Vacenovice – Milotice 1:1. Konečný výsledek odpovídá dění na trávníku. Ani jeden z týmů hrající nejnižší krajskou soutěž neměl výrazně navrch. Olejáři byli lepší v prvním poločase, Agro zase po změně stran. „Po týdnu běhání, kdy jsme se vůbec nedostali na hřiště, to pro nás byla taková odměna. Byl to dobrý zápas, hrálo se ve slušném tempu. V prvním poločase jsme se málo pohybovali, Vacenovice nás přehrávaly. Po změně stran už to bylo z naší strany lepší. Výsledek asi odpovídá. Mohli jsme vítězný gól dát i dostat," uvedl kouč Milotic Petr Vybíral.

Ten měl k dispozici více hráčů než před týdnem proti Dubňanům. I výkon Agra byl lepší než v prvním kole. Podobně to bylo i u Vacenovic. Mogulu sice znovu scházelo několik důležitých hráčů, ale celkově byl herní projev lepší než s Krumvířem.

„V minulém zápase jsme hráli v silně kombinované sestavě, teď už jsme na tom byli lépe," řekl vacenovický trenér Zdeněk Bobot, který souseda možná trochu překvapil zařazením mazáka a nově i svého asistenta Reného Bábíčka na post stopera. Bývalý druholigový hráč Ratíškovic potvrdil, že i ve čtyřiceti letech má vacenovickému týmu stále co nabídnout.

Poctivý dříč patřil k nejlepším hráčům na umělé trávě, hlavně díky němu se Agro nedostalo do více šancí. „Na post stopera máme tři hráče. Kromě dvou Grufíků právě Bábíčka. Renek je pro nás svými zkušenostmi a přehledem posilou. Takové dirigentské schopnosti na tom hřišti nikdo jiný nemá," chválí kouče dorostu Bobot. „Dokáže hráče vyhecovat, nabudit či pokárat. Je mojí prodlouženou rukou," přidává.

Mogul na podzim sázel výhradně na vlastní odchovance. Stejně tomu bude i na jaře. Příchod posily v plánu není. „Chceme hrát s domácími kluky a pokud si dají říct, tak by to mohlo být dobré," pronesl Bobot.

Tomu udělal ve 30. minutě radost útočník Miroslav Novotný. Mladý forvard dotlačil balon do sítě po standardní situaci Příkazského a důrazu zadáka Zdeňka Grufíka.

Vacenovice následně mohly svůj náskok ještě navýšit, ale gólová hlavička Sladkého šla mimo. Agro se v úvodní části spíše bránilo.

Přesto se na konci první půle dočkalo vyrovnání. Tečovaná rána Gergela skončila za pomoci teče stopera Bábíčka za zády bezmocného gólmana Jaštíka.

Milotičtí fotbalisté po krátké přestávce hru vyrovnali. Oba týmy si ve druhém poločase vypracovaly pár slušných příležitostí, ale skóre se již nezměnilo.

Výsledek 1:1 braly oba celky. „Remíza je vzhledem k výkonům obou mužstev spravedlivá, protože my jsme měli více vyložených šancí, Milotice zase byly ve druhé půli živější," uvedl Bobot.

Dubňany – Rohatec 3:1. Do čela tabulky se po druhém kole vyhoupl domácí tým. Baník si po Miloticích poradil i s Rohatcem, který po zajímavém utkání litoval především zahozených tutovek za nerozhodného stavu. „Umřeli jsme na neproměnění vyložených příležitostí a na chyby v defenzivě," hlásil rohatecký kouč Marek Antoš.

Slavoj začal proti soupeři z vyšší soutěže dobře. Účastníka první A třídy poslal do vedení obránce Dohnálek, který zaskočil domácího brankáře Opavského dalekonosnou ranou. Dubňany vyrovnaly po akci kanonýra Šalši. Zkušený útočník obral o míč soupeřova zadáka a před brankou Rohatce hledal Koryčánka. Přihrávku si do vlastní sítě nešťastně srazil stoper Ščevík.

Rohatec mohl zápas za nerozhodného stavu 1:1 rozhodnout, ale góly neskončily dva úniky Páleníka před pauzou ani dorážka Kolaříka a samostatný nájezd Homoly po změně stran. Baník všechny ošemetné situace přečkal, a pak dvakrát udeřil. Nejprve dokonal obrat Koryčánek, který následně svým druhým gólem v nedělním zápase a pátým na turnaji pečetil výhru pořádajícího týmu. „Dubňany mají dva rozdílové hráče, a těmi jsou Šalša s Koryčánkem. Nám takoví kanonýři schází," uvedl Antoš.

Jeho tým byl dlouho lepší, ale za stavu 1:3 už na zvrat neměl. „V prvním poločase jsme hráli dobře. Bohužel nám dal soupeř lekci z produktivity," posteskl si Antoš, který se společně s vedením Rohatce poohlédne po koncovém hráči a po borci do defenzivy. „Dva zápasy nám ukázaly, že nás čeká více práce, než jsme si mysleli," prohlásil kouč Slavoje.

Baník je na začátku zimní přípravy v pohodě. I když i nováček krajského přeboru má pořád na čem pracovat. „Zatím se nám střelecky daří. Herně to ještě není úplně ono, ale obě letošní přípravná utkání nám ukázala, že se máme od čeho odrazit," řekl trenér Dubňan Cyril Blahůšek.

Krumvíř – Boršice 5:2. Jediné sobotní utkání překvapivě jasně vyznělo pro účastníka jihomoravské první B třídy. Krumvíř proti Boršicím, které přijely do Dubňan v okleštěné sestavě a bez náhradníků, vedl po prvním poločase už 3:0. Po přestávce dokázal tým vedený trenérem Viktorem Linhartem svůj náskok ještě navýšit.

Boršice už dokázaly výsledek zásluhou Filipského a Šustra pouze zkorigovat. „Byl to oboustranně velmi dobrý zápas. Krumvíř mě znovu velmi mile překvapil. Hrál opravdu dobře. Až se divím, že je ve své soutěži ve středu tabulky. Podle mě má tento tým na víc," uvedl dlouholetý okresní trenér Josef Koten, který si nenechal atraktivní duel ujít. Hattrickem se blýskl Zvonič, další branky vítězů zaznamenali Martin Doležal a Pavel Hoša.

Ratíškovice – Bzenec odloženo. Druhé sobotní utkání mezi Ratíškovicemi a Bzencem bylo na žádost Slovanu odloženo.

Důvodem byla rozsáhlá marodka třetího týmu krajského přeboru. „Z týmu máme lazaret. Chybí nám osm kluků a nemá cenu, abychom do Dubňan jeli v nějaké kombinované sestavě nebo s dorostenci," uvedl zástupce Slovanu Bzenec Karel Lejsal. Ten se na odložení duelu domluvil se zástupci Ratíškovic i Dubňan.

„Samozřejmě jsme chtěli hrát, ale vědu z toho neděláme. Ani jsme nehledali náhradního soupeře. V pátek jsme měli trénink, o víkendu měli kluci volno. Přípravných zápasů je dost," řekl kouč Baníku Petr Kopl. Zápas se odehraje po dohodě obou klubů v náhradním termínu.

Zimní turnaj Dubňany 2015

Výsledky 2. kola: Krumvíř – Boršice 5:2 (3:0), Zvonič 3, Martin Doležal, Pavel Hoša – Petr Filipský, Václav Šustr. Vacenovice – Milotice 1:1 (1:1), Miroslav Novotný – Jozef Gergel, Dubňany – Rohatec 3:1 (1:1), Filip Koryčánek 2, Radek Ščevík vlastní – Petr Dohnálek. Bzenec – Ratíškovice odloženo kvůli početné marodce hráčů Bzence. Zápas se odehraje v náhradním termínu.

Tabulka po 2. kole:
1. Krumvíř 2 2 0 0 11:3 6
2. Dubňany 2 2 0 0 7:2 6
3. Bzenec 1 1 0 0 9:4 3
4. Boršice 2 1 0 1 6:8 3
5. Milotice 2 0 1 1 2:5 1
6. Vacenovice 2 0 1 1 2:7 1
7. Ratíškovice 1 0 0 1 3:4 0
8. Rohatec 2 0 0 2 5:12 0