„Důkladně jsme to s ním probrali. Nakonec jsme se všichni shodli na tom, že za jarní výkony a výsledky nemůže trenér Zemánek, ale řada dalších jiných faktorů, jako jsou zranění hráčů, disciplinární tresty či pracovní povinnosti. Ve spoustě utkání nám scházeli kapitán Benešovský, Trávník, Koplík, Bíza a další opory," říká předseda mutěnického klubu Petr Blaha. Známý funkcionář potvrdil, že Zemánek povede vinaře i ve zbývajících čtyřech duelech letošní divizní sezony. „Všichni víme, že čtyři kola před koncem nemá cenu nikoho hledat," pronesl Blaha.

Šéfa Mutěnic současné postavení prvního mužstva trápí. Pod Búdama byli v minulých sezonách zvyklí na jinou hru a výsledky. Blaha ale stejně jako další členové výkonného výboru slováckého celku z případného sestupu tragédii nedělá. „Chtěli jsme si prostě divizi vyzkoušet," připomíná. „Ale ještě nic nevzdáváme. Čekají nás čtyři utkání, včetně atraktivního souboje se sousedním Hodonínem. Stále věříme, že uhrajeme minimálně třicet bodů a že se zachráníme," řekl Blaha.

Fotbalisté Mutěnic, kteří se momentálně krčí na předposledním místě tabulky, se pokusí sérii porážek zastavit v domácím prostředí s Bystřicí nad Pernštejnem. Duel sedmadvacátého kola se nehraje na stadionu Pod Búdama v neděli, ale již v sobotu v 16.30. „Vyšli jsme vstříc i Ratíškovicím, které rovněž trápí velká marodka," vysvětlil Blaha.