Veselanům k první výhře nepomohl ani útočník Jaroslav Štefánek. Osmadvacetiletý univerzál posílil nováčka krajského přeboru ze sousední Blatnice. Gól při své premiéře ale nedal. „Jsem ale rád, že máme hráče navíc,“ přiznal domácí trenér Richard Hrotek.

Veselanům znovu nevyšel začátek utkání. Už ve 3. minutě nákop z boku do domácí šestnáctky prošel až k nepokrytému Patriku Bognerovi, jenž balon uklidil mimo dosah brankáře Motyčky.

Domácí se po inkasovaném gólu snažili útočit, ale většina jejich akcí končila před pokutovým územím soupeře. Vyrovnání přinesla až dorážka Jocha, kterému po vysunutí za obranu naservíroval míč Vaďura. „V té chvíli to vypadalo, že bychom mohli výsledek otočit, ale znovu nás zlobila finální fáze. Nemohli jsme se dostat do pořádné šance,“ uvedl Hrotek.

Hosté ze Znojemska dobře bránili a hrozili dlouhými nakopávanými balony dopředu. Ve 43. minutě Bogner napálil odražený balon do šibenice a Moravský Krumlov zase vedl. „Za první poločas jsme si vyhrát nezasloužili. V krajském přeboru si nemůžeme dovolit takový servis, abychom soupeřům nabízeli vlastními chybami nebezpečné situace. Pokud toto nezlepšíme, tak budeme branky vždycky dostávat,“ říká Hrotek.

Fotbalisté Bzence (v černých dresech) oplatili Strání vyřazení z předkola MOL Cupu, když ve 4. kole divize D doma zvítězili se stejným soupeřem vysoko 6:0.
Bzenec oplatil Strání vyřazení z MOL Cupu. V divizi vyhrál 6:0

Krátce po změně stran by ale vyloučený Bittner a hosté šli do deseti. Veselští fotbalisté oslabeného protivníka zmáčkli. Trvalá převaha přinesla šance i střely, vyrovnání ale dlouho nepřicházelo. Rány Radmila a Štefánka zastavilo břevno. Domácí udeřili až po centru ze strany, který ještě přizvedl jeden z krumlovských hráčů. Jan Růžička osamocený na zadní tyči už měl snadnou úlohu. Hostující protesty nepomohly, podle sudího Kučery o ofsajd nešlo. Domácí se zase po jednom z trestných kopů dožadovali penalty za ruku hostujícího hráče ve zdi. „Některé momenty byly sporné, ale rozhodčí pískali dobře,“ tvrdí Hrotek.

Jeho tým až do konce zápasu věřil ve tři body, dlouhá přesilovka ale vytouženou první výhru nepřinesla. „Po přestávce jsme se ale zlepšili. Bohužel štěstí se odvrátilo od nás,“ povzdechl si Hrotek. Veselí je po čtyřech odehraných kolech předposlední. V sobotu dopoledne se představí v Komárově, kde vyzve domácí Spartu Brno.

Krajský přebor, 4. kolo

FC Veselí nad Moravou – FC Moravský Krumlov 2:2 (1:2)

Branky: 17. David Joch, 69. Jan Růžička – 3. a 43. Patrik Bogner

Rozhodčí: Kučera – Šišma, Horváth (Chromek)

Žluté karty: Suchánek – M. Bogner, Jursa, P. Bogner, Havelka

Červená karta: 50. Tomáš Bittner (Moravský Krumlov)

Diváci: 90