Arktický mráz v uplynulých týdnech plány trenéra Petra Vlachovského maličko poupravil. „Trénovali jsme v teple, hlavně v tělocvičně a v útrobách stadionu. Tam jsme se zaměřili na cvičení, které jsou právě na prevenci proti zraněním. Velký příval sněhu nám narušil průběh soustředění v Brumově, přesto jsem zatím s přípravou spokojený,“ vyjádřil se kouč.

Na soustředění zařadil do přípravy pro fotbalistky jeden neobvyklý sport. Hráčky si to rozdaly na brumovském zimním stadionu v hokeji. Trenér prozradil, že s nápadem přišly samy fotbalistky. Hokej je fyzicky náročný sport, proto jsem souhlasil, navíc to bylo vítané zpestření tréninkového procesu.“

Trenér Petr Vlachovský příliš nových tváří ve svém kádru neuvítal. „Jediná nová hráčka je Kovaříková z mužstva Holešovských holek. „Je u nás na zkoušku, o její budoucnosti se rozhodne v nejbližších dnech. Do tréninku se po dlouhodobém zranění zapojily Sedláčková s Kovářovou. V kádru je osmnáct hráček, oproti podzimu máme jednu příjemnou změnu. Všechny holky jsou zdravé, neřeším žádné vážnější zranění. Start ligy pravděpodobně ještě nestihne Sedláčková, ale jinak bychom měli být kompletní,“ pochvaloval si trenér.

Odchody mimo ukončení hostování Veroniky Jurákové nehlásí žádné. „Nebyla naše hráčka, v létě ji končilo hostování z Brna. Jelikož byla zraněna, tak jí bylo prodlouženo s tím, že v zimě budeme usilovat o její další angažmá. Nakonec se rozhodla jít do Slavie,“ prozradil kouč, který disponuje vůbec nejmladším ligovým kádrem. Průměrný věk fotbalistek Slovácka je dvacet let.

Právě pražská Slavie čeká na fotbalistky v prvním ostrém jarním startu ve čtvrtfinále poháru. Zápas se hraje druhou březnovou sobotu v Praze. Na úvod sezony, je to jeden z nejtěžších možných soupeřů. Trenér Vlachovský si ale na pohárový los nestěžuje. „Utkání s těžkým soupeřem nás může posunout dál, hráčky si můžou ověřit, jestli jsou schopné se rovnat s těmi nejlepšími v republice. Co se týká postupových šancí, tak favoritem je Slavia. My nemáme co ztratit, můžeme jen získat. Pokud budeme mít k dispozici kompletní kádr, věřím, že je v našich silách překvapit.“

Po podzimní části ligy jsou svěřenkyně trenéra Vlachovského na třetím místě tabulky. Na jaře čeká všech osm klubů odvety podzimních zápasů a nově se soutěž rozdělí na dvě poloviny.

První čtyři mužstva budou hrát o titul a zbývající kluby čeká boj o ligovou příslušnost. Hraje se systémem každý s každým. Cíl fotbalistek Slovácka je obhájit bronzovou pozici z loňského ročníku. „Po odchodech spousty hráček před začátkem sezony bych považoval třetí místo za velký úspěch,“ prohlásil trenér. Ostrý ligový start čeká fotbalistky Slovácka 18.3. Svěřenkyně Petra Vlachovského jedou na hřiště posledního mužstva tabulky – do Pardubic.

Kádr žen 1. FC Slovácko – jaro 2012
Brankářky: Červinková Zdenka Malíková Tereza
Obrana: Blažková Alžběta, Janků Kristýna, Palová Dominika,
Sedláčková Nikola, Soukeníková Aneta
Záloha: Bartovičová Diana, Cvernová Monika, Jankůjová Jitka, Knapová Martina, Polášková Petra
Útok: Dudová Irena, Kovářová Jarmila, Matoušková Gabriela,
Stolařová Dominika, Strožová Katarina
Trenér : Petr Vlachovský
Trenér brankářek: Radim Cverna
Vedoucí mužstva:Ladislav Kvapil
Masér: Jiří Daněk
Autor: Stanislav Dufka