Hráčky druholigového celku se ovšem k problémům postavily čelem a v úterý odpoledne poslaly do světa jasnou odpověď. Výhra nad Zbrojovkou Brno má svoji váhu, i když ligový tým přijel k pohárovému utkání bez většiny opor.

Hodonínská děvčata odpověděla na kritiku tím nejlepším možným způsobem. Výhrou. Na dvoubrankovém vítězství se gólem podílela i kapitánka Hodonína Ilona Podrazilová. Pětadvacetiletá záložnice nasměrovala v 51. minutě slovácký celek k senzačnímu postupu. „Hráčky Brna tam zaváhaly. Jedna dávala přednost druhé. Vycítila jsem, že by to mohlo vyjít, tak jsem se vrhla po míči, udělala kličku brankářce a padlo to tam," popsala klíčový okamžik pohárového střetnutí hráčka Nesytu.

Podle Podrazilové byla první gólová situace rozhodujícím momentem zápasu. „Vedoucí branka nás nakopla. Děvčata po ní začala důrazněji bránit a více jsme se tlačili dopředu," uvedla opora Hodonína. Druhý gól slováckého celku přidala Alexandra Blahlová, která se trefila po centru Lamáčkové. „Z postupu máme velkou radost. Nečekali jsme to," radovala se rodačka z Ladné, která chtěla s kamarádkami dokázat, že fotbal hrát v letní přestávce nezapomněly. „Chtěly jsme se po porážce s Olomoucí naladit a hlavně si zahrát fotbal. Bylo nám jedno, jak to dopadne. Naštěstí výhra zůstala doma," culila se Podrazilová, která se nechtěla po utkání se Zbrojovkou k ostudné porážce 0:7 příliš vracet. „Pevně věřím, že sobotní prohra už je zapomenuta. Stalo se to a budeme raději myslet na další zápasy," řekla Podrazilová.

Ta se na souboj s ligovým týmem stejně jako další hráčky Nesytu dlouho těšila. Nakonec se ale proti Hodonínu postavila spíše brněnská juniorka. I díky tomu se šance druholigového týmy na postup několikanásobně zvýšily. „Na jedné straně nás to mrzelo. Mohly jsme nabrat další cenné zkušenosti. Ale díky tomu, že soupeř nedojel kompletní, tak jsme si zahrály dobrý fotbal," pronesla Podrazilová.

V úterý vedl Nesyt šéf klubu Jan Šnajdr. V sobotu, kdy Hodonín hostí v mistrovském zápase Holešovské holky, by měla Blahovou a spol. vést nová trenérská dvojice.

„Věřím, že jsme nové kouče potěšily. Že se jim zápas líbil. Snad teď budeme ve vyrovnané soutěži, kde každý může porazit každého, sbírat body pravidelně. Každopádně si nemůžeme po výhře nad Zbrojovkou začít myslet, že odteď všechno vyhrajeme," dodala Podrazilová.