První mistrovské utkání 1. SC Znojmo prohrálo. Mutěnice svou brankou v šestadvacáté minutě rozhodly o konečném výsledku.

Jediné, v čem Znojmo soupeře předčilo, byl počet žlutých karet. Rozhodčí si utkání evidentně užil. Rozdal totiž devět žlutých karet a jednu červenou.
Do utkání vstoupila obě mužstva velmi aktivně. Jedna šance střídala druhou a zápasu nechyběla tvrdost.

Už ve druhé minutě se do vzduchu vznesl Kováč s Bubenkem. Druhý jmenovaný musel být ošetřován.

První potlesk poměrně zaplněné tribuny si vysloužili Minarech s Lackem, kteří se prezentovali pohlednou akcí. Té ale chybělo přesnější zakončení.
Od té doby se Znojmo do šancí dostávalo více než soupeř. Ale v šestadvacáté minutě všechny zaskočil hostující Drábek.

Ten se před vápnem domácích dostal k míči, nebál se a jako rozjetý vlak se vrhl mezi dva znojemské obránce. Včas vystřelil a vsítil rozhodující gól utkání.

„Do té doby jsme hráli dobře. Produkovali jsme aktivní fotbal, ale ten gól nás trošku srazil,“ litoval obdržené branky domácí trenér Michal Sobota.
O tři minuty později mohlo být ještě hůř. To Lacko zastavil v pokutovém území útočníka Mutěnic nedovoleným způsobem.

Ruka hlavního sudího ukázala na značku pokutového kopu, který zahrával Bílek. Ale Hrubý ve znojemské bráně potvrdil své kvality a penaltu zlikvidoval.
„Penalta nás trošku srazila. Kdybychom ji proměnili, asi by bylo o utkání rozhodnuto,“ zhodnotil penaltový okamžik kouč Mutěnic Vladimír Hruška.

Neproměněná penalta Znojemské evidentně nakopla. Soupeř začal kouskovat hru ostrými fauly.

Jeden velmi hrubý přišel dvě minuty před koncem poločasu na domácího Lacka. Za něj viděl Štěpanovský druhou žlutou. Předčasně tak odešel do sprch a Mutěnice šly do deseti.

Začátku druhého poločasu chyběla přesnost na obou stranách. Posléze se hra vyrovnala a nebylo znát, že by byly Mutěnice oslabené.

V závěru utkání mělo Znojmo více ze hry. Dostávalo se více k šestnáctce soupeře, ale jeho tlak byl jen sporadický. Žádná vážnější akce Blahu, střežícího mutěnickou branku, neohrozila.

„Chyběla nám tvořivost. Místo toho, abychom oslabeného soupeře přehrávali, jen jsme nakopávali balóny. Nevytvořili jsme si žádnou povedenou akci, která by předčila obranu soupeře.

Na druhou stranu zase nutno podotknout, že Mutěnice utkání zvládly skvěle po taktické stránce,“ zhodnotil krátce utkání znojemský trenér.

Jeho protějšek na mutěnické lavičce nebyl z výkonu svých svěřenců zrovna nadšený. „Náš výkon nebyl tak dobrý, jak jsem čekal. Po vyloučení nám nezbylo nic jiného, než bojovat. Rozhodčí utkání nezvládl na obě strany a kdyby pokračoval v trendu první půle, asi by se utkání nedohrálo,“ uzavřel Hruška.