Zápas se Šumperkem jste vůbec nezvládli. Kde vidíte příčiny porážky?
Od začátku jsme nebyli tak bojovní jako v předchozích utkáních. Také jsme přistoupili na hru Šumperka, což jsme nechtěli. My hlavně doma musíme hrát svoji nátlakovou a disciplinovanou hru, což nám tentokrát moc nešlo.

Ve kterém momentu se utkání zlomilo?
To nedokážu přesně říct, protože zápas byl hratelný i za stavu 0:2. Šumperk měl i další možnosti, které Ondra Haloda pochytal. Problémem bylo, že jsme nedokázali více držet soupeře pod tlakem a dostat puky do branky.

Šumperk hrál dost agresivně, organizovaně v defenzivě a byl nepříjemný svými rychlými brejky. Bylo těžké se proti Drakům prosadit?
Je pravda, že soupeř přijel bránit střední pásmo, hrát na brejky a vyhazovat puky obloučky ven z pásma. Bylo opravdu těžké se prosadit. Na druhé straně my se s tím, že k nám soupeři přijedou s touto taktikou, musíme naučit vyrovnávat, pokud máme nejvyšší cíle. Šumperk hrál účelně a vycházelo mnu to. Musíme si z toho vzít věci, které nás budou posouvat dále dopředu. Větší trpělivost, disciplínu a zachování našeho herního stylu a tváře, se kterým chceme do zápasu chodit.

Co stojí za tolika vyloučeními a fauly?
Bohužel jsme přistoupili na jejich hru. Souvisí to s tím, že my se chceme od začátku sezony prezentovat úplně jinak než dnes, ale například jako proti Porubě minulý zápas. Dnešní kvalita rozhodčích byla naprosto tragická, a to na obě strany. Rozhodčí musí dát najevo jasný metr, aby hráči věděli, co si mohou dovolit. Pokud se jim to vymkne z rukou, tak je k vyloučení blízko v podstatě v každém souboji. Rozhodčí by měl být pánem situace a vylučovat každý faul, filmování a podobně, aby měla hra jasné mantinely a řád na obě strany.

Mladý brankář Ondřej Haloda pomohl hokejistům Hodonína k výhře v Kopřivnici i triumfu nad silnou a ambiciózní Porubou.
Důležité bylo, že jsme ubránili oslabení tři na pět, říká Haloda

Přitom už od začátku to vypadalo, jako by vám zápas vůbec nesedl. Překvapil vás soupeř svým přístupem?
Bylo to o nás. V první půlce zápasu nám chybělo více bojovnosti, abychom maličkostmi mohli strhnout zápas v náš prospěch. Šumperk nás brejkoval pomocí vyhazovaných puků, na což jsme špatně reagovali.

Šumperk vás dokonce přestřílel…
Opticky to asi nevypadalo, ale Šumperk nás dostal také často pod tlak a vytvářel si střelecké příležitosti. My jsme si těch šancí moc nevypracovali, protože jsme jezdili vždy do plných ve středním pásmu a útočné třetině. Prostě jsme je nedostávali pod trvalejší tlak, ze kterého by gólové šance mohly vyplynout.

Jak moc váš výkon poznamenalo vyloučení kapitána Peše do do konce utkání?
Pešák umí být rozdílový hráč v přechodu do útočného pásma a ve finální fázi akcí. Takže je jasné, že takový ofenzivní hráč chybí.

Může vám taková porážka i pomoct a nakopnout do dalších zápasů?
Už před zápasem jsme se bavili, že to bude velmi těžký zápas. Hrát proti soupeři, který dvakrát prohrál, je vždycky těžké. Navíc Šumperk měl v minulém kole volno a mohl se trochu zkonsolidovat a pracovat na věcech, které mu předtím nefungovaly. Takže jde o to, abychom si do dalších zápasů udrželi náš herní styl, to co chceme hrát a co vyžadují trenéři. Přesilovky musíme vylepšit. Hned po zápase jsme se o tom bavili, jsou také nějaké drobnosti, na kterých musíme zapracovat. Stejně tak i práce v předbrankovém prostoru v přesilovkách nám moc nejde.

V první formaci nastupujete s Michalem Romančíkem a Petrem Jurčou. Zatím se bodově více daří vašemu slovenskému parťákovi. Řešíte produktivitu?
To neřešíme vůbec. Hlavní je tým a ten šlape. Romaňovi (Michal Romančík - pozn. red.) to tam teď padá. Je to hráč s citem na gólové situace. Příští zápasy to může napadat Jurčisovi (Petr Jurča - pozn. red.), který je ryzí sniper, nebo mně. Na tom nezáleží. Góly jsou jen špička ledovce práce celé pětky nebo jednotlivce. Ono je důležitější držet systémové věci, řešit správě herní situace, pomáhat si a podporovat navzájem, a pak to může být ta třešnička na dortu, že jeden z nás ten gól dá.

Navzdory pohárovému fotbalovému utkání, které částečně kolidovalo s hokejovým zápasem, přišla na zimní stadion více než tisícovka fanoušků. Překvapila vás návštěva?
Určitě ano. Fanouškům moc děkujeme za jejich podporu. Je jasné, že každý z nich chce vždy vidět vítězství. My navíc máme nejvyšší ambice, a proto se musíme na další zápasy lépe připravit, abychom zápasy vyhrávali, ať je vývoj utkání a taktika soupeře jakákoliv. Bohužel i takové duely, jako byl ten se Šumperkem, občas přijdou.

Hokejisté Hodonína (modrooranžové dresy) prohráli ve 4. kole 2. ligy se šumperskými Draky 0:3 a přišli o letošní neporazitelnost.
Vítězná série skončila. Drtiči v nervózním duelu podlehli Šumperku 0:3