Zkušený středopolař, který v minulosti nosil dres rodné Velké nad Veličkou, Mutěnic nebo Prachatic, se objevil v sestavě Blatnice i ve středečním přípravném zápase s Vnorovy. Zajímavý duel skončil spravedlivou remízou 2:0. „Byl to typický první zápas. Chybělo nám hodně kluků, což se na našem výkonu projevilo,“ uvedl Dušan Macko.

Kromě něj se do Blatnice vrátili tři dorostenci ze sousedního Veselí nad Moravou. Kouč Ondra zkouší i hráče z Uherskohradišťska. Jejich příchod ale stále není dořešený. „Byli by pro nás posilami,“ tvrdí Macko.
Účastník krajské I. A třídy nové fotbalisty nutně potřebuje. Úzký kádr totiž po minulé sezoně opustila trojice hráčů. Brankář Dalibor Zeman zamířil do Dubňan, univerzál Jan Novotný se vrátil do Velké nad Veličkou a zkušený stoper Libor Cileček se domluvil s Kozojídkami.

Jelikož Blatnici v úvodním letním přípravném zápase scházely i další opory, musel hrající předseda klubu David Vaněk do branky.

Klasický útočník si mezi třemi tyčemi počínal slušně. „Za žádný gól nemohl,“ zastal se spoluhráče Macko.

Davida Vaňka poprvé překonal hlavou Dominik Zachar, ve druhém poločase se prosadil i Jan Třináctý. Hosty poslal v úvodní části do vedení Kamil Vaněk, na konečných 2:2 upravil Tomáš Prachař. „Kvalita utkání odpovídala faktu, že šlo o první přípravný zápas. Chtěli jsme si dobře zahrát a zaběhat, ale po celé utkání nás provázela spousta nepřesností,“ uvedl zkušený vnorovský záložník Marek Janoušek. „Duel nám ukázal rozdíl mezi okresním přeborem a první A třídou. Teď alespoň víme, na čem máme pracovat,“ přidal bývalý hráč Blatnice.

Agro nastoupilo proti soupeři z vyšší soutěži téměř kompletní. Vnorovům scházel pouze brankář Zubatý, kterého dobře zastoupil Rybka, a stoper Janda. Jinak žádná nová tvář se v domácím dresu neobjevila. „Pokračujeme ve stejném složení. Jenom jsme obnovili béčko, takže se někteří kluci vrátili k fotbalu,“ připomíná Janoušek.

Toho se svými spoluhráči v neděli čeká Mokrý Háj, příští týden se pak Vnorovy doma utkají s Ratíškovicemi a Hroznovou Lhotou.

Přípravný fotbal -

Agro Vorovy – FK Blatnice 2:2 (1:1)

Branky: Dominik Zachar, Jan Třináctý - Kamil Vaněk, Tomáš Prachař
Rozhodčí: Horňáček
Diváci: 30