„Myslím si, že výsledek je pro nás hodně krutý, protože jsme si taky vypracovali šance. Soupeř byl ale produktivnější, navíc měl v kádru skvělé individuality, které zápas nakonec rozhodly," řekl mutěnický trenér Petr Zemánek.

Hlavní postava Tišnova Petr Švancara vyšel střelecky naprázdno. Bývalý ligový útočník spíše bavil diváky, na brankách hostů se však také podílel. „Umí přidržet balon a navíc má perfektní kličku. Připravoval šance svým spoluhráčům," ocenil Švancarův výkon Zemánek.

Hrdinou utkání byl africký forvard Mohamed Traore. Guinejský útočník poprvé udeřil v 16. minutě. Další rána přišla hned vzápětí, kdy se zranil obránce Hynek Maršálek a do hry musel Tomáš Drápal. Byl to právě bývalý hráč Hodonína a Krumvíře, kdo se v prvním poločase ocitl v největší příležitosti domácích. Drápal ale po přihrávce Jiřího Maršálka dorážel zblízka nad. Ještě předtím v koncovce selhal Jiří Maršálek, který po centru z levé strany rovněž zakončoval mimo. Další Maršálkovu střelu zblokoval soupeř.

Tišnov, který Pod Búdama vedl bývalý záložník brněnské Zbrojovky Zdeněk Valnoha, rovněž v úvodní části několikrát zahrozil, ale gólman Šupa inkasoval pouze jednou.

Vinaři se do soupeře ve druhé půli pustili s vervou, z brejku však inkasovali druhý gól. V 54. minutě se opět trefil Traore. Ten v tabulce střelců dorovnal desetigólového Marcela Čepila.

Mutěnický forvard mohl za nepříznivého stavu 0:2 snížit, ale penaltu nařízenou za ruku hostujícího hráče neproměnil. Zkušený gólman Doležal Čepilovu ránu vytěsnil na roh. „Mohli jsme se chytit, místo toho jsme za tři minuty dostali třetí gól, který nás definitivně srazil," lamentoval Zemánek. Další úder soupeři zasadil Kuldan. Celek z Brněnska se uklidnil a zbytek zápasu v klidu dohrál. Vinaři bojovali až do konce, v koncovce se trápili. Dvakrát před Doležalem selhal Koštuřík.

„Určitě jsme zklamaní. I když jsme věděli, že série jednou skončí, tak jsme ji chtěli doma natáhnout. Narazili jsme však na kvalitního soupeře, který nás předčil v efektivitě. Právě v ní byl největší rozdíl," pronesl Zemánek. Podle něj dvě stě padesát diváků vidělo oboustranně kvalitní utkání. „Byl to až nadstandardní krajský fotbal," dodal Zemánek.

Cennou výhru oslavili i bývalí ligoví hráči Doležal, Čoupek, Schneider, Švancara nebo Traore. Ambiciózní nováček krajského přeboru se díky výhře dotáhl na vedoucí Mutěnice na tři body. Druhý je Lanžhot, který vede ratíškovický kouč Petr Vybíral.

Krajský přebor, 7. kolo –

FK Mutěnice – FK Tišnov 0:3 (0:1)

Branky: 16. a 54. Mohamed Traore, 62. František Kuldan. Rozhodčí: Marinč – Procházka, Vondryska (Horák). Diváci: 250.