Plněná vepřová rolka
Budeme potřebovat:
- vepřové karé celý kus (cca 2 kg); nepoužijeme celé, ledaže byste měli více lidí u stolu.
- žampiony na pečení 3 ks
- selská šunka
- balkánský sýr
- pažitka
- sušená rajčata v oleji
- trochu hořčice
- nit na maso
Postup:
1. Maso si odkrojíme z vrchní části karé, naklepeme osolíme a opepříme.
2. Položíme si jej na silikonovou podložku nebo fólii. Poklademe na vyklepané maso selskou šunku tak, aby se nám trochu překrývalo.
3. Balkánský sýr rozdrobíme na selskou šunku a přidáme sušená rajčata, nasekanou pažitku a nakrájené žampiony. Přidáme tam také trochu hořčice.
4. Maso si srolujeme pomocí fólie, kraj si pořádně zavážeme a pokračujeme až po druhý konec, přičemž nám vznikne role.
5. Když máme maso svázané, okořeníme směsí uzený gril a osmahneme rolku na oleji z každé strany, aby se nám maso zatáhlo.
6. Vložíme do pekáče, podlijeme 2 dl vody a zakryté alobalem dáme péct na 190 °C asi 1,5 hodiny.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.