Celek z Kyjovska přezimuje v divizní tabulce na třetí příčce. Za vedoucími Holešovskými holkami i druhými Novými Sady je pouze kvůli horšímu skóre. „Holkám patří za celý podzim uznání. Jsem rád, že se můžeme rovnat týmům jako jsou Sady nebo Holešov. Myslím si, že oproti těmto soupeřům máme i určitou výhodu v podobě mladého a širokého kádru," řekl jeden z trojice trenérů vlkošského dívčího družstva Richard Hýbl.

Jedinou ztrátu ale fotbalistky i členové realizačního týmu Sokola těžce kousaly. „Slovo hořkost je asi to pravé a výstižné. V zápase jsme totiž určitě nebyli horším týmem. Vytvořili jsme si i dost šancí, dvakrát jsme nastřelili břevno, ale bohužel s důrazným soupeřem jsme nehráli svůj kombinační fotbal," posteskl si Josef Novosad.

Domácímu celku nepomohlo ani obětování útočnice Edity Novosadové, které si v závěrečném utkání sezony spíše plnila obranné úkoly. „Dnes jsem si moc nezahrála, protože defenziva mě tolik nebere, ale jestliže jsme mohly něco proti Sadům uhrát, tak jsme musely ubránit jejich klíčovou hráčkou Mokrušovou," věděla opora Vlkoše. Právě dcera vedoucího družstva Sokola měla zkušenou hostující záložnici na starosti. „Musela jsem to skousnout a obětovat se," řekla Novosadová.

Ani pečlivá obrana ale Vlkoši k prodloužení vítězné série nestačila. Pro Novosadské začalo utkání víc než dobře. Hned ve třetí minutě utekla po levé straně Marková, rychlou kličkou se dostala do vápna a přesnou trefou na zadní tyč otevřela skóre zápasu.

Domácí hráčky se ale z tlaku protivníka rychle oklepaly a svými rychlými brejky začaly dobývat novosadskou branku. Nejdříve mířily několikrát vedle, ale ve 25. minutě se již Horáčková nemýlila a střelou z levé strany na přední tyč prostřelila Opletalovou.

Do poločasové přestávky se již stav nezměnil, obě družstva shodně nastřelila jen břevna a Koplíková po vysunutí výborně hrající Horáčkové pálila těsně mimo.

Druhý poločas přinesl opět rychlý a důrazný fotbal, snaha zvrátit stav byla na obou stranách patrná. Hra se přitvrdila a docházelo k častým faulům. Přesto se podruhé perfektně prosadila Marková, která se v 53. minutě protáhla mezi obránkyněmi do šestnáctky a nekompromisní střelou otočila stav utkání na 2:1 pro Nové Sady.

Domácí fotbalistky si svým tlakem vypracovaly několik šancí na zvrácení výsledku, ale jejich nepřesné zakončení jim tyto naděje vzalo. V koncovce postupně neuspěly Polešovská, Svatošová a Koplíková, v 72. minutě z trestného kopu nastřelila břevno Šiblová.

Na hostující straně se ocitla ve vyložené šanci ještě Kopečková. Ta mohla výhru pojistit dalším gólem, ale domácí bránu přestřelila, a tak konečný výsledek 1:2 a důležité tři body si připsaly hráčky FK Nové Sady a obsadily tak skvělé druhé místo v tabulce.

Vlkošanky jsou po podzimu třetí. Stejně jako Holešovské holky a Nové Sady získaly sedmadvacet bodů, čtvrté Kotvrdovice jsou o šest bodů zpět. méně. Mutěnice přezimují šesté, Šardicím patří po první polovině sezony desátá příčka.

Divize ženy, skupina B

3. kolo: TJ Sokol Vlkoš – Nové Sady 1:2 (1:1)

Branky: 25. Klára Horáčková – 3. a 53. Kateřina Marková

Rozhodčí: Zaplatilová – Kubec, Kugler

Žluté karty: Lukešová – Kopečková, Harenčáková, Hrabalová

Diváci: 50

Vlkoš: Aujeská – Hlaváčová, Večeřová, Vlčková, Lukešová – Polešovská, Horáčková, Šiblová, Svatošová – Novosadová, Koplíková (Prágrová, Sležková, Maleňáková, Dohnálková, Madajová, Strmisková, Mezihoráková)