Vacenovice, kterým scházeli Martin Brezina a potrestaný Libor Chvátal, poprvé udeřily v 11. minutě. Po autovém vhazování a kombinační akci od střídačky se míč dostal před branku soupeře až k Jakubíčkovi, který poslal balon od tyče do sítě.

Domácí tým měl v první půli další šance, ale rychlonohý Rehák své úniky z boku neproměnil. Pětadvacetiletý útočník se prosadil až ve 42. minutě, kdy dostal přihrávku od Radka Příkazského mezi obránce. Otočil se kolem bránícího hráče a míč poslal přesně k tyči. Valtice vzadu dělaly chyby, ale směrem dopředu nehrály až tak špatně. Hosté si v úvodní části vypracovali dvě slušné příležitosti, gólman Žigo ale neinkasoval. Celek z Břeclavska více než ze hry hrozil po standardních situacích, připravená domácí obrana ale všechny nákopy do vlastní šestnáctky v pohodě ubránila.

Vacenovice i po přestávce hru bez problémů kontrolovaly. Svoji pohodu domácí tým vyjádřil dalšími dvěma góly.

Na 3:0 zvýšil Rehák. K němu se balon dostal po dlouhém nákopu brankáře Žiga, který hlavou ještě prodloužil hostující stoper za sebe. Slovenský forvard už pouze poslal balon kolem bezmocného gólmana Klepáčka do sítě.

Vacenovický triumf završil obránce Zdeněk Grufík, jenž udeřil po Jakubíčkově přistrčení. Domácí zadák se z voleje trefil přesně k tyči.

Valtice ani ve druhé půli nijak nebezpečné nebyly. V poslední minutě navíc přišly o Kabrhela.

Hostující útočník nejprve zakopl balon, v závěru pak strčil do soupeře a šel ze hřiště. „Narazili jsme na jednoho ze slabších soupeřů této třídy. Tato výhra byla spíše povinná,“ uvedl vacenovický brankář Marek Jaštík.

I. B třída skupina C, 4. kolo -
SK Vacenovice – FK Valtice 4:0 (2:0)
Branky: 42. a 70. Marián Rehák, 11. Michal Jakubíček, 77. Zdeněk Grufík
Rozhodčí: Bělák – Ondrouch, Suchar (Kordula)
Žluté karty: Šťastný, Mírovský – Kabrhel, Florus, Holeček, Šváb
Červená karta: 90. Ondřej Kabrhel (Valtice)
Diváci: 130

Fotbalisté Strážnice ( v modrých dresech) si ve 4. kole I.B třídy poradili s Uhřicemi, které jasně zdolali 4:0.
Strážnice si jasně poradila s Uhřicemi. Janík zničil čtyřmi góly Nikolčice

Hovorany remizovaly s Charvátskou Novou Vsí 2:2

Hovorany urvaly v I. B třídě první bod. Tým vedený trenérem René Nedobou doma remizoval s Charvátskou Novou Vsí 2:2. Necelá stovka diváků všechny branky viděla ve druhém poločase. Hosté vedli už o dva góly, ale Roman Stehlík s Josefem Šurýnem odvrátili další hovoranskou porážku.

„Remíza je pro nás dobrá,“ řekl šéf FK Hovorany Vlastimil Podivínský. Úvodních deset minut jasně patřilo hostům, kteří se do soupeře pustili s vervou, ale z náporu vedoucí branku nevytěžili. Hovorany postupem času srovnaly hru, ale žádnou pořádnou šanci do přestávky nevypracovaly.

I začátek druhé půle vyzněl lépe pro Charvátskou Novou Ves. Útočník Zdeněk Kuřil prošel přes několik bránících hráčů a nekompromisně prostřelil brankáře Gebharta.

Hovorany se po inkasovaném gólu chvíli vzpamatovávaly. Domácí se však brzy probrali a protivníka zatlačili. Žádná šance se ale neujala. Pak zahrávali rohový kop, místo vyrovnání ale přišla chyba a hosté po rychlém brejku zvýšili zkušeným Rudolfem Novákem na 2:0.

Hovorany za nepříznivého stavu otevřely hru. Kouč Nedoba poslal na hrot útoků třetího borce. Domácí začali nakopávat dlouhé balony dopředu a jednoduše se dostávali do šestnáctky protivníka.

Šanci na zvrat oživil v 61. minutě Stehlík, který udeřil po centru zleva. Podobnou akci domácí zopakovali také čtvrt hodiny před koncem. Další nákop usměrnil za Elsnera Josef Šurýn. Hovorany mohly nakonec i vyhrát, ale Novotný jasnou šanci zazdil.

Na konci střetnutí zahrozili také fotbalisté z Břeclavska, brankář Gebhart však spoluhráče při standardních situacích a rohových kopech skvěle podržel.

I. B třída skupina C, 4. kolo -
FK Hovorany – TJ Sokol Charvátská Nová Ves 2:2 (0:0)
Branky: 61. Roman Stehlík, 75. Josef Šurýn – 49. Zdeněk Kuřil, 57. Rudolf Novák
Rozhodčí: Marek – Šišma, Janík
Žluté karty: Novotný – Elsner, Polášek, Novák, Krevňák, Krmíček, Osička
Diváci: 90

Kozojídky přehrály i RAFK a bez ztráty bodu jsou v čele I. B třídy 

Kozojídky – Fotbalisté Kozojídek zůstávají v krajské I. B třídě po třech odehraných kolech jako jediní ze čtrnácti účastníků stoprocentní. Nováček soutěže zvládl i domácí duel s RAFK, když soupeře z Rajhradu zdolal 4:1 a je v čele tabulky. Celek z Veselska nedělní duel rozhodl třemi brankami ve druhém poločase.

„Jsem velmi překvapený z toho, že každého soupeře po přestávce přejedeme. Já tomu nerozumím. Obával jsem se, že budeme mít ve druhých poločasech problémy, ale týmy, které jsou na první B třídu zvyklé, ve druhé půli odpadnou,“ říká předseda SK Kozojídky Viktor Kolůch.

Mužstvo vedené koučem Zdeňkem Bučkem v předcházejících zápasech přehrálo Nikolčice a Velké Bílovice, o víkendu bralo všechny body i s Rajhradem.

Kozojídky začaly dobře a dvacet minut soupeře přehrávaly. Hostům z Brněnska zase patřila pasáž hry od pětadvacáté do pětačtyřicáté minuty. „Bylo to vyrovnané,“ řekl Kozojídek.

Dvě stovky diváků poprvé potěšil Tomáš Páleník, který skóroval po centru Petra Bíly. Hosté stačili ještě do přestávky odpovědět. Přísnou penaltu, kterou sudí Knecht nařídil za sporný zákrok Ondřeje Bíly, s přehledem proměnil Stanislav Haňka a bylo to 1:1. Hráčům Kozojídek ani nepomohly protesty, že k faulu došlo ještě před pokutovým územím. Celek z Veselska vstoupil i do druhého poločasu aktivně. Vedení na domácí stranu vrátil mazák Nekarda. Čtyřicetiletý fotbalista se přesně trefil po hodině hry, aby v 85. minutě parádní ranou z trestného kopu do šibenice zvýšil na 3:1.

Triumf Kozojídek v závěru završil Patrik Bančák, který vybojoval za polovinou hřiště míč, obešel dva protihráče a skóroval. Favorizovaní hosté se na odpor nezmohli. Domů odjeli zaskočení a s debaklem.
Zato hráči Kozojídek slaví další výhru a parádní vstup do nové sezony. „Neřekl bych, že jsme v nějaké euforii. Prostě se nám daří a bodujeme,“ říká Kolůch.

Nováček nejnižší krajské soutěže však dál zůstává nohama na zemi. „Pokud budeme hrát takovýto fotbal, nebudeme mít se záchranou žádné problémy,“ ví předseda SK Kozojídky.

I. B třída skupina C, 4. kolo -
SK Kozojídky – RAFK Rajhrad 4:1 (1:1)
Branky: 60. a 85. Robert Nekarda, 24. Tomáš Páleník, 88. Patrik Bančák – 35. Stanislav Haňka z penalty
Rozhodčí: Knecht – Kulíšek, Štipčák
Žluté karty: P. Bíla, Nekarda, Hrbek – Richtr, Haňka, Barcal
Diváci: 230