Nicméně Hodonín nesložil své zbraně a pokračoval dál ve snaze vstřelit branku. Po několika střeleckých pokusech Polácha a Komary přišla obrovská šance v pětačtyřicáté minutě. Tehdy po skrumáži před hostující bránou pálil Žák, ale pohotový gólman Chytil se stačil přesunout včas, aby tento pokus zmařil. S průběžným výsledkem 0:1 odcházeli naftaři do šaten, kde měli určitě nad čím přemýšlet.
„Vzhledem k tomu, v jaké jsme situaci, jsme zápas chtěli zvládnout tříbodově. Věděli jsme, že nás čeká velmi těžký soupeř, který má za sebou pětizápasovou vítěznou šňůru. Samozřejmě se mi to hodnotí špatně, neboť ten cíl vyhrát jsme nesplnili. Nicméně první poločas jsme neodehráli špatně, ale museli jsme čelit jednobrankovému manku. Druhou část jsme začali velice dobře,“ hodnotil zápas asistent Hodonína Vladimír Melár, který zastupoval hlavního trenéra Komňackého. 

„Dali jsme vyrovnávací gól, který nás posadil na koně, ale opět jsme zahodili několik šancí a zápas dopadl tak, jak dopadl. Teď musíme zamakat v dalším zápase, aby zimní přestávka proběhla v klidu a kluci se mohli připravovat na jaro,“ pokračoval v komentování Malár.

Karel Abraham.
Abraham bral na závěr sezony dva body, Márquez obhájil loňský titul

Po obrátce domácí tým střídal a hned to přineslo ovoce. V sedmašedesáté minutě se po rohovém kopu prosadil střídající Šturma, který nekompromisně zavěsil do sítě Hulína. Tento vyrovnávací gól nakopl hodonínské fotbalisty ještě více a do konce utkání mohlo 260 diváků vidět několik gólových příležitostí ze strany domácích, ale ani jedna neskončila v síti hostů. A tak se po konečném výsledku 1:1 třetiligové body rozdělily mezi oba celky.

„Já jsem rád, že si z Hodonína odvážíme alespoň bod, protože domácí mají kvalitní mužstvo. Nás navíc postihlo před a v samotném zápase zranění, takže jsme museli udělat nějaké změny a na tom herním projevu to bylo vidět. Také ve středu jsme odehráli domácí utkání opět na náročném terénu. Ke konci už byla na hráčích vidět značná únava. Bodu jsme opravdu rádi,“ řekl spokojený trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

FK Hodonín – Sportovní klub Spartak Hulín 1:1 (0:1)
Branky: 67. Zdeněk Šturma – 24. Miroslav Tureček.Žluté karty: Holešinský – Kovář.Rozhodčí: Vostrejž – Ogrodník, Hanáková (Chytil).Diváci: 260.Sestava Hodonína: Petráš – Holešinský, Hesek, Dekleva, Novotný (74. Dovhanyuk) – Paděra – Žák, Polách, Michna (64. Šturma), Komara (58. Fojtík) – Sasín.

Ilustrační fotografie
Máme nejlepší sezonu od padesátých let, říká manažer Lanžhotu Jiří Bartoš