Zkušený středopolař v nastaveném čase zužitkoval přihrávku dalšího hostujícího žolíka Filipa Žáka a přesnou ranou do odkryté branky rozhodl sobotní bitvu v Uherském Brodu. Hosté na Orelském stadionu zvítězili šťastně 1:0.

Favorizovaným hostům cenné tři body zajistili střídající hráči. „Nevím, kde akce vznikla. Žaky (Filip Žák – pozn. red) se urval na levé straně, potáhl míč. Když jsem běžel ze středu hřiště, šel jsem tam jako střídající hráč a měl plno sil, takže jsem nemusel šetřit krokem a balon došel až ke mně. Měl jsem takové tušení, že to bude dávat pod sebe, takže už jsem jenom všechno prostřelil,“ popsal klíčový okamžik bojovného střetnutí Paděra.

Zkušený středopolař nestačil po úspěšné premiéře v MSFL přijímat gratulace. „Pocity jsou nádherné, všichni máme z výhry obrovskou radost,“ zářil ještě na trávníku hrdina víkendového šlágru. Trefa českého reprezentanta v malé kopané přinesla mezi hodonínské hráče, trenéry, funkcionáře i fanoušky euforii, zato domácí fotbalisté popadali na trávník nebo se sklesle šourali do kabiny.

Zklamání na straně Uherského Brodu bylo obrovské. „Víme, že se od prvního zápasu může odvíjet zbytek podzimu. Proto jsme do sezony chtěli vstoupit vítězně. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli za tři body,“ těší Paděru.

Ratíškovický záložník Martin Kordula se v pohárovém zápase s Lanžhotem zranil a ještě v prvním poločase musel střídat.
Ratíškovice vysoko podlehly Lanžhotu a v poháru skončily

Osmadvacetiletý záložník věří, že hubená výhra Hodonínu pomůže i v dalších těžkých duelech. „Chceme mít úspěšný nejen podzim, ale celou sezonu,“ říká boskovický rodák.
Posílení hosté ovšem na hřišti slováckého rivala nijak zvlášť nezářili.

Komňackého parta se dlouho nemohla pořádně prosadit. Ve druhé půli zahrozila pouze dorážkou Šturmy do tyče, přesto na konci zápasu, který se hrál ve velkém vedru, jednou udeřila. „Celý zápas byl vyrovnaný. Pár šancí měl Uherský Brod, pár my. Zápasu by možná víc slušela remíza. Měli jsme více štěstí,“ uznal Paděra. Bývalý hráč Břeclavi a Blanska patřil v minulých sezonách ke stěžejním hráčům, v Uherském Brodu ale začal pouze mezi náhradníky a většinu zápasu strávil na lavičce nebo rozcvičováním se za domácí brankou. Šanci dostal až v závěru. „Nebudu říkat, že mně bylo jedno, že jsem nehrál od první minuty. Bylo to pro mě zklamání. Jsme ale prostě jeden mančaft. A dneska to vyšlo právě na mě,“ uvedl Paděra. Zahořklý ale není. „Nezbývá mi nic jiného než tvrdě pracovat a dokázat trenérům, že do základní sestavy patřím,“ dodává.

Šanci Paděra zřejmě dostane již v úterý v pohárovém zápase proti Vítkovicím. Druhé kolo MOL Cupu se na stadionu U Červených domků hraje od sedmnácti hodin.

Rohatecký záložník Filip Vanda jako jediný v nedělním pohárovém zápase neproměnil pokutový kop. Slavoj vypadl s Bučovicemi na penalty.
Rohatec zastavila penaltová loterie. V první sérii selhal Vanda