Po delší době se hrál Pod Búdama zápas, se kterým byli domácí fanoušci spokojeni. „Utkání mělo všechno, co by mělo mít. Náboj, krásné góly, chyby, negativní i pozitivní emoce," hlásil předseda mutěnického klubu Petr Blaha.

Domácí utnuli nepříjemnou sérii bez výhry a po šesti zápasech konečně naplno bodovali. I když proti Rosicím to jednoduché rozhodně neměli.

Hosté se hlavně v úvodní části prezentovali dobrým výkonem. Vinaře zlobil hlavně bombarďák Malata.

Kapitán Slovanu dostal za celý zápas dvakrát o něco více prostoru a hned toho dokázal využít.

Nejprve ve 34. minutě hosté po otočeném autu rychle rozehráli, Malata skvěle našel Pšikala, který zkušené obstřelil Horeckého.

Vzápětí se Malata po zbytečné ztrátě Mutěnic na půlící čáře dostal do rychlého brejku a ač byl tísněn Benešovským, s ledovým klidem skóroval. Navíc se domácí kapitán při obranném zákroku zranil a své místo přepustil Varmužovi.

To už ale hosté otáčeli skóre, neboť úvodní branku vstřelil ve 20. minutě domácí Marcel Čepil. Míč se po ose Koplík, Vydařilý, Koštuřík dostal právě k mladému mutěnickému útočníkovi a ten z voleje nádherně propálil brankáře Balčiráka.

Hosté ještě nastřelili Ullmannem břevno, ale rozhodující momenty přišly na konci první a na začátku druhé půle. Vyrovnávací gól do šatny vstřelil utěšenou střelou z šestnácti metrů po rohu, který sám vybojoval, Koplík.

Obrat dokonal krátce po změně stran Koštuřík. Zkušený forvard se trefil ve 46. minutě po laxní rozehrávce Rosic. „Toto byl zlomový moment utkání, protože hosté byli ve druhé půli naprosto paralyzováni, naopak Mutěnice hrály bojovně a zodpovědně a soupeře až na jednu výjimku k ničemu nepustily," uvedl Blaha.

Nejvíce vzruchu tak přinášely nepřesné výroky hlavního rozhodčího. Vše vyvrcholilo v 78. minutě, kdy na polovině hřiště fauloval domácí Koplík rosického Malatu, ten se po něm ohnal loktem, ale rozhodčí nepochopitelně udělil červenou kartu mutěnickému hráči.

„Na rozhodčí si moc nestěžuji, ale tentokrát musím i po vyhraném zápase. Sudí to absolutně nezvládl," zlobil se kouč vinařů Petr Zemánek. „Vyloučen měl být kapitán Rosic Malata. Ten byl sice faulován Koplíkem, ale po našem hráči se prošel a ještě mu dal pěstí do obličeji, což dokázalo i video. Jsem z toho hodně rozčarovaný. Bylo to hrubé nesportovní chování," přidal domácí trenér.

Výhru Mutěnic mohl v závěru pojistit Holešinský, který utíkal sám na Balčiráka, ale těsně minul. Mutěnice si však po heroickém výkonu už tři body vzít nenechaly. „S výsledkem, se třemi body, předvedenou hrou ve druhém poločase i maximální bojovností jsem spokojený, ale radost mi kazí zranění Benešovského a vyloučení Koplíka," dodal Petr Zemánek.

Divize D, 21. kolo

FK Mutěnice – FC Slovan Rosice 3:2 (2:2)

Branky: 20. Marcel Čepil, 45. Lukáš Koplík, 46.- Dalibor Koštuřík – 34. Jan Pšikal, 36. Petr Malata.

Rozhodčí: Popelák – Nejezchleb, Miklík (Racek).

Žluté karty: Kupčík, Hromek, Holešinský (všichni Mutěnice).

Červená karta: 78. Lukáš Koplík (Mutěnice).

Diváci: 220.

Mutěnice: Horecký – Chromeček, Kupčík, Benešovský (38. Varmuža), Vydařilý – Holešinský, Koplík, Hromek, Lamáček (90. Hanák) – Čepil (88. Pavelka), Koštuřík.

Rosice: Balčirák – Chlup, Polák, Selinger, Vítámvás (76. Těžký) – Makiš (62. Pecha), Havlásek, Lang (66. Foral) – Ullmann, Malata.