Ve Strážnici po třech odehraných kolech panuje velká spokojenost. „Takto dobrý vstup do sezony si nepamatuji. Snad se nám bude dařit i nadále,“ přeje si dlouholetý jednatel Jiskry Lubomír Botek.
Úvod nedělního zápasu poznamenala velká průtrž mračen, takže souboj dvou okresních rivalů se hrál na těžkém podmáčeném terénu.

První slušnou příležitost měl domácí Paška. Rychlonohý forvard ale střílel těsně vedle. Tentýž hráč pak zahrával trestný kop, ale balon znovu skončil o kousek mimo. Uhřice odpověděly šancí Neumanna. Ten pouze hlavičkoval do rukou připraveného brankáře Píži.

Fotbalisté Hodonína ve 2. kole MOL Cupu zdolali druholigové Vítkovice 1:0. Nyní vyhlíží dalšího zvučného soupeře.
Třetí kolo poháru? Na fotbalisty Hodonína čeká ligový tým nebo Opava

Vzápětí na sebe upozornil strážnický kanonýr Lípa. Vysoký fotbalista se sice hezky uvolnil, ale střílel nad. Čekání na vedoucí gól utnul až Jakub Černoch, který ve 35. minutě dorazil do sítě trestný kop Chluda. Uhřickému brankáři Hovězákovi na mokrém trávníku vypadl míč z rukavic a dorážející hráč Jiskry neměl problém zakončit.

Hosté ihned po rozehrávce přispěchali s rychlou odpovědí, Píža ovšem spoluhráče bravurním zákrokem podržel. „Zatímco pvní půle byla poměrně vyrovnaná, po přestávce už jsme hru celkem ovládali,“ řekl Botek.

Strážnici k tomu pomohly dvě standardní situace. Po rohovém kopu Pašky ve 47. minutě se hlavou trefil nepokrytý Vávra. Autor druhého gólu Jiskry pak připravil třetí branku pro Lípu, který po dalším precizně zahraném rohu zvýšil na 3:0. Další střelu Pašky vytěsnil Hovězák na roh.

Strážnický triumf završil po Zajíčkově přihrávce Vávra. Uhřice se na výraznější odpor nezmohly.

I. B třída skupina C, 4. kolo -
TJ Jiskra Strážnice - SK Uhřice 4:0 (1:0)
Branky: 47. a 66. Zbyněk Vávra, 35. Jakub Černoch, 55. Tomáš Lípa
Rozhodčí: Kulíšek – Knecht, Dufek
Žluté karty: Chlud, Mašina, Polách - Zeman
Diváci: 130

Kněždub bodoval i ve třetím letošním duelu

Fotbalisté Kněždubu bodovali i ve třetím letošním zápase. Na přesvědčivou výhru z Křepic navázali i před vlastním publikem, když si poradili s Nikolčicemi 4:1. Všechny branky Sokola vstřelil útočník Lubomír Janík.

Třiadvacetiletý forvard dvakrát skóroval v první půli, další dva zásahy si schoval na závěrečnou čtvrthodinu. Čestný úspěch hostů, kteří v nastaveném čase přišli o vyloučeného Michala Jilku, zaznamenal ve 44. minutě David Petrásek.

„Výsledek se sice zdá jednoznačný, ale soupeř u nás předvedl slušný fotbal. Akorát doplatil na chyby v defenzivě, které jsme tentokrát s přehledem trestali,“ uvedl domácí trenér Libor Grabec starší.

Kněždub poprvé udeřil v 10. minutě. Po chybné rozehrávce protivníka, když Smištík vypíchl soupeři balon, který se přes Vaculčíka dostal k Janíkovi a ten ho s přehledem uklidil na zadní tyč. „Do té doby to bylo takové oťukávání uprostřed hřiště,“ řekl Grabec.

Jeho tým se snažil víc držet balon na zemi, hosté naopak využívali dlouhé nákopy na rychlé útočníky. „V tom úmorném počasí se hrál celkem svižný fotbal,“ pravil Grabec.

Domácí se za stavu 1:0 zatáhli a čekali na další chybu soupeře, která přišla ve 38. minutě. Další minelu v nikolčické rozehrávce potrestal Janík, kterého vybídl k dalšímu gólu Zelinka. Kněždubští ve zbytku první půle šetřili krokem a iniciativu přenechali soupeři. Domácí se zatáhli a čekali, s čím přijdou Nikolčice.

Hosté byli za svoje útočné snažení odměněni ve 44. minutě, kdy snížil Petrásek. Tečovanou ránu po rohovém kopu vytěsnil hrudí z brány Roman Grabec, který zastoupil už překonaného gólmana Lipára.

Hráče Kněždubu inkasovaná branka do kabiny nakopla. Domácí se zlepšili, ale pojistku v podobě třetí branky nemohli dlouho dát. Nikolčice neustále cítily šanci na vyrovnání, k pořádnému zakončení se ale nedostaly.

Zato Kněždub měl v sobotu v sestavě Janíka, který měl střelecký den. Bývalý hráč Rohatce a Veselí nad Moravou v 78. minutě po nejhezčí akci zápasu završil hattrick.

V té chvíli bylo rozhodnuto. Hosté už neměli sílu na zvrat. Kdežto Sokol přidal čtvrtý gól. Pět minut před koncem se znovu trefil Janík a bylo hotovo.

Hosté výsledek těžce rozdýchávali. V nastaveném čase byl po surovém zákroku na Davida Grabce vyloučen Jilka. „Jsem rád, že jsme zápas tak zvládli a že máme sedm bodů. Chtěli jsme doma potvrdit výhru z Křepic, což se nám povedlo. Dostali jsme se do popředí tabulky, takže do Rajhradu a Kozojídek, kde nás čekají nevyzpytatelné zápasy, můžeme jet ve větším klidu,“ prohlásil Grabec.

I. B třída skupina C, 4. kolo -
Sokol Kněždub – Nikolčice 4:1 (2:1)
Branky: 10., 38., 78. a 85. Lubomír Janík – 44. David Petrásek
Rozhodčí: Suchar – Němeček, Zámečník
Žluté karty: Ma. Durna, R. Grabec, D. Grabec, Zelinka – Nádeníček, Nasadil, Rabovský
Červená karta: 90+1. Michal Jilka (Nikolčice)
Diváci: 120