Celek z Horňácka za soupeřem z Uherskohradišťska nijak nezaostal, ale o lepší výsledek se připravil zbytečnými chybami a lacinými brankami, na kterých měl podíl i jindy spolehlivý gólman Sládeček.

„Těžko se mi zápasy zimního turnaje hodnotí, když pokaždé hrajeme v jiném složení. Třeba proti Hluku za nás nastoupilo osm dorostenců. I v dalších zápasech byla sestava značně kombinovaná. Situace není dobrá," uvedl kouč Velké Milan Baranovič.

Ten může v jarní části sezony počítat se synem Tomášem i Martinem Eliášem. Oba hráči přišli do Velké z Myjavy. Za Velkou v pátek nastoupili i veterán Rostislav Machálek a dorostenec Matěj Spazier. Synovec kapitána RSM Hodonín patří Slovácku, ale na podzim působil v Kyjově.

I přes absenci několika opor podal předposlední tým první A třídy slušný výkon. V prvním poločase Kordárna nepustila Ostrožskou Novou Ves do vážnější šance. Až v závěru úvodní části potrestal špatné vyběhnutí Sládečka Michal Galuška, který z hranice šestnáctky poslal míč do odkryté branky.

Do té doby se děj odehrával ve středu hřiště. Velká zahrozila v úvodní části dvakrát, na přihrávku Jandy ale Lipár nedosáhl a Novotný pálil z dobré pozice mimo.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po změně stran. Hráči Kordárny se sice snažili, ale branky dával hlavně soupeř. Druhý gól Ostrožské Nové Vsi vstřelil Radek Zálešák, který z dálky přehodil Sládečka.

Na 3:0 zvyšoval Roman Šálek. Ten dokonale využil špatné rozehrávky Malůše a zblízka překonal bezmocného Sládečka. Zkušený brankář, který ve čtvrtek oslavil třicáté narozeniny, si následně vybral slabší chvilku, když propustil za svá záda dalekonosnou a nepříliš prudkou střelu Roman Šálka.

Velká se probrala až v závěru. Za rozhodnutého stavu nejprve snížil Janda, který v poslední minutě upravil parádní ranou do šibenice na konečných 2:4.

Ještě předtím nebezpečně střílel po Malůšově přiťuknutí Novotný. Jeho pokus skončil těsně nad.

„Podle mě jsme byli hlavně ve druhém poločase herně lepší než soupeř. Na konci první půle jsme však dostali blbý gól. Navíc nás nepodržel ani brankář Sládeček. Za stavu 0:3 se už těžko hraje," pronesl Baranovič. Kouč Kordárny ocenil u svých svěřenců alespoň snahu. „Kluci bojovali a hráli naplno až do konce. Sice jsme snížili, ale výsledek se nám zvrátit nepodařilo," dodal Baranovič.

Nadšený nebyl ani hrající kouč vítězů Bronislav Šálek. „I přes výhru nejsem s naší hrou spokojený. Hlavně v obranné fázi hrajeme katastrofálně," lamentoval mladý trenér, který měl k výkonu svých svěřenců spoustu výhrad. „Získáme balon a hned ho ztratíme. Závěr jsme vlastní laxností nezvládli," zlobil se.

Ani s výkonem v první půli nebyl bývalý hráč Šardic příliš spokojený. „Nehráli jsme to, co jsme chtěli. Byli jsme daleko od hráčů soupeře, ztráceli jsme jednoduché míče," všiml si Šálek.

Ten to má na hřišti během zápasu hodně složité. „Na novou roli si zvykám, ale není to jednoduché, protože musím koučovat mančaft i sebe. Je obtížné se soustředit na svůj výkon, když mám ještě dirigovat spoluhráče," říká Šálek.

Ostrožská Nová Ves se drží po první polovině sezony ve zlínské první A třídě ve středu tabulky. „Chceme být do šestého místa, což je pro mě hranice mezi úspěchem a neúspěchem," dodal Šálek.

Zimní turnaj Veselí nad Moravou 2013

Dohrávka 5. kola: Velká nad Veličkou – Ostrožská Nová Ves 2:4 (0:1)

Branky: Petr Janda 2 – Roman Šálek 2, Michal Galuška, Radek Zálešák. Rozhodčí: Fišera – Vojtek, Vlček. Diváci: 10.

Velká n/V.: Sládeček – Matěj Spazier, Machálek, Baranovič, Mička – Janda, T. Malůš, M. Eliáš, Koželuha – Lipár, Novotný (Rumíšek).

Dohrávka 5. kola: Boršice – Hluk 2:0 (2:0), Dušan Klvaňa, Lukáš Mikulčík.

Výsledky 6. kola: Velká nad Veličkou – Dolní Němčí 1:2 (1:1), Jan Novotný – Tomáš Stojaspal, Michal Stojaspal. Ostrožská Nová Ves – Boršice 1:8 (0:4), vlastní – Dušan Klvaňa 4, Manfréd Konrád, Miroslav Hromada, Jan Kuzma, Václav Šustr.

FC Veselí nad Moravou – Ořechov 3:5 (1:2), Adam Pollák 3 – Roman Trlida 3, Patrik Chudý, Dušan Vavřinec.

Hluk – Nedachlebice 2:2 (0:0), Adam Zelinka, Martin Zalubil – Libor Soldán, Jiří Ryška.

Tabulka po 6. kole

1. Boršice 6 5 1 0 27:9 16
2. Dolní Němčí 6 3 2 1 14:12 11
3. Ořechov 6 3 1 2 10:10 10
4. Hluk   6 2 3 1 16:10 9
5. FC Veselí 6 2 1 3 23:21 7

6. O. Nová Ves 6 2 0 4 16:21 6

7. Nedachlebice 6 1 2 3 7:19 5
8. Velká n/V. 6 1 0 5 9:20 3

Nejlepší střelci: 10 – Adam Pollák (FC Veselí), 8 – Dušan Klvaňa (Boršice), 7 – Jan Dohnal (Hluk), 5 – Manfréd Konrád (Boršice), Adam Zelinka (Hluk), 4 – Martin Dufek (Boršice), Michal Galuška (Ostrožská Nová Ves), Jan Kuzma (Boršice).