„Jestli jsem ve Vyškově byl naštvaný, tak nyní jsem nepříčetný," zuřil ambiciózní kouč Fatry Martin Onda. Napajedla se přitom hned v 2. minutě ujala vedení Sklenářem, který tečovanou střelou překvapil gólmana Zálešáka. „Dvacet minut to vypadalo, že soupeře nepustíme za půlku, přidáme další čtyři branky a suverénně vyhrajeme," pokračoval Onda.

Ideální scénář, řeknete si. „Jenže poté jsme se dál vůbec netlačili do koncovky," všiml si hostující lodivod.

Techničtější hosté byli po celý první poločas jasně lepší. Celek ze Zlínska však své převahy nedokázal využít. Domácí hráči obětavě hájili těsný výsledek a snažili se ohrožovat i bránu hostí, ale jejich kombinace byly většinou nepřesné. Vracov se osmělil až v závěru první půle. Eliáš ale střílel z úhlu nad a Šenk mířil po centru hlavou vedle.

„V prvním poločase byl soupeř jednoznačně lepší. Všechno se odvíjelo od vedoucí branky. Napajedla nás přehrávala, hru měla v první půli pod kontrolou. Soupeři jsme nechali spoustu prostoru. Několikrát nás podržel brankář Zálešák," uvedl vracovský kouč Karel Lejsal.

Domácí se vyrovnání dočkali až v závěru úvodní části. Minutu před pauzou po nepřehledné situaci ve vápně hostů odpískal sudí Líkař penaltu, kterou Vybíral proměnil. „Ani jsem to přesně neviděl," tvrdil Onda.

Domácí ve druhém poločase hru vyrovnali a začali být nebezpečnější. Stoper Vybíral hlavičkoval v 66. minutě těsně nad. Hostující gólman Krajča si následně poradil s tvrdou střelou Eliáše. „Kdybychom byli pokorní, máme tři body. Ale klidně jsme mohli i prohrát," uznal Onda.

Napajedla znovu zahrozila až v závěru. V 82. minutě pozorný Zálešák reflexivně vyrazil střelu hostujícího hráče ze šesti metrů. Skóre se však do konce utkání nezměnilo.

„I díky větru, který jsem o poločasové přestávce v kabině udělal, byla druhá půle zcela o něčem jiném. Kdybychom takto hráli v divizi pořád, se záchranou bychom žádné problémy neměli," pronesl Lejsal.

Jeho tým mohl dokonce sahal ve druhé půli po prvním vítězství. „Nakonec jsme mohli i vyhrát. Vzhledem k průběhu zápasu je ale bod pro oba týmy dobrý," dodal Lejsal, který se ve středečním zápasem musel obejít bez pracovně vytíženého záložníka Becka a zraněného středopolaře Kotáska. Ten má problémy se stehenním svalem, a tak místo něj hrál mladík Březina.

Divize D, 15. kolo –

FC Vracov – FS Napajedla 1:1 (1:1)

Branky: 45. z penalty Vybíral – 2. Sklenář

Rozhodčí: Líkař – Linhrat, Vostřejž (Brtníček)

Žluté karty: Lejlal, Zýbal, Loprais – Vrága, Bejtkovský

Diváci: 170.

Vracov: Zálešák – Šenk, Lejsal, Vybíral, Krupica – Kudlík, Pavlas, Březina (85. Presl), Eliáš – Loprais, Zýbal.

Napajedla: Krajča – Bejtkovský, Vrága, Zavadil, Žáček – Sklenář, Večeřa, (68. Urbanovský) M. Huťka, Semela – Dufka (84. Sedlář), Kučera.