Předchozí
1 z 4
Další

Hodonínský kapitán Petr Peš si pondělní exhibiční duel proti fanouškům užil společně se synem. Foto: www.shkhodonin.cz, Adam KrátkýDlouholetý kapitán Drtičů Petr Peš.Zdroj: Deník/Libor Kopl

Petr Peš, hráč SHK v letech 2004-2018

Co říkáte na zánik SHK Hodonín?

"Dvě věci se ve mně bijí. Když jsem do Hodonína přišel, klub měl jiné vedení a fungoval dobře. Cítil jsem obrovskou euforii a sílu mančaftu i fanoušků, proto mě zánik SHK mrzí. Na druhou stranu posledních pár let bylo evidentní, že to takhle dopadne. Byl to také důvod mého konce v klubu."

Druhá liga v Hodoníně zůstane, postoupil do ní druhý hodonínský klub SHKM. Jakou mu předvídáte budoucnost?

"Doufám, že se poučí z chyb, které se poslední roky v Hodoníně dělaly. Přál bych si, aby hodonínský hokej byl na mapě toho sportu opět pojem. Musí vrátit Hodonínu nálepku, kterou měl za mé éry, kdy se hokejisté do Hodonína hrnuli. Poslední roky to bylo bohužel naopak."

Dlouholetá šéfka hodonínského hokeje Jana Gajošová.
Gajošová opouští hodonínský hokej, práva na druhou ligu převedla do Vyškova

V Hodoníně se v pátek uskutečnilo exhibiční hokejové utkání. Domácí výběr se v rámci oslav jubilejního dvacátého výročí založení mládežnického klubu utkal s extraligovou Olomoucí.Michal Hoza při exibičním utkání.Zdroj: Deník/Libor Kopl

Michal Hoza, hráč SHK v letech 2004-2012

Co říkáte na zánik SHK Hodonín?

"Je to hodně smutné. Štve mě, že jsme v mé éře nepostoupili do první ligy, protože kádr tady byl perfektní. V dresu Drtičů jsem strávil největší část mé kariéry, proto mě to mrzí.

Druhá liga v Hodoníně zůstane, postoupil do ní druhý hodonínský klub SHKM. Jakou mu předvídáte budoucnost?

"Předpokládám, že navážou na naši úspěšnou éru, kdy jsme bojovali o postup do první ligy. Nejdřív však musí stabilizovat kádr a aklimatizovat se v nové soutěži. Nesmí ale zapomenout na práci s mládeží, ta je dle mého názoru hodně důležitá."

Hokejisty hodonínského Baníku (v zelených dresech) opustila hned trojice hráčů v čele s Ľubomírem Vaškovičem.
Vedení SHKM řeší nového kouče i posily. Kdo z Drtičů by mohl přijít?

HC Energie v zeleném hostila Kladnostanislav balánOdchovanec hodonínského hokeje Stanislav Balán v dresu extraligových Karlových Varů.Zdroj: Deník/Jan Čech

Stanislav Balán, hráč SHK v letech 2004-2005 a 2019-2022 

Co říkáte na zánik SHK Hodonín?

"Jelikož jsem tam poslední tři roky hrál, tak vím jak to v klubu fungovalo, proto mě konec nepřekvapuje. Spíš jsem něco takového očekával."

Druhá liga v Hodoníně zůstane, postoupil do ní druhý hodonínský klub SHKM. Jakou mu předvídáte budoucnost?

"Těžko říct. Hodonínskému hokeji přeju, aby se dostal aspoň do první ligy, ale otázkou je, zda se to dá bez mládeže dělat. Pokud mužstvo nemá mládež, kterou do budoucna zapojí do mužského týmu, nemá dlouhého trvání. Přesně na to doplatila paní Gajošová. Hodonín má na to, aby se tu hrála vyšší soutěž, ale musí se zlepšit práce s mládeží. V opačném případě to dopadne stejně jako s SHK." 

Sportovní redaktor Hodonínska a Břeclavska Kryštof Neduchal
Poznej sporťáka. Neduchal: O fotbale píšu od dvanácti. Vážím si Tomáše Hořavy

David Šebek, hráč SHK v letech 2006-2007

Co říkáte na zánik SHK Hodonín?

"Hodonín má hokejovou historii. Vždycky tam byli skvělí fanoušci, kteří hokejem žili. Pamatuju si, že jich chodilo na druhou ligu opravdu dost. Strávil jsem v klubu jednu sezonu, ale mám z ní nádherné vzpomínky na dobré prostředí i skvělou partu v kabině. Je škoda, že tento klub končí."

Druhá liga v Hodoníně zůstane, postoupil do ní druhý hodonínský klub SHKM. Jakou mu předvídáte budoucnost?

"Musí sestavit konkurenceschopné mužstvo. Já už dva roky hokej aktivně nehraji, proto nemám o úrovni jednotlivých soutěží přehled, ale po postupu z krajské ligy je čeká určitě náročnější soutěž. V kádru mají zkušené borce, které bych doplnil dravým mládím. Předpokládám, že důležitým faktorem budou fanoušci, kteří v Hodoníně vždycky uměli vytvořit skvělou kulisu. Ti by mohli kluky hnát v tabulce vysoko."

Jaroslav Diviš (vpravo) oslavuje vstřelenou branku v dresu Slovácka spolu s Tomášem Zajícem.
Největší zážitek byl přestup z Poštorné do Slovácka, vzpomíná Jaroslav Diviš