Jaké pocity ve vás krátce po premiéře ve třetí lize převládají?
Teď už jsou výborné (úsměv). Ze zápasu jsem neměl strach, ale bylo to něco jiného než divize. Utkání jsme měli v hlavě. I když soupeře jsme znali, po konci minulého ročníku to bylo takové všelijaké. Tehdy byla situace docela vypjatá. I proto jsem rád, že jsme těžké utkání zvládli a nenechali jsme Uherskému Brodu žádný bod.

V prvním poločase jste spoluhráče několikrát podržel. Čekal jste, že budete mít tolik práce?
Připravoval jsem se na to, že budu mít víc práce než třeba v přípravě. Mně to ale takto víc vyhovuje. Mám radši, když jsem víc v zápřahu, než když mám předvést jeden zákrok za zápas.

Fanoušci ocenili především zákrok z osmé minuty, kdy jste bravurním zákrokem vyrazil gólovou hlavičku Michalce. Jak byste situaci popsal?
Centr se točil ven, takže jsem nahoru jít nemohl. Zůstal jsem akorát stát na lajně. Hlavička naštěstí nešla daleko ode mě. Míč navíc letěl v ideální výšce, takže jsem balon vyhodil na bok. Jsem rád, že jsem klukům pomohl.

Záložník Ondřej Paděra se stal hrdinou sobotního zápasu Hodonína v Uherském Brodu, kde hosté se štěstím zvítězili 1:0.
Střídající Paděra nešetřil krokem. Duel v Uherském Brodu rozhodl v nastavení


Ve druhé půli už jste tolik práce neměl. Bylo těžké se ve velkém vedru plně koncentrovat?
Opravdu ve druhém poločase bylo nejtěžší se soustředit. Hráli jsme hodně na polovině soupeře. Bylo to zase o jednom zákroku. Těší mě, že to tak vyšlo a že už jsem po přestávce neměl tolik práce.

V minulé sezoně jste často kryl záda kolegovi Lupačovi. Na startu MSFL jste se však v brance Hodonína objevil vy. Znamená to, že jste vyhrál gólmanský minisouboj a stal se zase hodonínskou jedničkou?
Prostě v minulé sezoně se mi tolik nedařilo. Svoji roli jsem bez problémů přijal. Nebyl jsem uražený, ani jsem to nebral tak, že jsem odstavený. Musel jsem se prostě podřídit mančaftu. Teď jsem byl zvolený jako jednička. Lupi (Michal Lupač – pozn. red) s tím asi taky nemá problém, takže všechno je, jak má být.

Co těsná výhra na úvod sezony znamená pro další zápasy v MSFL?
Vstup do sezony je vždycky důležitý. Jsem rád, že jsme zápas takto zvládli a máme tři body. Teď se nám bude lépe dýchat.

Dubňanský trenér Milan Bidmon nebyl po pohárovém zápase s Rousínovem v žádném případě spokojený.
Dubňany v hodonínském azylu prohrály s Rousínovem. Navíc přišly o dva vyloučené