Spaghetti Bolognese
Budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 70 g cibule
- 70 g mrkve
- 70 g řapíkatého celeru
- 2 stroužky česneku
- 1,5 lžičky oregána
- 2 lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- 1 malá plechovka rajčatového protlaku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 1 dcl červeného vína
- 0,5 l zeleninového vývaru
- sůl
- 70 g sýrů
- olivový olej na dokončení
Postup:
1. Mrkev, celer a cibuli nakrájíme na jemné kostičky.
2. Na lžíci olivového oleje zeleninu opečeme 3 minuty.
3. Zvýšíme plamen, přidáme maso, rozmícháme a opékáme cca 5 minut.
4. Přidáme sušené oregáno, prolisovaný česnek a rajčatový protlak, opékáme další 2 minuty.
5. Přidáme víno a necháme jej odvařit.
6. Přidáme konzervu rajčátek, osolíme, opepříme a vaříme pod pokličkou 45-60 minut do změknutí masa. Občas promícháme.
7. V průběhu vaření případně podléváme vývarem.
8. Jakmile bude maso měkké, odklopíme pokličku a omáčku poté svaříme na správnou konzistenci.
9. Spaghetti uvaříme al dente.
10. Těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou, naservírujeme na talíře a co nám zbylo v pánvi, rozdělíme nahoru.
11. Posypeme strouhaným sýrem, pokapeme kvalitním olivovým olejem.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.