Veselané vyrukovali na Rakvice s aktivní nátlakovou hrou, což na domácí hráče platilo. Hosty poslal do vedení v 7. minutě David Joch, který v polovině úvodní části zvýšil na 2:0. „První půle nám vyšla. Hráli jsme náš typický kombinační a útočný fotbal, který nám svědčí. Soupeře jsme přehrávali a po hezkých akcích dali dva góly a vypracovali si další příležitosti. Náš výkon ocenil i soupeř," prohlásil veselský kouč Robert Zeman.

Hosté byli i po změně stran nebezpečnější. Na 3:0 zvyšoval Michal Janík, výhru hostujícího celku pečetil střídající Komínek, který skóroval po deseti minutách pobytu na hřišti.

Rakvice se nezmohly na zvrat ani na zkorigování výsledku. „Soupeř začal zlobit až ve druhém poločase. Měli jsme tam takovou hlušší pasáž, protože nejde hrát ve vysokém tempu celých devadesát minut. Trochu jsme polevili, ale Motyčka nás podržel," řekl Zeman, který se musel o víkendu obejít bez klíčového záložníka Aleše Radmila i stopera Lukáše Prajzu. „Radmil se po utkání s Bučovicemi probudil se zraněným palcem na noze. Má ho asi naštípnutý, takže nám bude chybět delší dobu. Prajzovi zase těsně před utkáním natekla noha," hlásil Zeman.

Proto musel sestavu pozměnit. Šanci od první minuty dostal třeba dorostenec Vaďura, premiéru mezi muži si na Břeclavsku odbyl i šestnáctiletý mladík David Šebesta, který po příchodu na trávník ukázal svůj potenciál. „Musím pochválit dorostenecké trenéry za to, že máme kde sáhnout. Kluci jsou velmi dobře připravení a mají svoji kvalitu," pronesl Zeman. Jeho tým se po dalším přesvědčivém vítězství dál drží ve hře o postup do krajského přeboru. Nyní navíc hrají Veselané dvakrát doma.

Ratíškovičtí fotbalisté v první A třídě dál drží jarní neporazitelnost. Baník bodoval po dlouhé zimní přestávce i ve třetím utkání, když na hřišti poslední Pálavy Mikulov i bez několika hráčů přesvědčivě zvítězil 3:0.

Hosty za povinnou výhrou v závěru prvního poločasu nasměrovali Lukáš Vrba s Jaromírem Kotáskem, odpor soupeře definitivně zlomil v 85. minutě Tomáš Vacenovský. „S výkonem i výsledkem jsem spokojený. Ze zápasu jsem měl totiž obavy. Scházejí nám důležití hráči, navíc jsme hráli na umělé trávě. Kluci se ovšem s absencemi i povrchem vypořádali slušně. Vyhráli jsme po dobrém kolektivním výkonu," uvedl hostující trenér Petr Kopl.

Ten musel před sobotním utkáním řešit další nepříjemnosti, když ze sestavy vypadli potrestaný středopolař Martin Kordula a zraněný dorostenec Tomáš Bábíček, který rozšířil početnou marodkou Baníku.

Hosté ze Slovácka začali na umělé trávě zvolna. „Prvních patnáct minut bylo z naší strany takových rozháraných," přiznal Kopl. Ratíškovice se však po čtvrt hodině hry zvedly, soupeře začaly přehrávat a dostávaly se i do zakončení. Aktivní hosté sice měli navrch, ale ve finální fázi a koncovce se soužili. Před brankářem Mimochodkem postupně selhali Kundrata, Vacenovský a Jaromír Kotásek.

Střelecké trápení utnul až ve 39. minutě Lukáš Vrba, který poslal Baník do zaslouženého vedení. Vzápětí radost slováckého celku navýšil Jaromír Kotásek. Ten se trefil po další akci a úniku Tomáše Voříška. „Po prvním poločase jsme klidně mohli vést 5:0," řekl Kopl.

Domácí hráči si v úvodní části žádné šance nevypracovali. „Mikulov neměl vůbec nic," přitakal ratíškovický kormidelník.

Hosté za stavu 2:0 po přestávce zvolnili a přenechali aktivitu soupeři. Pálava se zvedla, měla územní převahu, ale většina akcí končila před šestnáctkou protivníka. Ratíškovice útoky Mikulova v klidu odvracely, pouze jednou si oddechly, když po závaru před gólmanem Doležalem pálil jeden z domácích hráčů těsně vedle. Na druhé straně spoluhráče podržel brankář Mimochodek, jenž zneškodnil střelu Kundraty.

Triumf Baníku pečetil útočník Vacenovský. Nejlepší střelec Baníku v letošním ročníku první A třídy svojí dvanáctou trefou v sezoně upravil na konečných 3:0. Hostující forvard šel po hlavičce střídajícího Daniela Macka sám na Mimochodka a svůj samostatný únik z poloviny hřiště zakončil přesně.