Konečné vítězství 5:0 dává Šardicím ještě teoretickou naději na zachování soutěže. Již od prvních chvil po úvodním hvizdu domácí naznačovali, že boj o záchranu stále nevzdávají. „Kdybychom nevěřili v záchranu, tak nemá cenu hrát.

Dokud to nebude definitivní, budeme bojovat,“ uvedl trenér Šardic Valdemar Horváth. Šardičtí se dostávali k zakončení daleko častěji než v předchozích zápasech. „V minulých utkáních jsme nebyli schopní ohrozit branku soupeře.

Šance jsme si sice vytvářeli, ale chyběla tomu předfinální přihrávka a přesné zakončení,“ pokračuje Horváth. Duel rozhodla osmiminutovka v závěru prvního poločasu, kdy se postupně trefili Roman Štos, Radim Bubeníček a Tomáš Pochylý. Druhá branka, kterou vstřelil Bubeníček po hrubé chybě hostujícího hráče, byla vyústěním boskovických nepřesností v rozehrávce.

„Hráli jsme hodně špatně a dělali mnoho individuálních chyb. Za osm minut jsme dostali tři branky a to se pak těžko hraje. Ještě, že máme dostatek bodů,“ řekl kouč hostujících Boskovic. Když ve druhém poločase proměnil šardický kapitán David Kopčil pokutový kop, mohla se stovka přihlížejících diváků radovat počtvrté. „Zápas hodně ovlivnila psychika hráčů. Když byla ještě velká šance na záchranu, tak to kluky v domácích duelech svazovalo. Teď, když na nás půl Moravy pohlíží jako na sestupujícího, tak kluci chtějí ještě něco ukázat,“ objasňuje Horváth.

Boskovický trenér po prohře 0:5 neskrýval zarmoucení. „Domácí chtěli vyhrát, podle našeho výkonu to vypadalo, že my ne. Nevím, jestli to zapříčinilo to horké počasí. Je to spíše v hlavách hráčů. Dnešní výsledek je pro mě zklamáním,“ komentoval sklesle Strya. Domácí lodivod byl naopak s výkonem svých svěřenců spokojen. „Jsem rád, že jsme se v domácím prostředí rozloučili vítězstvím a věřím, že ještě poslední zápasy souboj o záchranu zdramatizují,“ uzavřel Horváth.