Zápas ovlivnil hodně silný vítr i těžký terén. Podmínky více svědčili Veličanům, kteří se nikam nehnali a trpělivě čekali na chyby protivníka. I Rohatečtí byli obezřetní a směrem dopředu příliš nespěchali, a tak stovka diváků viděla spíše taktickou bitvu plnou soubojů. „Byli jsme trošku zatažení. Čekali jsme, že domácí budou nakopávat dlouhé balony na útočníky, hráči Velké ale taky spíše podnikali rychlé brejky," řekl rohatecký trenér Marek Antoš.

Bezbrankový stav na Horňácku vydržel necelých sedmadvacet minut. Rychlé přečíslení čtyř hráčů proti dvěma zadákům přesně zakončil Marek Spazier. Šestadvacetiletý fotbalista se trefil po Horákově vysunutí.

Slavoj se snažil kombinovat, po několika slušných akcích se dostal do několika slibných příležitostí, ale gólman Sládeček mužstvo podržel. Zkušený gólman měl navíc i štěstí, když dalekonosná rána Filipa Konečného skončila na břevnu a dorážka Vaška orazítkovala tyč.

Místo vyrovnání přišla další branka v rohatecké síti. Sládeček vyhodil balon až k Marku Spazierovi, který využil svůj přehled a špatné postavení brankáře Domanského a téměř z poloviny hřiště dalekonosnou ranou zvýšil na 2:0. „Trefa by se hodila do rubriky borec na konec," vysekl domácímu střelci poklonu Antoš.

Rohatecký kouč ani za nepříznivého stavu o poločasové přestávce v kabině nezvyšoval hlas. „Hra totiž byla o dost lepší a bojovnější než před týdnem s Lednicí. Hráli jsme opravdu dobře. Klukům jsem neměl co vytknout," zůstal Antoš v klidu.

Slavoj se ve druhém poločase snažil vrátit do zápasu, kontaktní branka Vaška ovšem přišla pozdě. Zkušený středopolař se v 79. minutě hlavou parádně trefil po centru Konečného ze strany. Hosté měli po změně stran územní převahu, tlak ani zvýšené úsilí ale k bodům nestačily.

Veličané umě rozkouskovali hru, Rohatečtí se nedokázali dostat do tempa. Hostům zdržování soupeře vadilo, kritika ale nebyla určena brankáři Sládečkovi, nýbrž sudímu Dohnalovi. „Měl si udělat pořádek," míní Antoš. Toho další ztráta hodně mrzela. Naopak domácí slavili další cenný triumf. „Vítězství jsme rádi. Byl to vyrovnaný a bojovný zápas. Byli jsme šťastnější než soupeř," uvedl velický útočník Petr Kohůt mladší.

Zatímco Kordárna se dere tabulkou nahoru, Rohatec na konci první poloviny sezony doplácí i na absenci řady opor. „Ani jeden zápas nehrajeme kompletní, sestava se nám rozpadá, složitě ji látáme dohromady. Mimo hru je asi osm hráčů, Od Veselí nemáme Kubu Tomšeje, který je po operaci. Ve Velké jsem nemohl počítat ani se Schenelem," dodal Antoš, který se už těší na konec podzimu.

Slavoj úvodní část uzavře domácím duelem s Velkými Pavlovicemi. Velkou čeká derby v Blatnici.

Blatnice neuhlídala kanonýra Fóbla, který dal pět gólů

Další těžký příděl v první A třídě schytala Blatnice. Celek z Veselska opět po týdnu inkasoval pět branek a prohrál 1:5. Po Veselí nad Moravou si na rozklíženém soupeři smlsla také Lednice.

Duel třináctého kola rozhodl Miroslav Fóbl. Kanonýr Moravanu se blýskl pěti brankami. Jednatřicetiletý forvard čtyřikrát udeřil ze hry, jednou se prosadil z penalty. „Do čeho kopl, to byla parádní střela," vysekl soupeři poklonu hostující obránce Jakub Cícha. „Zápas mu vyšel úžasně Bylo to utkání jednoho hráče," přidal se blatnický kouč Milan Nemček.

Hostům k dalším bodům nepomohla ani rychlá branka. Už v 5. minutě si dal po chybě brankáře Fibingra domácí Kolaja vlastní gól, když předtím dorážel Schmeister. Celku z Veselska ovšem vedoucí gól v ničem nepomohl. Lednice totiž za nepříznivého stavu zabrala a výsledek dvěma slepenými brankami Fóbla otočila. Zkušený forvard zůstal dvakrát osamocený v šestnáctce a s překonáním Zemana neměl problém. „Fóbl těžil hlavně z výborné hry křídel. Problémy nám dělali hlavně krajní záložníci Beneš s Janulíkem," řekl Nemček.

Další šance Moravanu pochytal Zeman. Na druhé straně Blatnice zahrozila střelou mladíka Naňáka do břevna.

Hosté živili naději na bodový zisk více než hodinu. Pak ale přišly dva sporné momenty. Nejprve se Blatničané zlobili na sudího Kučeru po odpískání penalty, které podle nich předcházel ofsajd, na druhé straně zase jinak spolehlivý arbitr přehlédl jasný faul na Jakuba Cíchu. „Na rozhodčího se nevymlouváme. Pískal výborně, ale udělal dvě chyby, kterými výsledek ovlivnil," nabídl svůj pohled Nemček. Po nedovoleném zákroku Štefánka si míč na bílý puntík postavil Fóbl, který nedal brankáři Zemanovi žádnou šanci a přesnou ranou završil hattrick.

Galapředstavení známého útočníka ovšem teprve gradovalo. V 72. minutě zvyšoval Fóbl výstavní ranou ze sedmnácti metrů do šibenice na 4:1 a následně završil sladký triumf pátým zásahem. „Selhali jsme v obraně. Bylo vidět, že nám vzadu chybí Novotný," řekl Nemček, který za výkon i přístup chválil hlavně hrajícího předsedu klubu Davida Vaňka. „V útoku odvedl maximum," pravil hostující kouč.

Blatnice se na výraznější odpor nezmohla. „První půlka byla z naší strany špatná. Pak jsme se sice zlepšili, ale nic z toho stejně nebylo. Vyhlížíme přestávku jak nikdo," dodal Cícha.