácí žádají penaltu: Dědicím se nelíbil šlapák obránce hostí, hraje se dál.
80. Měřínský dokázal důslednost: míč, jenž všichni považovali za ztracený, doběhl na straně Měřínský, ale jeho střílený centr jen prošel bez doteku šestnáctkou.
86. Hosté začínají závěrečný tlak: k přízemnímu přímému volnému kopu se dostal Ludvíček, ale v kabině pochválen jistě nebude, zvedl míč vysoko nad.
88. Pár centimetrů chybělo: z dvaceti metrů Foltán poslal vizitku brankáři Novotnému. Gólman vyboxoval jen za sebe a míč skončil na levé tyči.
90+2. Hosté zahráli rohový kop velmi dobře, Foltán se zmýlil hlavou tak o metr.
90+7. Labutí píseň Šardic: v posledních okamžicích dlouhého nastavení střílel König, ale zasáhla obrana a v té chvíli rozhodčí Virčík střetnutí ukončil.

Duel byl vyrovnaný, nesnesl velká výkonnostní kriteria. Z bodů se radují Dědice.