Hostující trenér Richard Hrotek byl po dramatickém sobotním duelu pořádně rozladěný a zklamaný. Veselského kouče zbytečná porážka pořádně hryzala. „I když jsme respektovali sílu a tabulkové postavení soupeře, do Bohunic jsme nepřijeli prohrát. V Brně jsme chtěli navázat na výhru i dobrý výkon z Vojkovic, což se nám málem podařilo. Byli jsme blízko výhře, kvůli velkým individuálním chybám a blbostem zkušenějších hráčů jsme však prohráli,“ hořekoval Hrotek.


Bývalý ligový fotbalista neměl mladému týmu pořádně co vytknout. Veselané favorita hlavně ve druhém poločase přehrávali, konec dramatického zápasu ovšem hrubě nezvládli. O lepší výsledek se hosté vlastní nedisciplinovaností připravili sami. „Prohrát jsme vůbec nemuseli. Naopak, jsem přesvědčený o tom, že jsme byli lepší a měli v Brně vyhrát,“ myslí si Hrotek.

Mladý ukrajinský útočník Pavel Dovhanyuk (na snímku) se podílel na výhře fotbalistů Hodonína v Kroměříži jedním gólem.
Hodonín vyškolil Kroměříž z brejků. Na Hané vyhrál 3:1

Vstup do zápasu ale měli lepší domácí hráči. Veselané nastoupili do utkání bojácně a s příliš velkým respektem.
Bohunice měly v úvodu navrch a po čtvrthodině se ujaly vedení, když gólmana Motyčku překonal Burčík. Mladému týmu inkasované branka paradoxně pomohla. Nováček krajského přeboru vyrovnal hru i skóre. Po povedené individuální akci se přesně trefil záložník Vaďura. Fotbalisté Veselí mohli ještě do přestávky výsledek otočit, ale Radmil orazítkoval tyč a Symerský neproměnil vyloženou šanci.
Aktivní hosté měli i po přestávce navrch a překvapivě ovládali hru. Vedení na veselskou stranu v 56. minutě strhl útočník Štefánek. Posila z Blatnice se hlavou prosadila po centru velmi dobře hrajícího Vaďury.


Slovácký celek měl favorita na kolenách, stačilo ho jej pouze dorazit. Nestalo se. Štefánek pálil do tyče, středopolař poslal míč míč pouze do břevna. Brňané nepříjemné chvíle přečkali a po proměněné penaltě Jukla srovnali.


Hosté se však rychle otřepali a brzy si vzali vedení zpět. Štefánek placírkou obstřelil domácího gólmana Roblíka a Veselí v 71. minutě zase vedlo.


Bohunice se v závěru nadechly k velkému náporu. Hosté sice přežili dvě obrovské šance soupeře, ale po rychlé rozehrávce inkasovali. Na 3:3 srovnal Burčík. V hektickém závěru měl favorit více štěstí a dramatický duel definitivně rozhodl. Tři body domácímu týmu zařídil Jukl, který poslal trestný kop do šibenice Motyčkovy branky a bylo hotovo. Veselí se už na odpověď nezmohlo.


Mladý tým může zahnat chmury už v nabitém anglickém týdnu, kdy se dvakrát představí před vlastním publikem. Už ve čtvrtek nováček soutěže hostí vedoucí Lanžhot, v sobotu pak v derby dvou okresních rivalů vyzve Mutěnice. Duel 9. kola se zároveň hraje jako osmifinále krajského poháru.

Krajský přebor, 8. kolo
TJ Tatran Bohunice – FC Veselí nad Moravou 4:3 (1:1)
Branky: 15. a 85. Nikolas Burčík, 67. z penalty a 87. David Jukl - 56. a 71. Jaroslav Štefánek, 30. Martin Vaďura
Rozhodčí: Kosička – Marinč, Kubec (Strouhal)
Žlutá karta: Vardan (Veselí nad Moravou)
Diváci: 80
Veselí nad Moravou: Motyčka – Symerský, Smějsa, Valenta, Vardan – Vaďura, Suchánek, Klimek, Radmil, Růžička (46. Kosek) – Štefánek (87. Brákora).

Veselská házenkářka Mária Olšovská (v červeném dresu) odehrála výborný zápas. Na výhře nad Michalovcemi se podílela sedmi góly.
Házenkářská senzace. Veselanky po dlouhých pěti letech skolily Michalovce