Dva góly dal Čepil Moravskému Krumlovu i Vojkovicím, v posledním zápase dokonce zaznamenal hattrick. „Jsem rád, že se daří nejenom mně, ale i celému mužstvu," říká Čepil.

Šikovný fotbalista se proti Spartě prosadil až ve druhém poločase. Hráč s číslem tři na zádech nejprve v 61. minutě srovnal, když do sítě zatloukl míč po parádní akci Koplíka s Jiřím Maršálkem. Pak Čepil umístěnou hlavičkou k levé tyči dokonal obrat.

Hlavní chvíle domácího forvarda však přišla až v 85. minutě. Sudí Skoupý nejprve odvolal branku Koštuříka, vzápětí ale ukázal na bílý puntík a za ruku jednoho z Brňanů nařídil pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal právě Čepil, který prudkou ranou nedal šanci hostujícímu gólmanovi Šurkalovi a svojí třetí brankou strhl vedení na stranu vinařů. „Jsem na penaltu určený a kdybych si nevěřil, tak na ni nejdu," pravil Čepil.

Slovácký celek pak v hektickém závěru proměnil ještě jeden pokutový kop a nakonec zvítězil 4:2. „Sparta zatím byla nejsilnější soupeř. Má v kádru mladé běhavé kluky, kteří to s míčem umějí. Ve druhém poločase se ale projevila jejich nezkušenost," míní hrdina středečního zápasu.

Začátek střetnutí přitom patřil hostujícímu týmu, který zaskočil protivníka vedoucím gólem. „Prvních deset minut jsme prospali. Do konce prvního poločasu jsme se sice zvedli, ale bohužel jsme nedali vyrovnávací gól," uvedl Čepil.

Ten litoval především odvolaného pokutového kopu. Hlavní rozhodčí Skoupý sice po zákroku na Jiřího Maršálka ukázal na bílý puntík, ale po konzultaci s asistentem Štipčákem svůj verdikt odvolal. „Ještě jsem to neviděl ani se mi to nestalo," kroutil hlavou třiadvacetiletý útočník. „Podle mě to faul byl. Hráč Sparty sice vypíchl balon, ale zároveň vzal i nohu Jirky Maršálka," nabídl svůj pohled.

Ve druhém poločase sice vinaři výsledek otočili, ale v 69. minutě inkasovali zbytečný gól. Po nepřesvědčivém odkopu Hynka Maršálka srovnal kanonýr Loprais na 2:2. „Dostali jsme smolnou branku, ale silou vůle jsme to urvali a vyhráli," prohlásil Čepil.

Celek z Hodonínska měl v závěru navrch a za dalšími třemi body šel důsledněji. Možná proto, že měl po přestávce i více energie „V úterý nám dal trenér Zemánek na radu Milana Válka lehčí trénink, takže sil bylo dost. Snad nám něco zbylo i na sobotu, kdy hrajeme v Novosedlech," uvedl Čepil.

Mutěnice jsou po třech kolech v čele tabulky s plným počtem devíti bodů. V krajském přeboru neklopýtlo ani Ráječko s Boskovicemi. „Osobně mám vždycky největší ambice. Pokud budeme hrát tak jako proti Spartě ve druhém poločase, budeme si na hřišti pomáhat a potáhneme jeden za druhého, určitě budeme hrát na špici," věří Čepil.