„Celkem to byl dobrý zápas. Utkání mělo tempo. I když byl první poločas vyrovnaný, dali jsme dvě branky, ve druhé půli už jsme byli lepší a v pohodě dovedli zápas do vítězného konce,“ zhodnotil závěrečný duel Ratíškovic kouč Baníku Zdeněk Blaha, který v neděli postrádal bratry Voříškovy, Ňorka a Petra Kotáska. I bez nich si ovšem dokázal celek z Hodonínska poradit. Baník poslal do vedení Kopl, pojistku přidal Petrů, který proměnil penaltu nařízenou za faul na Kundratu.

Na druhém místě dubňanského zimního turnaje skončil Rohatec, který v posledním kole jasně přehrál dubňanské béčko 4:0.

„Byl to zcela jednoznačný zápas. Zápas se hrál v tréninkovém tempu. Soupeři jsme nic nepovolili a zaslouženě vyhráli. Dubňany vystřelily na naši branku snad pouze jednou,“ řekl trenér Slavoje Marek Antoš, který se v týdnu před sobotním utkáním zaměřil na fyzickou kondici. „Trénovali jsme každý den, kluci toho na konci týdne měli plné zuby,“ řekl Antoš. Rohatec poslal do vedení Mikéska.

Druhý gól přidal Páleník. Na 3:0 zvyšoval dorostenec Koliba a výhru Slavoje pečetil Schenel. „Turnaj hodnotím kladně. Nemuseli jsme za zápasy cestovat daleko. Navíc jsme hráli na kvalitním terénu. Sice jsme prohráli s Jablonicou, ale soupeři mohli být silnější,“ pravil Antoš.

Tečku za letošním ročníkem dubňanského zimního turnaje udělal domácí Baník a Vacenovice. Svěřenci trenéra Cyrila Blahůška zapomněli na předchozí nezdary a v derby přehráli Mogul 4:2.

Pokud by ovšem účastník první B třídy proměnil alespoň třetinu svých šancí, mohl být výsledek dvouciferný. Dvakrát se za vítěze trefil Dušan Sviták, který se stal společně s ratíškovickým Brezinou nejlepším střelcem zimního klání. Oba forvardi nastříleli v sedmi zápasech šest gólů.Dubňany v prvním poločase excelovaly. Výjimkou ovšem byla situace z první minuty, kdy domácího brankáře Bílíka nachytal ze čtyřiceti metrů Václav Bařák.

Baník ovšem zápas ještě do konce první půle otočil. Dalších sedm vyložených příležitostí zneškodnil výtečný brankář Mogulu Hanzalík.

Dubňany byly i po změně stran lepším týmem. Vacenovice zahrozily ve druhé půli pouze dvakrát.

Střela Marka Bařáka skončila na břevně. Hostující útočník se branky dočkal až v závěru, když za nepříznivého stavu 1:4 mírnil po Anovčinově přihrávce porážku olejářů.

Zimní turnaj Dubňany 2012

Výsledky 7. kola:

Hlboké – Ratíškovice 0:2 (0:2)

Branky: Radim Kopl , Zdeněk Petrů.

Dubňany A – Vacenovice 4: 2 (2:1)

Branky: Dušan Sviták 2, Michal Soldán, vlastní – Václav Bařák, Marek Bařák.

Dubňany B – Rohatec 0:4 (0:2)

Mikéska, Páleník , Schenel, Koliba

Jablonica – Milotice 2:1 (2:1)

Michal Škoda, Pavol Černák – Štěpán Novák.

Konečná tabulka –

  1. Ratíškovice 7 0 0 24:3 21
  2. Rohatec 4 1 2 18:9 13
  3. Hlboké 2 3 2 10:11 9
  4. Dubňany B 3 0 4 12:14 9
  5. Milotice 2 2 3 9:15 8
  6. Dubňany A 2 1 4 11:13 7
  7. Vacenovice 2 1 3 11:18 7
  8. Jablonica 2 0 5 7:20 6

Nejlepší střelci: 6 – Martin Brezina Ratíškovice), Dušan Sviták (Dubňany A), 5 – Tomáš Kundrata (Ratíškovice), 4 – Lukáš Vrba, Jakub Schenel (oba Rohatec), Ivo Kundrata (Milotice), Radim Kopl (Ratíškovice).