Účastník první A třídy totiž lídra okresního přeboru Hodonínska po přestávce přehrál a třemi brankami strhl vítězství na svoji stranu. „Jsem spokojený. Strážnice nás dostatečně prověřila, byl to ideální soupeř pro náš celotýdenní cyklus, kdy se připravujeme každý den. I za silného větru se hrál oboustranně slušný fotbal," uvedl rohatecký kouč Marek Antoš, který dal na strážnické umělé trávě příležitost i hráčům z béčka a dorostu.

I bez některých opor dovedli hráči Slavoje utkání do vítězného konce. „Ve druhém poločase jsme měli navrch. Drželi jsme míč, kontrolovali hru a dostávali se do vyložených příležitostí. Nakonec to mohlo skončit i vyšším rozdílem, ale výsledek jsme nijak neřešili," prohlásil Antoš.

Favorita poslal do vedení středopolař Vanda, který po čtvrt hodině hry bezpečně proměnil pokutový kop. Druhý gól přidal Páleník. Jiskra však stačila do konce prvního poločasu manko protivníka dohnat. Kontaktní branku vstřelil ve 41. minutě Popelka, vyrovnání těsně před přestávkou zařídil Gajda.

Ve druhé půli stříleli góly pouze rohatečtí fotbalisté. Vedení na stranu Slavoje strhl Petr Bidmon, na 4:2 zvyšoval stoper Ščevík a výhru druhého týmu první A třídy skupiny B stvrdil mladík Jüstel. „S Rohatcem jsme odehráli slušné utkání. Byli jsme mu důstojným soupeřem. Hosté byli samozřejmě lepší, fotbalovější a rychlejší na baloně. Já jsem i přes prohru spokojený, zaběhali jsme si víc než na tréninku," uvedl zkušený forvard Strážnice Marek Popelka.

Jiskra se po výborném podzimu intenzivně připravuje na jarní boje. Pokud hráči Strážnice udrží formu a výkonnost až do konce letošní sezony, mohou v červnu slavit postup do krajské soutěže. „První místo chceme udržet," říká Popelka.

Mužstvo zůstalo pohromadě, jediným nováčkem je útočník Karel Paška. Rychlonohý forvard přišel do Strážnice na hostování z Radějova, na podzim ale působil v Kněždubu.

Lídr okresního přeboru, který má šestibodový náskok před druhými Uhřicemi, se připravuje v domácích podmínkách. „Trénovali jsme třikrát týdně. Teď, když už jsou zápasy, se scházíme pouze dvakrát,"informoval Popelka, který se spoluhráči minulý týden absolvoval kondiční soustředění na Filipově.

Čtyřdenní dril zakončili fotbalisté Strážnice utkání s Lipovem, který zdolali 5:1.

Jiskra Strážnice – Slavoj Rohatec 2:5 (2:2)

Branky: 41. Marek Popelka, 44. Jonáš Gajda – 15. Filip Vanda z penalty, 22. Tomáš Páleník, 52. Petr Bidmon, 80. Radek Ščevík, 85. Jiří Jüstel. Rozhodčí: Horňáček. Diváci: 30.

Další výsledek z přípravy: Strážnice – Lipov 5:1 (2:1), branky Strážnice: Marek Popelka 2, Jan Varsamis, Karel Paška, Tomáš Lípa.