Nováček MSFL prohrál ve 3. kole 4:7 a přišel o letošní neporazitelnost. „Náš dobrý výkon v prvním poločase jsme absolutně znehodnotili svými individuálními chybami. Nechávali jsme chodit hráče Vyškova samotné na gólmana, to je trestuhodné. Takový fotbal je o ničem. Tak se fotbal hrát nedá,“ láteří Polách.

I když hosté byli směrem dopředu nebezpeční a jihomoravskému rivalovi nastříleli čtyři branky, nakonec domů odjeli s nečekaným výpraskem. „Všechno vyplynulo z individuálních chyb,“ tvrdí bývalý hráč Slovácka, Zlína nebo brněnské Zbrojovky.

O víkendu se na Zimním stadionu Václava Nedomanského uskutečnil dvoudenní turnaj hráčů ročníku 2008 a 2009 v ledním hokeji. O vítězství na Asalonta Cupu se utkalo šestnáct družstev.
Asalonta Cup 2017: mladí Drtiči doma získali stříbro a bronz

Hodonínští zadáci si nevěděli rady především s domácím útočníkem Janem Koudelkou, který se v derby blýskl hattrickem. „Bohužel Koudelka rozhodl zápas. My jsme vzadu byli strašně naivní a oni nás trestali,“ uzavřel Polách.

Malár si na podobnou porážku nevzpomíná

Rozmrzelý byl po sobotní prohrané přestřelce také hodonínský asistent Vladimír Malár. Bývalý ligový kanonýr Synotu, Slavie či Sparty si na zápas, ve kterém jeho tým vstřelil čtyři branky a prohrál, nevzpomíná. „Dát venku čtyři góly a neodvézt si žádný bod je samozřejmě špatně. Přitom jsme si říkali, že nám obranná fáze začala klapat, protože ve třech posledních zápasech jsme dostali jen jeden gól. Bohužel musíme si zase sednout na zadek,“ ví Komňackého pobočník, který společně s hlavním trenérem svěřence právě na Koudelku připravovali.

O víkendu se na Zimním stadionu Václava Nedomanského uskutečnil dvoudenní turnaj hráčů ročníku 2008 a 2009 v ledním hokeji. O vítězství na Asalonta Cupu se utkalo šestnáct družstev.
Asalonta Cup 2017: mladí Drtiči doma získali stříbro a bronz

"A stejně nám dal tři branky,“ povzdechl si Malár.

Rodák z Hrušek připomíná, že inkasovaným brankám předcházely chyby uprostřed hřiště. „Nezakončovali jsme a ztráceli jsme míče. Koudelka pak už měl jednoduchou situaci, protože chodil jeden na jednoho, což je pro něj ideální,“ říká Malár.

Hostům na hřišti Vyškova nepomohli ani povedený vstup. „Vedli jsme a měli další slibné šance,“ připomíná jeden z trenérů FK Hodonín.

Jihomoravané musí na divokou porážku 4:7 rychle zapomenout, neboť už v pátek doma hostí Valašské Meziříčí. Duel dvou nováčků začíná na stadionu U Červenků domků v 17.30. Do té doby mají Polách a spol. čas na důkladnou přípravu. „Jedna z variant je, že po takovéto porážce hráčům pustíme video a zápas rozebereme. Kluci si musejí uvědomit, že takhle to nejde. Že to, co stačilo v divizi, ve třetí lize nestačí, že soupeři trestají každou chybu,“ dodává Malár.