Z pampelišek můžete připravit třeba sirup nebo detoxikační nálev
Zdroj: Shutterstock
Pampeliška lékařská
Zdroj: CC BY-SA 4.0: Isidre blanc; Wikimedia
O léčivých účincích této rostliny svědčí i její název pampeliška lékařská nebo smetánka lékařská
Zdroj: se souhlasem Miroslava Rady
Pampeliška se dá zužitkovat celá – je jedlá od žlutého květu až po konec kořene a všechny její části obsahují látky prospívající lidskému zdraví
Zdroj: se souhlasem Libora Jakubce
Uvařit si čaj z pampelišky se opravdu vyplatí
Zdroj: Shutterstock
Vytrvalá bylina dosahuje výšky až 30 cm, podlouhlé listy rostou v růžicích
Zdroj: Shutterstock
Listy a květy sklízíme na jaře, kořen se sklízí od května do června a na podzim
Zdroj: Shutterstock