„Máme postup, pro kterým jsme sem přijeli, ale samozřejmě jsme nechtěli hrát sto dvacet minut. Podobné zápasy jsou o první brance a my jsme ji prostě nedali,“ prohlásil hostující trenér Jindřich Trpišovský.

Jednačtyřicetiletý odborník na hřišti třetiligového Hodonína pošetřil několik opor a dal příležitost hráčům ze širšího kádru. Oproti víkendovému zápasu v Brně udělal liberecký kouč sedm změn. Od první minuty vedle brankáře Hladkého, kapitána Kúdely, dalšího zadáka Karafiáta a útočníka Voltra nastoupili třeba Bartl, Malinský, Hybš, Kulhánek nebo Vácha. „Hlavně v naší ofenzivě byly změny znát,“ potvrdil Trpišovský.

I když favorizovaní Severočeši soupeře z nižší soutěže chvílemi pořádně zmáčkli, v koncovce překvapivě až tolik nebezpeční nebyli. „Od šedesáté minuty jsme měli velký tlak. Domácí stopeři však v pokutovém území dobře bránili. Spoustu centrů společně s gólmanem odvrátili,“ uvedl známý kouč, jehož hlavu znovu pokrývala tradiční kšiltovka.

Hokejisté Hodonína (modrooranžové dresy) prohráli ve 4. kole 2. ligy se šumperskými Draky 0:3 a přišli o letošní neporazitelnost.
Vítězná série skončila. Drtiči v nervózním duelu podlehli Šumperku 0:3

Trojnásobný mistr nakonec defenzivu Hodonína zlomil a čtyřmi góly v prodloužení slavil zasloužený triumf. Na výhru se čtvrtý tým HET ligy nadřel rozhodně více, než čekal. „Pohárové zápasy někdy takové jsou,“ připomíná Trpišovský, který ocenil výkon srdnatě bojujícího protivníka. „Hodonínští mě velmi mile překvapili. Hráli s velkým nasazením, opravdu dobře. Na to, že jsou nováčkem třetí ligy, tak byli také fotbaloví, a dokud měli síly, bylo to velmi vyrovnané utkání,“ pronesl šéf liberecké střídačky.

Kouč Slovanu vyzdvihl fyzickou připravenost Komňackého party a také zákroky domácího brankáře Petráše. „Chytal opravdu dobře,“ řekl Trpišovský.

Úspěšný trenér ale těžký duel očekával, proto nic nepodcenil a s mužstvem vyrazil na jih Moravy už v předstihu. „Cesta do Hodonína je dlouhá, proto jsme přijeli o den dřív,“ vysvětlil trenér Severočechů.

Dvacetiletý útočník Liberce Matěj Pulkrab (v modrém dresu) dvěma góly v prodloužení rozhodl středeční pohárový duel s třetiligovým Hodonínem.
Hodonín byl namotivovaný, hrál úplně nadoraz, chválí soupeře Pulkrab

Ligoví fotbalisté se ubytovali v hotelu Panon. V úterý si zatrénovali na hřišti rohateckého Slavoje. Mimofotbalovým věcem na ale na Slovácku nevěnovali. „Obviňovali mě, že jsme šli na burčák, ale my jsme byli pouze na hotelu. Volný čas jsme využili k přípravě. Věnovali jsme se hráčům a debatě s nimi,“ usmíval se Trpišovský.

Dobrá nálada mu vydržela po celý pobyt na jihu Moravy. „Od jednoho pána jsem dostal láhev vína, takže si kromě postupu odvezu ještě něco navíc,“ vtipkoval známý odborník, který kvůli náročnému programu a únavě z cestování zrušil čtvrteční dopolední trénink. „Klukům jsem dal volno. Sejdeme se až v pátek,“ prozradil Trpišovský.

Podle něj se únava hráčů kumuluje. „V sobotu jsme jeli do Brna, v úterý zase do Hodonína a teď nás čeká zase cesta zpět domů,“ řekl.

Zatímco ale ligový Liberec čeká další soutěžní zápas až v pondělí se Slováckem, Hodonín se představí v Kroměříži už o dva dny dříve. „Soupeře upřímně lituji, protože dva dny na odpočinek je hrozně málo. Známe to z Evropské ligy. Tělo není schopné se dát za tuto krátkou dobu do kupy. Naši hráči jsou ještě profesionálové, kdežto domácí pouze amatéři,“ dodal Trpišovský.

Brankář fotbalistů Hodonína Martin Petráš (na snímku) podal proti ligovému Liberci fantastický výkon.
Petr Pan podal proti Liberci životný výkon. Chválil ho nejen trenér Komňacký