Veselané se po druhé porážce v radě propadli v tabulce krajského přeboru na předposlední patnácté místo. Horší je momentálně pouze Moravská Slavia. „V posledním zápase jsme oproti duelu v Boskovicích předvedli zlepšený výkon. Bohužel to opět na body nestačilo,“ posteskl si veselský kouč Richard Hrotek. „Na druhé straně soupeř dokázal své šance proměnit, proto vyhrál zaslouženě,“ uznal hostující kormidelník.

Nováček soutěže se trápí hlavně v útočné fázi. Vedení klubu nedokázalo najít náhradu za kapitána Polláka, který s vizitkou nejlepšího střelce I. A třídy zamířil do Rakouska. Vytipované posily do Veselí nedorazily, kouč Hrotek tak musí dál pracovat hlavně s odchovanci a šikovnými dorostenci. „Samozřejmě útočník, který dá za sezonu třicet gólů, se nedá jen tak nahradit. Navíc nám citelně schází také záložník Šebesta, jenž byl i přes svůj nízký věk pro mužstvo klíčovým hráčem. To jsou těžké ztráty,“ uvědomuje si Hrotek.

Na absence opor z minulého soutěžního ročníku se ale nevymlouvá. „Máme relativně široký kádr, takže sestavu vždycky nějak postavíme,“ zůstává Hrotek v klidu. „Nezbývá nám nic jiného než se pokusit v dalším zápase něco uhrát a odpíchnout se,“ pronesl.

Zkušený záložník Hodonína Tomáš Polách porážku ve Vyškově 4:7 těžce vstřebával.
Vzadu jsme byli strašně naivní, posteskl si po prohrané přestřelce Polách

Veselané neodehráli v Brně špatné utkání. Hosté začali slušně a úvodních deset minut na malém hřišti dobře kombinovali a tlačili se dopředu. Většina akcí hostujícího mužstva ale končila před šestnáctkou protivníka. „Žádnou pořádnou šanci jsme neměli,“ uznal Hrotek.

Jeho tým se navíc poměrně brzy dopustil hrubé chyby, kterou Bosonohy nekompromisně potrestaly. Brankáře Motyčku překonal Chalupský. Hráči Veselí nad Moravou se po inkasovaném gólu snažili, ale stejně jako v předchozím venkovním zápase nijak zvlášť nebezpeční nebyli. „Nejsme schopni naše akce zakončit. Rezervy máme hlavně v předfinální a finální fázi,“ říká Hrotek.

Brňané byli v zakončení efektivnější a ve 40. minutě své vedení ještě navýšili. Pohlednou akci zakončil Štourač.

Obránce Tomáš Novotný (na snímku) byl ve středečním zápase vyloučen a mutěnickým fotbalistům tak bude minimálně jeden zápas chybět.
Komplex trvá. Mutěnice prohrály s Bystrcí 0:1

Hosté ze Slovácka to ani za nepříznivého stavu 0:2 nevypustili. Naopak, Radmil a spol. dál neúspěšně dobývali soupeřovu defenzivu. Veselané hlavně v závěru byli silnější na míči, ale důležitou kontaktní branku nevstřelili. Nejblíže gólu byl dorostenec Suchánek, který orazítkoval tyč. V domácí síti neskončily ani střely Klimka, Radmila či Jocha.

Ukončit sérii bez bodů i vstřelené branky chtějí Veselané už v sobotu, kdy doma hostí Moravský Krumlov.

Krajský přebor, vložené 14. kolo

FK SK Bosonohy – FC Veselí nad Moravou 2:0 (2:0)

Branky: 9. Jiří Chalupský, 40. Jakub Štourač

Rozhodčí: Vařacha – Petrucha, Laštůvka (Blažek)

Bez žlutých karet

Diváci: 120

Veselí nad Moravou: Motyčka – Suchánek, Prajza, Smějsa, Vardan – Vaďura (80. Růžička), Valenta, Šilhavý (58. J. Hodonský), Radmil, Joch – Klimek