Vedoucí tým první A třídy, který nastoupil bez několika opor, vedl ještě na začátku druhého poločasu 2:1. Béčko Dubňan ovšem díky dvěma parádním ranám kanonýra Pavla Šalši bláznivý duel otočilo. Rozhodující trefu zaznamenal další mazák Igor Skřivánek, který navíc neproměnil v prvním poločase pokutový kop.

Penaltu zahrával v závěru i favorit. Druhá branka Lukáše Vrby však přišla pozdě. Rohatec blamáž odvrátit nedokázal. „Je to překvapivý výsledek. Nicméně gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství. Domácí tým k zápasu přistoupil jinak než my," uvedl kouč Slavoje Marek Antoš, který dal proti účastníkovi třetí třídy příležitost hráčům ze širšího kádru. Šanci dostali i hráči ročníku 1995 Ivan Elšík, Tomáš Kučera a Lukáš Frolec. „Bohužel nám to nevyšlo. Ale výsledek neřešíme, i když tým hrající první A třídu by měl porazit soupeře ze třetí třídy. Béčko Dubňan dalo čtyři góly, my pouze tři, proto zaslouženě vyhrálo," řekl Antoš.

Jeho tým se sice ujal ve 26. minutě zásluhou přesné trefy Lukáše Vrby vedení, ale nadšeně hrající domácí rychle srovnali. Gólmana Flíčka překonal Vasil Kostiv. Rezerva Baníku mohla zápas v prvním poločase otočit, ale Igor Skřivánek pokutový kop neproměnil.

Vedení na stranu Slavoje vrátil na začátku druhé půle dorostenec Frolec. Béčko Dubňan se ale nevzdalo a v rozmezí tří minut duel otočilo. Brankáře Mačudu dvěma přesnými ranami překonal Šalša.

Aby toho nebylo pro Rohatec málo, zvýšil v 83. minutě Skřivánek už na 4:2. Slavoj sice dokázal v závěru zásluhou proměněné Vrbovy penalty snížit, ale na remízu už Rohatečtí nedosáhli.

„A to jsme hráli pouze na padesát procent," smál se v útrobách stadionu nejstarší aktér utkání Zdeněk Kratochvíla, kterému je už čtyřiačtyřicet let. Výhra potěšila i trenéra Miroslava Měchuru. „Jsem nadmíru spokojený. Kluky musím pochválit, všichni podali vynikající výkon," uvedl zkušený lodivod.

Podle Měchury hráče dubňanské rezervy nečekané vítězství povzbudí. „Nic takového jsme nečekali. Hlavně jsme nechtěli dostat hodně branek," pronesl kouč Baníku.

Rezerva Dubňan má po třech kolech stejně jako Rohatec a Ratíškovice šest bodů. „Určitě je to překvapení, protože jsme papírově nejslabší tým. Jsme rádi, že si můžeme v zimní přestávce proti týmům z vyšší soutěže zahrát," řekl Měchura, který spoléhá hlavně na zkušené hráče. Byly to právě dlouholeté opory, kdo zařídil nečekanou výhru.

Ve druhém sobotním zápase se překvapení nekonalo.Ratíš­kovice porazily Hlboké 1:0. Jedinou branku zápasu vstřelil v 15. minutě Tomáš Kundrata.

„Vzhledem k tomu, že jsme v přípravě ještě neviděli balon a že máme naběhaných dost kilometrů, tak ten zápas měl hlavně v první půli z naší strany velmi dobrou úroveň. Byli jsme v pohybu, dobře jsme napadali a ani balon nám nedělal takové problémy, jak jsem si myslel," uvedl hrající trenér Ratíškovic Petr Vybíral.

Jeho tým klidně mohl vyhrát vyšším rozdílem. Další šance však Baník nevyužil. „Doplatili jsme na neproměňování šancí. Výsledek měl být vyšší. Soupeř se do žádné příležitosti nedostal," řekl Vybíral.

Po změně stran navíc tempo hry celku z Hodonínska opadlo. „Ve druhém poločase to byla fotbalová anarchie, ale s první půlí jsem nadmíru spokojený," pronesl bývalý ligový záložník.

V závěrečném střetnutí třetího kola remizovaly Milotice s Jablonicí 4:4. „V prvním poločase jsme hráli výborně, ale po hrubých jsme prohrávali 1:2," uvedl kouč Milotic Milan Bidmon, kterému chybělo hned šest stabilních hráčů.

Za Agro v neděli z různých důvodů nenastoupili Roman Neduchal, Ladislav Šťastný, Petr Budík, Zbyněk Antoš, Jiří Balous a Pavel Knotek.

Divokou přestřelku odpálil ve 26. minutě Tomáš Kasan. Agro těsný náskok neudrželo a po hrubých chybách inkasovalo dvě branky. „Soupeř se v prvním poločase dvakrát dostal na naši polovinu a dal nám dva góly," kroutil hlavou Bidmon.

Jeho týmu nevyšel ani začátek druhé půle. Náskok Jablonice navýšil krátce po změně stran Milan Daniel. Milotice se ale nevzdaly a třemi góly duel otočily. Hattrick završil Kasan, další gól přidal Ivo Kundrata. Celek z Hodonínska si ale nechal v posledních minutách zápasu dát vyrovnávací gól. „Je to škoda. Když už jsme dokázali zápas ze stavu 1:3 otočit, měli jsme vedení udržet. Na to, v jaké jsme nastoupili sestavě, jsme ale podali dobrý výkon," pronesl Bidmon. Ten chválil po zápase hlavně dorostence Dobeše a Půčka.

Zimní turnaj Dubňany 2013

Výsledky 3. kola:

Baník Dubňany B – Slavoj Rohatec 4:3 (1:1), 78. a 80. Pavel Šalša, 30. Vasil Kostiv, 83. Igor Skřivánek – 26. a 88. z penalty Lukáš Vrba, 62. Lukáš Frolec.

FK Baník Ratíškovice – Hlboké 1:0 (1:0), 15. Tomáš Kundrata.

Agro Milotice – Jablonice 4:4 (1:2), branky Milotic: Tomáš Kasan 3, Ivo Kundrata.