Za hosty, kteří hráli se soupeřem rovnocennou partii pouze v prvním poločase, skórovali Krištof Nezdařil a Vojtěch Kryštof.

Druhá půle přinesla nečekanou exhibici, kterou proměněnou penaltou korunoval svatobořický brankář Filip Dvořák. Střílky se na větší odpor nezmohly. „Bylo to jednostranné utkání," uvedl jednatel Spartaku Kamil Maršálek.

I když si pátý tým okresního přeboru v přípravě připsal dvoucifernou výhru, zatím spíše počítá ztráty. Hutta se vrátil na Slovensko, Holubovi skončilo hostování z Milotic, otazník visí i nad Valentou, který hraje a trénuje v Kyjově. „Jaro musíme odehrát s vlastními kluky," říká Maršálek.

Vedení Spartaku žádné posily nelanaří. „S několika hráči jsme mluvili, ale vůbec nevíme, jak to dopadne," uvedl známý funkcionář. Jedinou jistotou je setrvání Jiřího Kačera, který bude ve Svatobořicích i nadále hostovat z Mutěnic.

Lovčice jednoznačně

Pětigólový limit na kyjovské umělé trávě dodrželi hráči Lovčic, kteří v úvodním nedělním duelu nečekaně snadno přehráli Mokrý Háj 5:1.

Druhý tým nejnižší jihomoravské krajské soutěže byl v prvním poločase lepší. Skóre otevřel veterán Rudolf Jelínek, na 2:0 zvyšoval Marčík.

Slovenský tým po přestávce přidal a duel kontaktním gólem Šipolda na chvíli zdramatizoval. Mokrý Háj mohl dokonce srovnat, ale tečovaná rána skončila na břevně.

Odpor protivníka definitivně zlomil Petr Vacula, který podél slovenského gólmana zvyšoval na 3:1.

Závěr utkání jednoznačně patřil Lovčicím. Celek z Kyjovska své vedení ještě navýšil, když v závěru se prosadili Žáček s Kyněrou.

V závěrečném utkání druhého kola Vlkoš podlehl Koryčanům 0:4. Vítěz zaznamenal všechny branky už v prvním poločase. Sokol se herně i střelecky soužil. „Je docela smutné a k zamyšlení, že se na utkání, na které je nominováno šestnáct hráčů a gólman, dostaví pouze jedenáct kluků a další lidi musíme obvolávat, aby měl do druhého poločasu kdo vystřídat," zlobil se kouč Vlkoše Miroslav Čada, který duel kvůli účasti na trenérském kurzu v Brně vynechal.

Sokol měl v zápasu jednu vyloženou šanci, ale Novák s Lungou ještě za bezbrankového stavu míč za brankovou čáru nedostali.

V téže minutě se po chybě stoperské dvojce Koryčany ujaly vedení a po podobných situacích svůj náskok ještě navýšily. „Ve druhém dějství se naše hra trochu zvedla, ale do žádné šance jsme se nedostali. Koryčany, které jsou druhé v 1. B třídě na Zlínsku, byly běhavější a po celý zápas i fotbalovější. Skóre mohlo být daleko vyšší," pronesl Čada.

Toho více než přístup některých hráčů a porážka štve zranění útočníka Nastasy, který si natrhl zadní stehenní sval a mužstvu bude několik týdnů chybět. „Snad bude brzy fit," doufá kouč Vlkoše.

Zimní turnaj Kyjov 2016

Výsledky 2. kola: 
Svatobořice – Střílky 11:2 (3:2), Zdeněk Koch 4, Petr Hajný 3, Stanislav Pekárek 2, Filip Dvořák z penalty, Lukáš Randys – Krištof Nezdařil, Vojtěch Kryštof. 
Lovčice – Mokrý Háj 5:1 (2:1), Rudolf Jelínek, Lukáš Marčík, Michal Žáček, Petr Vacula, Petr Kyněra – Lukáš Šipold. 
Vlkoš – Koryčany 0:4 (0:4), Zdeněk Lysko 2, Rostislav Gajdoš, Jaroslav Tesař.

tabulka po 2. kole1. Koryčany 2 2 0 0 11:1 6
2. Svatobořice 2 1 1 0 12:3 4
3. Lovčice 2 1 1 0 10:6 4
4. Mokrý Háj 2 0 1 1 2:6 1
5. Vlkoš 2 1 1 0 5:9 1
6. Střílky 2 0 0 2 3:18 0

Nejlepší střelci: 4 – Zdeněk Koch (Svatobořice), Petr Kyněra (Lovčice), Zdeněk Lysko (Koryčany).